fbpx

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent

MEGA aanbieding

8-weekse Online Cursus “Bewust Zijn & Geluk”

Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen door je te focussen op specifieke ingrediënten. Ga 8 weken aan de slag met deze online cursus en..

✅ Leer hoe je jouw eigen realiteit kan creëren en vormgeven.✅ Leer om vanuit ontspanning, openheid en groei te leven.
✅ Leer hoe je in elk moment meer Geluk kunt creëren.
✅ Leer jouw emoties als kompas te gebruiken tot meer Geluk.

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent

Waarom jij je gedachten niet bent, in de vorm van een persoonlijk verhaal.

Ik neem je mee terug naar Australië. Een verre herinnering. Het voelt meer als iets uit een ander leven, zo lang geleden (2013-2014). De tijd waarin ik in aanraking kwam met meditatie, en dit af en toe probeerde te beoefenen. De tijd waarin ik eindelijk echt de tijd nam om boeken te lezen, zonder alle afleidingen van alles wat ik thuis om mij heen had. Het was simpelweg niet mogelijk om dagen thuis te hangen, omdat er geen thuis was. Altijd onderweg, nieuwe plekken, nieuwe mensen, nieuwe belevenissen.

Tijdens de reis was ik een boek aan het lezen, en één simpele vraag uit een boek veranderde mijn leven: “Wat als je jouw gedachten niet bent?” Toen ik dat las sloeg mijn hoofd op instant verwarring. Zakje met verwarring, giet het in een kopje met water en poef! Direct een lekker bakje verwarring. Mijn hoofd had een technische storing, waardoor verder lezen niet mogelijk was.

Oké, wacht. Ik lees de vraag nog een keer: “Wat als je jouw gedachten niet bent?”

Ik keek weg van het boek en observeerde een moment mijn gedachten. Huh? Ik had echt even een moment nodig om deze vraag te verwerken. Het klopt dat ik mijn gedachten kan observeren. “Ik”, kan “mijn gedachten” observeren, wat inhoud dat er ruimte zit tussen ik, “mijzelf”, en de gedachten die ik heb. Dit houd in dat ik inderdaad mijn gedachten niet BEN, maar dat ik gedachten HEB. Dat zijn iets andere letters maar een wereld van verschil. Die sloeg in als een bom. Niet zomaar een bom, een keiharde atoombom. My mind was blown! Dit heeft namelijk zo veel gevolgen!

In tweeën gesplitst
Als ik mijn gedachten niet BEN, maar ik gedachten HEB, word ik ineens in tweeën gesplitst: 
1. IK. Waarbij “ik” mijn bewustzijn is, mijn kern, mijn ziel, mijn ware zelf, hoe je het ook wilt noemen.
2. Mijn gedachten. Deze staan los van wie ik ben. Ik en mijn gedachten zijn niet meer samengesmolten, zijn niet meer één en dezelfde. Ik brak figuurlijk in tweeën, en mijn brein ook brak bijna letterlijk in tweeën.

Deze realisatie had een groot gevolg: Een nieuw bewustzijn. Dit hield in dat ik de identificatie met mijn gedachten kon stoppen. Als mijn gedachten mij weer eens op automatische piloot allerlei negatieve verhalen begonnen te vertellen, kon ik nu de gedachten ineens zien als gedachten. Ik WAS de negatieve drama niet meer, ik zag alleen hoe de gedachten mij probeerde wijs te maken dat ik de negatieve drama was.

Serieus, denk er eens over na.

Actief en passief nadenken
Je kan actief nadenken, wat je doet als je bewust aan het denken bent of je het weekend weg gaat of niet. De rest zijn passieve gedachten waar je niet actief zelf over denkt. Meestal ben je je niet eens bewust van deze gedachten. Dit zijn je niet bewuste gedachten, je on(der)bewuste gedachten. Je heerlijke rare automatische gedachten die wanneer je een gezellig gesprek hebt met iemand ineens een plaatje voorzetten dat je degene echt keihard een klap op zijn oog geeft, gewoon omdat het kan. Dat is toch super hilarisch?! Blijkbaar vinden mijn gedachten het hilarisch. Alleen IK zou dat never nooit doen! Ik heb een hekel aan geweld en aan anderen pijn doen.

Als ik mijn gedachten BEN, kan ik me druk gaan maken: “waarom denk ik dat over die persoon? Wat ben ik slecht dat ik dit denk. Dit zou ik niet mogen denken!”. Herkenbaar? Vervolgens lig je in de clinch met je gedachten, ga je met jezelf ruzie maken en word je dag er niet chiller op. Misschien zelfs je nacht (pieker pieker) ook niet. En je zelfbeeld al helemaal niet.

Of, ik HEB die gedachte, en omdat ik mijzelf er niet mee identificeer observeer ik de gedachte, heb er mogelijk een mening over en omdat er afstand is lach ik om het hilarische plaatje wat mijn brein er al bij heeft ingebeeld. Vervolgens laat ik de gedachte weer gaan. Oh brein, silly you.

Dit is een veel fijnere manier om met alle ruis in je hoofd om te gaan, en dit is een enorme stap om je te beseffen. Dit nieuwe bewustzijnsniveau verandert je leven compleet. Je zal anders naar jezelf gaan kijken, en daarom ook anders naar de wereld om je heen. Je zal doorkrijgen hoe je gedachten je gevoel en gedrag compleet gedomineerd hebben. En je zal doorkrijgen hoe je nu, omdat je dit weet, hele andere keuzes kan gaan maken. Veel bewustere keuzes, minder gestuurd door je automatische piloot.

Meerdere perspectieven
En weet je. Alles in het leven heeft meerdere perspectieven. Zo ook dit onderwerp. Je bent je gedachten niet, alleen op een manier maken je gedachten je wel tot wie je (denkt dat je) bent als persoon. Mits je je er aan hecht. Mits je je er mee identificeert. Door de identificatie van je gedachten en jezelf los te koppelen, er ruimte tussen te creëren, gaat er een compleet nieuwe wereld voor je open. Een wereld vol nieuwe mogelijkheden!

Deze video is onderdeel van de Online Cursus “Bewust Zijn & Geluk”.
Nu in de MEGA aanbieding!

Gratis E-book

Wil jij ook een leven waarin jij je vrij voelt, Gelukkig bent, van jezelf houd, en met vertrouwen in jezelf jouw meest Awesome leven leeft?

Ik geloof dat iedereen zichzelf oprecht kan waarderen en een Awesome en Gelukkig leven kan leiden. Je hebt alleen de juiste inzichten, tools en ondersteuning nodig.

Download mijn e-book vandaag nog helemaal gratis.

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je...

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

Transformeer van pessimist naar optimist met deze oefening

Transformeer van pessimist naar optimist met deze oefening8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is...

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn...

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je...

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte....

Doei depressie en burn-out met “Awesome Input”

Doei depressie en burn-out met "Awesome Input"8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

De 2 allergrootste geluksmakers hebben beide met maar één ding te maken

De 2 allergrootste geluksmakers hebben beide met maar één ding te maken8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een...

De grootste leermeester tot groei

De grootste leermeester tot groei8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen door je te...

Hoe je verleden verwerken je toekomst verbreed (krachtig!)

Hoe je verleden verwerken je toekomst verbreed (krachtig!)8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Hoe jij jouw innerlijke kracht ontwaakt met een nieuw wereldmodel

Hoe jij jouw innerlijke kracht ontwaakt met een nieuw wereldmodel8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je...

Altijd maar haasten: dit is de oplossing

Altijd maar haasten: dit is de oplossing8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen door...

Jouw Geluksmakers: Leer ze kennen met deze oefening!

Jouw Geluksmakers: Leer ze kennen met deze oefening!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

Gestrest? Deze ademtechniek helpt je te ontspannen

Gestrest? Deze ademtechniek helpt je te ontspannen8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

Hoe jij jezelf kan helen door te vergeven

Hoe jij jezelf kan helen door te vergeven8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen...

Beleef veel mooiere dagen met goede vragen

Beleef veel mooiere dagen met goede vragen8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen...

Waarom de meeste mensen verkeerd om leven

Waarom de meeste mensen verkeerd om leven8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Lukt het je maar niet om gewoonweg Gelukkig te zijn? Wil...

Waarom je het leven beter als game kan zien

Waarom je het leven beter als game kan zien8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Lukt het je maar niet om gewoonweg Gelukkig te zijn?...

Pin It on Pinterest

Share This