fbpx

Waarom juist ik een reis t.w.v. $25.000.- won

Het inzicht dat de keuzes die ik elke dag maak, mijn leven bepalen, is een simpele geweest. Echter, ik begin me steeds meer te beseffen wat de kwaliteit van deze keuzes voor een impact hebben op mijn leven. Als kind was ik heel intuïtief, wist ik dingen die ik niet kon weten, en bijvoorbeeld bij enveloppen trekken op de markt was het altijd prijs. Ergens is die intuïtie op de achtergrond geraakt, en heeft een belemmerende geloofsovertuiging het overgenomen. Daarom deed ik al sinds mijn pubertijd niet mee met wedstrijden of win-acties. De reden: “Ik win toch nooit, dus waarom zou ik het überhaupt proberen?” Een self fulfilling prophecy noemen ze dat ook wel. Als je niet mee doet, kan je ook niet verliezen en teleurgesteld worden. Maar winnen doe je ook niet, en eigenlijk verlies je wel door het niet eens te proberen.

Toen kwam de Lifebook Love Story Challenge voorbij. Ik besloot nu WEL mee te doen, en won! Ik won een weekend in Chicago om de oprichters van Lifebook te ontmoeten, en samen met hun het Lifebook Ultimate Programma (persoonlijk ontwikkelingsprogramma ten waarde van $25.000,- !!!) te doorlopen. Hierover vertel ik in mijn volgende post meer. Belangrijk voor nu is, waarom heb juist ik gewonnen? Wat heb ik gedaan om dit voor elkaar te krijgen? Dat zal ik je vertellen.

Wat is dat gevoel in een diepere laag van mijn zijn?
Toen ik maanden geleden de Lifebook Quest (online introductie van Lifebook) deed, en de video’s van Jon (de oprichter van Lifebook) bekeek, had ik direct een gevoel van binnen. Het was een gevoel, het was meer dan een gevoel. Het was een “weten” dat ik hem en zijn vrouw ooit een keer zou gaan ontmoeten. Ik wist niet waarom, ik wist niet waar of hoe, het enige wat ik wist is dat ik het wist. Niet wetende wat ik ermee moest, heb ik het gelaten voor wat het was, en ben ik verder gegaan met mijn leven.

Tot ik er een maand of wat later achter kwam dat ze een Lifebook Leader programma hadden, waar mensen worden getraind om Lifebook trainingen te faciliteren. Bam, hier was dat gevoel weer. Een diep gevoel dat tegen me zei: “Ik ga een Lifebook Leader worden en de eerste in Nederland worden die Lifebook uitdraagt”. Nogal een sterk verhaal, little old me, die Lifebook naar Nederland gaat halen? Wie ben ik dan? En waarom zouden die multi-millionairs in Amerika mij überhaupt willen spreken, laat staan met me samenwerken? Maar goed, het gevoel zat er duidelijk. Ik had het al eens eerder genegeerd, dat deed ik geen tweede keer!

Wie niet waagt… Springen dus!
Dus ik begon actie te ondernemen. Ik maakte een document in de stijl van Lifebook, met daarin beschreven waarom ik een Lifebook Leader wil worden, hoe het mijn leven zou veranderen, en hoe het hen zou helpen in hun missie om één miljoen mensen aan een Lifebook te helpen, die bewust het beste leven voor zichzelf en de mensen om hen heen creëren. Dit document stuurde ik vervolgens als open sollicitatie naar Lifebook (ik liet me niet tegenhouden door de angst die ik voelde!), en toen was het wachten geblazen. Spannend!

Een weekje later reageerde Jon zelf, met het antwoord hoe vet hij het vond dat ik dit 10-pagina lange (haha, ja 10 pagina’s, dat lees je goed) document stuurde, dat hij binnenkort in Amsterdam zou zijn, en graag een biertje met me wilde gaan drinken. Wow, wat?! Dus, ik ga Jon echt ontmoeten gewoon? Holy moly! Ik was ultra blij en dankbaar, en toch begon de onzekerheid (ik ben niet goed genoeg, wat heb ik te bieden bla bla) langzaam de overhand te krijgen. Deze mocht er gewoon zijn, terwijl ik toch deed wat goed voelde.
Toen bleek dat Jon’s dochter tijdens de trip ziek geworden was, en hij zijn bezoek aan Amsterdam een aantal dagen diende in te korten waardoor onze ontmoeting niet door ging. Kleine setback. Maar, zo was iets wat begon als een gevoel toch bijna realiteit geworden! Ik had hem bijna ontmoet, en ik was super enthousiast (en toch nog steeds ook wat gespannen).

De winnende video
Toen kwam de Lifebook Love Story Challenge voorbij, en ik wist direct had dit hem zou zijn. Dit zou er voor zorgen dat ik ze zou gaan ontmoeten! Hoppa, met die motivatie ging ik aan de slag en nam een “hartverwarmende video” op waarin ik uitlegde waarom Lifebook zo awesome is. Drie dagen voor de deadline was de video af, ik stond klaar om de video te versturen, en ineens kwam dat gevoel weer omhoog borrelen: “Niet versturen. Zo ga je niet winnen. Je kan beter!”
Ik besloot er naar te luisteren en de mail te verwijderen. Alleen wat moest ik dan? Leuk dat mijn gevoel aangaf: “Je kan beter”, alleen hoe dan? Hoe kon ik mijzelf onderscheiden van de rest? Wat had ik te bieden? Welke skills ha… MUZIEK! Ik had muziek! Oké, dat was hem. In de resterende drie dagen ben ik vrijwel non stop bezig geweest met muziek maken, tekst schrijven, zanglijn verzinnen, opnemen, mixen, videoclip opnemen buiten en editen. Net op het nippertje stond er een nieuw mailtje klaar, met een nieuwe video, en ja hoor, het diepe mooie gevoel was er weer: “Dit is het. Je hebt gewonnen.” Met dat gevoel drukte ik op de verzendknop.

Zo ging er een maand voorbij, en bleek ik, echt totaal verwacht, ook de winnaar te zijn. Woohoo!
Een aantal maanden later ging ik dus naar Chicago, heeft mijn gevoel gelijk gehad, heb ik hen ontmoet en een geweldige week gehad! En of dat niet mooi genoeg was, kwam Jon tijdens een gesprek aan met: “Ey man, als je nog interesse hebt in het Lifebook Leader programma en je wilt Lifebook naar Nederland brengen, dan doen we dat toch? In de zomer komt de nieuwe training, en jij ben daar ook bij.”
WAT?! WOW!!! Nog een gevoel wat realiteit lijkt te worden! En zo ontstaan er gigantische kansen, door simpelweg twee dingen te doen: luisteren naar mijn gevoel, en daar actie op te ondernemen. Keer op keer weer.

 Lifebook Love Story Challenge Video

Luister naar je gevoel en doe er wat mee
Wat ik je mee wil geven uit dit verhaal, is dat het luisteren naar je gevoel en daar daadwerkelijk naar handelen de sleutel is. Bovenstaande verhaal is het levende bewijs! Een wens, toekomstbeeld of visie die je hebt, is naar je toe te trekken middels gerichte actie. Als ik passief had gebleven, naar mijn belemmerende overtuiging had geluisterd (ik win toch nooit) en geen actie ondernomen had, had ik kunnen voelen wat ik wilde, alleen had er echt niets gebeurd. Daarom heb ik deze wedstrijd gewonnen, door één keuze te maken.

En welke ene keuze heeft er nou toe geleid dat ik die wedstrijd gewonnen heb?
De keuze om naar mijn gevoel te luisteren. De keuze om een document te maken van 10 freaking pagina’s, en deze als open sollicitatie te versturen. De keuze om mee te doen aan de wedstrijd. De keuze om de eerste video niet in te zenden. De keuze om een betere video te maken. De keuze om regelmatig bij mijn gevoel in te checken of het nog klopt wat ik doe. De keuze om de video te verzenden zoals deze uiteindelijk is geworden. Elke “kleine” keuze die ik gemaakt heb in dit proces heeft ervoor gezorgd dat ik de winnaar ben geworden van deze schitterende reis. Het begint altijd bij één keuze.

Heb jij een toekomstvisie die je graag werkelijkheid maakt? Welke doelen heb je gesteld om daar te komen? Welke acties dien je uit te voeren om je toekomst letterlijk in te stappen en het realiteit te maken? Welke keuze maak jij vandaag die het verschil gaat maken? Het blijkt maar weer, crazy stuff hoeft niet zo crazy te zijn. Er is meer mogelijk dan je denkt!

E-book

Wil jij ook een Awesome en Gelukkig leven?

Nu gratis te downloaden:
“5 stappen naar “Ik Ben Awesome!” – ingrediënten voor een Awesome en Gelukkig leven.”

Visie Gesprek

Ben jij op zoek naar meer Geluk? Meer Zelfliefde? Meer Zelfvertrouwen? Een Toekomstvisie of meer overzicht in je leven?

Vraag dan nu jouw Visie Gesprek aan, waarin wij in ongeveer 30 minuten samen onderzoeken wat jouw verlangens zijn, wat jouw belemmeringen zijn, en hoe ik jouw proces mogelijk kan ondersteunen richting een Awesome en Gelukkig leven!

Gratis Gelukschallenge

Wil jij meer Geluk in jouw leven?

Doe nu de Gelukschallenge, waarin je 5 dagen elke dag een GeluksVraag en GeluksTip krijgt om jouw Geluk mee te boosten.

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeftHoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft Een powernap, een meditatie moment, een...

Drie vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet

3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet Er zijn van die momenten...

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnenHoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen Deze week kreeg ik een bericht binnen van...

Angst is een illusie! (Solve for Happy)

Angst is een illusie (Solve for Happy)Angst is een illusie (Solve For Happy) Mo Gawdat is de schrijver van Solve For Happy, het boek de...

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk is

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk isWaarom het eerste uur van je dag super belangrijk is Het eerste uur van je dag, wat doe jij...

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maakHoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak Zoals je misschien weet...

Reclaim Yourself

Muziek van Baydir - Reclaim YourselfLyrics - Reclaim Yourself I see zeros and ones Pixels, I played around with pixels And created an entire...

Let’s Play

Muziek van Baydir - Let's PlayLyrics - Let's Play Press start and play It's a beautiful day to alter my neurological pathway Found a Blueprint Menu,...

Remember

Muziek van Baydir - RememberLyrics - Remember Ups and downs Skies and grounds Life    Experience Experiment Creative mind Heart aligned Guiding...

I Had A Dream Once

Muziek van Baydir - I Had A Dream OnceLyrics - I Had A Dream Once I had a dream once Fell through a portal called the sun It became clear that...

I Like Your Style

Muziek van Baydir - I Like Your StyleLyrics - I Like Your Style Just sitting on a beach as I'm observing you From a distance Your make weird faces...

Sat Nam

Muziek van Baydir - Sat NamLyrics - Sat Nam The world is changing its vibration It's shattering the glass We see through the illusion that has been...

In de Spotlight bij CijferCombinatie

In de Spotlight bij CijferCombinatieHulp vragen is een goede skill om te hebben, zowel in je persoonlijke omgeving als op werk. Zo heb ik hulp...

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëert

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëertPasgeleden was ik een dagje met een vriend van me op pad. We waren in gesprek...

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again!

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again! Na een jaar van verbondenheid met Jon & Missy en andere deelnemers van het Lifebook Ultimate...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters

Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMastersKen je dat gevoel? Je zit in een vergadering en je wilt wat zeggen, maar zodra alle ogen op je gericht...

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt Na diep graven en veel innerlijk werk weet ik wat ik écht wil, en ga ik voor een carrière switch: Ik word een...

Experiment 025: Zes dagen niet eten (darmkuur)

Experiment 025: Wat is het effect van een darmreinigingskuur op mijn inspanningsmogelijkheden? Vorig jaar vond ik het al interessant om een 6-daagse...

Download GRATIS Checklist

Wil jij jouw frequentie verhogen?

Na het invullen van de simpele Checklist weet je op welke 37 manieren jij praktisch jouw frequentie kan verhogen en weet je waar jij staat in de 5 belangrijke aandachtsgebieden. Je creëert hiermee meer bewustzijn, focus en ontvang een toffe verrassing :-)

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeftHoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft Een powernap, een meditatie moment, een...

Drie vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet

3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet Er zijn van die momenten...

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnenHoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen Deze week kreeg ik een bericht binnen van...

Angst is een illusie! (Solve for Happy)

Angst is een illusie (Solve for Happy)Angst is een illusie (Solve For Happy) Mo Gawdat is de schrijver van Solve For Happy, het boek de...

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk is

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk isWaarom het eerste uur van je dag super belangrijk is Het eerste uur van je dag, wat doe jij...

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maakHoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak Zoals je misschien weet...

Reclaim Yourself

Muziek van Baydir - Reclaim YourselfLyrics - Reclaim Yourself I see zeros and ones Pixels, I played around with pixels And created an entire...

Let’s Play

Muziek van Baydir - Let's PlayLyrics - Let's Play Press start and play It's a beautiful day to alter my neurological pathway Found a Blueprint Menu,...

Pin It on Pinterest

Share This
IkBenAwesome.nl