fbpx

Hoe je verleden verwerken je toekomst verbreed (krachtig!)

MEGA aanbieding

8-weekse Online Cursus “Bewust Zijn & Geluk”

Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen door je te focussen op specifieke ingrediënten. Ga 8 weken aan de slag met deze online cursus en..

✅ Leer hoe je jouw eigen realiteit kan creëren en vormgeven.✅ Leer om vanuit ontspanning, openheid en groei te leven.
✅ Leer hoe je in elk moment meer Geluk kunt creëren.
✅ Leer jouw emoties als kompas te gebruiken tot meer Geluk.

Hoe je verleden verwerken je toekomst verbreed (krachtig!)

“Zodra ons bewustzijn niet gericht is op het hier en nu, bepaald onze onderbewuste conditionering ons handelen.” Een quote om te onthouden. Want hoe vaak zit jij in gedachte bij het verleden of in de toekomst? Precies, waarschijnlijk bijna de hele dag.

Om écht vrij te kunnen leven en een Awesome en Gelukkig leven te leiden is het nodig om drie dingen te doen:
1. Zo veel mogelijk in het nu leven. Dit is het allerbelangrijkst.
2. Een visie hebben voor je toekomst. Weten waar je heen wilt en wat je uit het leven wilt halen. Helderheid dus.
3. Ervaringen uit het verleden die hier en nu voor triggers en problemen zorgen, goed verwerken.

Vandaag duiken we dieper in op het verwerken van je verleden, en waarom dit super belangrijk is.

Ik wil graag een stukje persoonlijk verhaal met je delen.

“Meerdere rituelen kostte me nog steeds een hoop wilskracht en energie om vol te houden.”
Tijdens mijn eigen ontwikkeling kwam ik op een punt dat ik het allemaal even niet meer wist. Ik was druk bezig geweest om oud en onhandig gedrag om te zetten naar nieuwe, handige gedragingen. Dit had me gebracht dat ik veel meer geluk en dankbaarheid voelde, dat ik veel heb geleerd over mijzelf en hoe ik functioneer als mens, dat ik helderheid kreeg over wat ik wil geven en uit het leven wil halen. Dit ging gepaard met veel ups en downs, een hoop ongemakkelijke momenten, verdriet en angsten, momenten van “opgeven”, momenten van toch weer opstaan en verder gaan, alles is voorbij gekomen. Dat is het proces.

Toch, ondanks alle positieve ontwikkelingen, knaagde er iets aan me. De nieuwe dagelijkse rituelen om mijn Geluk te verhogen deden mij enorm goed. Alleen, meerdere rituelen kostte me nog steeds een hoop wilskracht en energie om vol te houden. Waar kwam dit nou door? Waarom bleef het nou zo veel moeite kosten?

Ondanks dat de rituelen me veel energie gaven en ik nu een veel blijer en bewuster persoon was, voelde het soms ook alsof ik mijzelf in een nieuwe kooi heb vastgezet. Dit keer niet een kooi van onhandig gedrag, maar een kooi handig gedrag welke ik over mijn oude kooi gezet van onhandige gedragingen had gezet. Het voelde nog steeds niet vrij, want zodra ik ook maar even stopte met de dienende dagelijkse rituelen, viel ik weer terug naar veelal dezelfde oude patronen als voorheen. Het was continu blijven opletten, waakzaam blijven zijn, elke dag weer. Dat moest toch anders kunnen?

Je kan namelijk nieuw gedrag, nieuwe gewoonten aanleren, en deze eigen maken waardoor het nieuwe gedrag een automatisme wordt. Top, helemaal mooi. Alleen vaak blijft het oude gedrag sluimeren, en komt dit weer naar boven zodra er iets heftigs gebeurd, je heel moe bent, je emotioneel bent etc. Het is vaak een enorm gevecht om dan op het goede pad te blijven.

Wat als je de kern, de oorzaak van het oude, onhandige gedrag zou kunnen oplossen, waardoor het oude gedrag niet meer nodig is en vervaagd, en je veel gemakkelijker nieuw gedrag kan aanmeten zonder dat je het als extra laag over je onhandige gedrag heen bouwt? Ik heb een tabelletje gemaakt om het proces te verduidelijken, die zie je hier:

 In de bovenstaande tabel staan drie lagen.

Laag 0
die staat er niet bij, dat is hetgeen wat je bent buiten dit lichaam. Noem het je ziel, je ware zelf, je oneindige bewustzijn, het is in ieder geval wie je echt bent zonder dit lichaam.

Laag 1
Je personage in dit leven. Jij als mens. Dus je oneindigheid gekoppeld aan een lichaam, brein en alles wat daarbij komt kijken.

Laag 2
Daar bovenop wordt laag 2 gebouwd en word verweven met laag 1: Dit is je onderbewuste, alles wat je leert aan automatisch en handig gedrag, maar ook je overlevingsstrategieën, je copingsmechanismen die ontstaan om je te beschermen. Hier zijn al die onhandige gedragingen geïnstalleerd.

Laag 3
In laag 3 ga je aan de slag met jezelf, je gaat je ontwikkelen en je installeert nieuw, handig gedrag om je onhandige gedrag mee te vervangen. Dit doe je bovenop alle overlevingsstrategieën die veroorzaakt zijn door bepaalde trauma’s en overtuigingen die hebt opgedaan in het verleden. Deze trauma’s gaan niet weg, hoe hard je ook probeert je nieuwe handige gedrag een gewoonte te maken.

Elk mens kan overal trauma van oplopen
En weet dat we als kinderen allemaal trauma’s oplopen, dat een heel klein dingetje welke je als kind of baby hebt ervaren al grote gevolgen kan hebben.

Bijvoorbeeld, je ziet als baby dat je ouders rondlopen. Jij kan nog niet lopen, je bent een baby, logisch. Alleen in zo’n moment kan je als baby al het gevoel krijgen dat je niet goed genoeg bent omdat jij niet kan lopen en je ouders wel. En op dat moment maak je de keuze om te geloven dat je niet goed genoeg bent. Daar ontstaat de overtuiging. Een overtuiging waar jij de rest van je leven mee rond loopt en last van hebt, door zo’n klein “nietszeggend” moment.

Of je bent als klein kind enorm geschrokken van een grote hond die dicht bij je gezicht kwam en je bijna beet. Je schrok zo dat je overlevingsmechanisme aan ging en je de enorme angst niet meer bewust mee kreeg om je ervan te behoeden dat je letterlijk dood gaat van de angst. Dat is gelukkig hoe ons systeem ons behoed voor enorm heftige ervaringen.

Het moment gaat voorbij, je komt weer bij zinnen en gaat verder met je leven. De herinnering van de hond die je bijna gebeten heeft is er niet, omdat je overlevingsmechanisme zijn werk deed, alleen de heftige emotie die je voelde, die je lichaam erbij had is er nog wel!

De originele emotie is namelijk niet helemaal beleefd omdat je overlevingsmechanisme het heeft wegdrukt, waardoor de emotie zelf op het hoogtepunt blijft steken omdat het midden in de belevenis is afgekapt. Nu blijft deze onafgemaakte emotie op de piek vastzitten, Deiedere zit je meteen, BAM, daar, en slaat het heftig aan bij nieuwe soortgelijke gebeurtenissen.

Dus nu, elke keer dat jij een hond ziet wordt deze trigger, de trauma geactiveerd en ga jij je weer precies zo voelen als toen je een kind was terwijl je niet weet waarom. Sterker nog, stond er tijdens het trauma een blauwe auto achter de hond en liep er een vrouw met een rode jas op de achtergrond langs, dan kan jij over straat lopen en een blauwe auto zien of een rode jas, en zelfs dát kan de trigger zijn om de heftige emotie te triggeren van toen. Dan hoeft er niet eens een hond in de buurt te zijn. Je begrijpt totaal niet waar het gevoel vandaan komt, dus je probeert het te koppelen aan iets wat er nu speelt. Terwijl het daar niets mee te maken heeft.

We kunnen letterlijk overal trauma´s van oplopen. Kleine, nietszeggende dingen die we in onze kindertijd als het einde van de wereld hebben beschouwd.

We leven vrijwel altijd in het verleden
We hebben het gehad over dat we ons 95% van de dingen die we denken en doen niet bewust zijn. Zie je hoeveel dingen waarvan we denken dat het nu speelt, allemaal getriggerd worden door ervaringen uit het verleden? Letterlijk bijna alles. Je zou dus kunnen zeggen dat we voor het grootste deel van de tijd leven in het verleden. Dat we gevangen gehouden worden door ervaringen uit het verleden.

Veel mensen denken dat het terug gaan naar het verleden tijdverspilling is, omdat “je het verleden niet kan veranderen”. Alleen je kan wél veranderen wat je geest en lichaam in het verleden hebben opgeslagen bij die ervaringen. Je kan de heftige emoties en triggers in lichaam en geest oplossen, het laten afvloeien zodat het volledig je systeem uit is. Niet door een extra laag of “kooi” om te oorzaak heen te bouwen, maar door direct de oorzaak op te sporen en op te lossen waardoor de struggle om van onhandig gedrag af te komen veel makkelijker of zelfs overbodig wordt. Dan verdwijnt laag 2, daardoor laag 3 een veel makkelijker proces wordt.

Dus het verleden aankijken, de trauma’s onder ogen komen blijken toch echt nodig te zijn om oprecht vrij te komen van dingen die in het verleden gebeurd zijn.

Door bijvoorbeeld een situatie te herbeleven kan de originele (afgekapte) emotie tot compleetheid gebracht worden, wat leid tot een goede verwerking van de emotie, wat leid tot het oplossen van trauma en onhandige gedrag wat daaruit voortkomt. En soms hoef je niet eens iets te herbeleven, zo kan je met lichaamswerk ook trauma’s verwerken.

Dit is de reden waarom het verleden verwerken zo belangrijk is!

Want het belangrijkste is dat je een idee hebt van hoe het werkt, en dat er daadwerkelijk technieken zijn om je triggers, je onverwerkte emoties en dingen waar je keer op keer tegenaan blijft lopen mee aan te pakken, te verminderen of helemaal mee op te lossen.

Hoe verwerk je het verleden dan?
Technieken als PMA (Progressive Mental Alignment), of The Journey van Brandon Bays, bepaalde ademsessies, sommige soorten van hypnose om diep je onderbewuste in te gaan. Het is een kwestie van dingen uitproberen en experimenteren tot je iets gevonden hebt waar je achter staat en wat voor je werkt. Maar weet dat het kan, dat de mogelijkheden er zijn, en dat je daadwerkelijk echt vrij kan komen van deze patronen en dus vrij kan leven.

Eerlijk is eerlijk, dit is niet altijd de meest simpele materie. Ik hoop wel dat je het met de dag interessanter vind om erachter te komen hoe jij als mens functioneert. Er komen steeds weer nieuwe inzichten waardoor er weer een stapje gezet kan worden. Een stapje dichterbij een Awesome en Gelukkig leven.

Deze video is onderdeel van de Online Cursus “Bewust Zijn & Geluk”.
Nu in de MEGA aanbieding!

Download GRATIS Checklist

Wil jij jouw frequentie en Geluk verhogen?

Na het invullen van de checklist weet je welke 5 onderdelen belangrijk zijn om jouw frequentie te verhogen en weet je waar jij staat in elk onderdeel. Krijg direct meer bewustzijn, focus en een verrassing!

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

Transformeer naar optimist met deze oefening

Transformeer naar optimist met deze oefening8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen...

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is...

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is...

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte....

Pin It on Pinterest

Share This
IkBenAwesome.nl