fbpx

Waarom juist ik een reis t.w.v. $25.000.- won

Het inzicht dat de keuzes die ik elke dag maak, mijn leven bepalen, is een simpele geweest. Echter, ik begin me steeds meer te beseffen wat de kwaliteit van deze keuzes voor een impact hebben op mijn leven. Als kind was ik heel intuïtief, wist ik dingen die ik niet kon weten, en bijvoorbeeld bij enveloppen trekken op de markt was het altijd prijs. Ergens is die intuïtie op de achtergrond geraakt, en heeft een belemmerende geloofsovertuiging het overgenomen. Daarom deed ik al sinds mijn pubertijd niet mee met wedstrijden of win-acties. De reden: “Ik win toch nooit, dus waarom zou ik het überhaupt proberen?” Een self fulfilling prophecy noemen ze dat ook wel. Als je niet mee doet, kan je ook niet verliezen en teleurgesteld worden. Maar winnen doe je ook niet, en eigenlijk verlies je wel door het niet eens te proberen.

Toen kwam de Lifebook Love Story Challenge voorbij. Ik besloot nu WEL mee te doen, en won! Ik won een weekend in Chicago om de oprichters van Lifebook te ontmoeten, en samen met hun het Lifebook Ultimate Programma (persoonlijk ontwikkelingsprogramma ten waarde van $25.000,- !!!) te doorlopen. Hierover vertel ik in mijn volgende post meer. Belangrijk voor nu is, waarom heb juist ik gewonnen? Wat heb ik gedaan om dit voor elkaar te krijgen? Dat zal ik je vertellen.

Wat is dat gevoel in een diepere laag van mijn zijn?
Toen ik maanden geleden de Lifebook Quest (online introductie van Lifebook) deed, en de video’s van Jon (de oprichter van Lifebook) bekeek, had ik direct een gevoel van binnen. Het was een gevoel, het was meer dan een gevoel. Het was een “weten” dat ik hem en zijn vrouw ooit een keer zou gaan ontmoeten. Ik wist niet waarom, ik wist niet waar of hoe, het enige wat ik wist is dat ik het wist. Niet wetende wat ik ermee moest, heb ik het gelaten voor wat het was, en ben ik verder gegaan met mijn leven.

Tot ik er een maand of wat later achter kwam dat ze een Lifebook Leader programma hadden, waar mensen worden getraind om Lifebook trainingen te faciliteren. Bam, hier was dat gevoel weer. Een diep gevoel dat tegen me zei: “Ik ga een Lifebook Leader worden en de eerste in Nederland worden die Lifebook uitdraagt”. Nogal een sterk verhaal, little old me, die Lifebook naar Nederland gaat halen? Wie ben ik dan? En waarom zouden die multi-millionairs in Amerika mij überhaupt willen spreken, laat staan met me samenwerken? Maar goed, het gevoel zat er duidelijk. Ik had het al eens eerder genegeerd, dat deed ik geen tweede keer!

Wie niet waagt… Springen dus!
Dus ik begon actie te ondernemen. Ik maakte een document in de stijl van Lifebook, met daarin beschreven waarom ik een Lifebook Leader wil worden, hoe het mijn leven zou veranderen, en hoe het hen zou helpen in hun missie om één miljoen mensen aan een Lifebook te helpen, die bewust het beste leven voor zichzelf en de mensen om hen heen creëren. Dit document stuurde ik vervolgens als open sollicitatie naar Lifebook (ik liet me niet tegenhouden door de angst die ik voelde!), en toen was het wachten geblazen. Spannend!

Een weekje later reageerde Jon zelf, met het antwoord hoe vet hij het vond dat ik dit 10-pagina lange (haha, ja 10 pagina’s, dat lees je goed) document stuurde, dat hij binnenkort in Amsterdam zou zijn, en graag een biertje met me wilde gaan drinken. Wow, wat?! Dus, ik ga Jon echt ontmoeten gewoon? Holy moly! Ik was ultra blij en dankbaar, en toch begon de onzekerheid (ik ben niet goed genoeg, wat heb ik te bieden bla bla) langzaam de overhand te krijgen. Deze mocht er gewoon zijn, terwijl ik toch deed wat goed voelde.
Toen bleek dat Jon’s dochter tijdens de trip ziek geworden was, en hij zijn bezoek aan Amsterdam een aantal dagen diende in te korten waardoor onze ontmoeting niet door ging. Kleine setback. Maar, zo was iets wat begon als een gevoel toch bijna realiteit geworden! Ik had hem bijna ontmoet, en ik was super enthousiast (en toch nog steeds ook wat gespannen).

De winnende video
Toen kwam de Lifebook Love Story Challenge voorbij, en ik wist direct had dit hem zou zijn. Dit zou er voor zorgen dat ik ze zou gaan ontmoeten! Hoppa, met die motivatie ging ik aan de slag en nam een “hartverwarmende video” op waarin ik uitlegde waarom Lifebook zo awesome is. Drie dagen voor de deadline was de video af, ik stond klaar om de video te versturen, en ineens kwam dat gevoel weer omhoog borrelen: “Niet versturen. Zo ga je niet winnen. Je kan beter!”
Ik besloot er naar te luisteren en de mail te verwijderen. Alleen wat moest ik dan? Leuk dat mijn gevoel aangaf: “Je kan beter”, alleen hoe dan? Hoe kon ik mijzelf onderscheiden van de rest? Wat had ik te bieden? Welke skills ha… MUZIEK! Ik had muziek! Oké, dat was hem. In de resterende drie dagen ben ik vrijwel non stop bezig geweest met muziek maken, tekst schrijven, zanglijn verzinnen, opnemen, mixen, videoclip opnemen buiten en editen. Net op het nippertje stond er een nieuw mailtje klaar, met een nieuwe video, en ja hoor, het diepe mooie gevoel was er weer: “Dit is het. Je hebt gewonnen.” Met dat gevoel drukte ik op de verzendknop.

Zo ging er een maand voorbij, en bleek ik, echt totaal verwacht, ook de winnaar te zijn. Woohoo!
Een aantal maanden later ging ik dus naar Chicago, heeft mijn gevoel gelijk gehad, heb ik hen ontmoet en een geweldige week gehad! En of dat niet mooi genoeg was, kwam Jon tijdens een gesprek aan met: “Ey man, als je nog interesse hebt in het Lifebook Leader programma en je wilt Lifebook naar Nederland brengen, dan doen we dat toch? In de zomer komt de nieuwe training, en jij ben daar ook bij.”
WAT?! WOW!!! Nog een gevoel wat realiteit lijkt te worden! En zo ontstaan er gigantische kansen, door simpelweg twee dingen te doen: luisteren naar mijn gevoel, en daar actie op te ondernemen. Keer op keer weer.

 Lifebook Love Story Challenge Video

Luister naar je gevoel en doe er wat mee
Wat ik je mee wil geven uit dit verhaal, is dat het luisteren naar je gevoel en daar daadwerkelijk naar handelen de sleutel is. Bovenstaande verhaal is het levende bewijs! Een wens, toekomstbeeld of visie die je hebt, is naar je toe te trekken middels gerichte actie. Als ik passief had gebleven, naar mijn belemmerende overtuiging had geluisterd (ik win toch nooit) en geen actie ondernomen had, had ik kunnen voelen wat ik wilde, alleen had er echt niets gebeurd. Daarom heb ik deze wedstrijd gewonnen, door één keuze te maken.

En welke ene keuze heeft er nou toe geleid dat ik die wedstrijd gewonnen heb?
De keuze om naar mijn gevoel te luisteren. De keuze om een document te maken van 10 freaking pagina’s, en deze als open sollicitatie te versturen. De keuze om mee te doen aan de wedstrijd. De keuze om de eerste video niet in te zenden. De keuze om een betere video te maken. De keuze om regelmatig bij mijn gevoel in te checken of het nog klopt wat ik doe. De keuze om de video te verzenden zoals deze uiteindelijk is geworden. Elke “kleine” keuze die ik gemaakt heb in dit proces heeft ervoor gezorgd dat ik de winnaar ben geworden van deze schitterende reis. Het begint altijd bij één keuze.

Heb jij een toekomstvisie die je graag werkelijkheid maakt? Welke doelen heb je gesteld om daar te komen? Welke acties dien je uit te voeren om je toekomst letterlijk in te stappen en het realiteit te maken? Welke keuze maak jij vandaag die het verschil gaat maken? Het blijkt maar weer, crazy stuff hoeft niet zo crazy te zijn. Er is meer mogelijk dan je denkt!

Gratis e-book

Schrijf je in en ontdek: 5 stappen naar “Ik Ben Awesome!”

Ingrediënten voor een Awesome en Gelukkig leven.

In de Spotlight bij CijferCombinatie

In de Spotlight bij CijferCombinatieHulp vragen is een goede skill om te hebben, zowel in je persoonlijke omgeving als op werk. Zo heb ik hulp...

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëert

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëertPasgeleden was ik een dagje met een vriend van me op pad. We waren in gesprek...

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again!

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again! Na een jaar van verbondenheid met Jon & Missy en andere deelnemers van het Lifebook Ultimate...

Carrière Switch: Opleiding tot Transformatiecoach

Carrière Switch: Opleiding tot Transformatiecoach De keus om een carrière switch te maken was gemaakt. Yay, ik wist in ieder geval dat ik anderen...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters Ken je dat gevoel? Je zit in een vergadering en je wilt wat zeggen, maar...

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt Na diep graven en veel innerlijk werk weet ik wat ik écht wil, en ga ik voor een carrière switch: Ik word een...

Experiment 025: Zes dagen niet eten (darmkuur)

Experiment 025: Wat is het effect van een darmreinigingskuur op mijn inspanningsmogelijkheden? Vorig jaar vond ik het al interessant om een 6-daagse...

Eenzaamheid is het resultaat van wat je denkt en doet

Eenzaamheid is het resultaat van wat je denkt en doet Het is midden in de nacht, ik zit een film te kijken, en een vleugje emotie genaamd...

Bewustzijn verruimen: Je bent je gedachten niet!

Bewustzijn verruimen: Je bent je gedachten niet! Australië. Een verre herinnering. Het voelt meer als iets uit een ander leven, zo lang geleden...

Besparen – Vaste lasten, kan het goedkoper?

Besparen - Vaste lasten, kan het goedkoper? Vrijwel iedereen heeft vaste lasten. Huur of hypotheek van je woning, telefoon, reiskosten (auto of OV),...

Awesome Input – Augustus 2018

Awesome Input - Juli 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Het verleden verwerken, waarom het wél belangrijk is

Het verleden verwerken, waarom het wél belangrijk is Het afgelopen jaar heb ik een enorme focus gehad op het verleden, heden en toekomst. Ik ben...

Awesome Input – Juni 2018

Awesome Input - Juni 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Hoe online daten mij helpt

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Hoe online daten mij helpt Voor veel mensen is online daten tegenwoordig heel normaal. Sites als Lexa en apps als Tinder...

De Helende Reis (The Journey) sessie

De Helende Reis (The Journey) sessie Om los te komen van diepliggende angsten, en zo vrijer te leven, onderga ik allerlei sessies en interessante...

Hoe feller je straalt, hoe sterker je intuïtie

Hoe feller je straalt, hoe sterker je intuïtie Afgelopen weekend was ik bij een opleidingsdag van een vriendin, waarbij ik door twee groepjes...

Awesome Input – Mei 2018

Awesome Input - Mei 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Experiment 024: Angst of geen zin, maar toch doen! (met de 5 seconden regel)

Experiment 024: Wat is het effect van de 5 seconden regel op mijn geestelijke remmingen? Het is één van de meest simpele oefeningen ooit, welke van...

Bewust onderhouden van vriendschappen: Teams

Bewust onderhouden van vriendschappen: Teams In mijn Quest tot een gelukkig en fijn leven ben ik dieper in mijn sociale leven gedoken. De afgelopen...

Awesome Input – Februari 2018

Awesome Input - Februari 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Pin It on Pinterest

Share This