fbpx

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas

MEGA aanbieding

8-weekse Online Cursus “Bewust Zijn & Geluk”

Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen door je te focussen op specifieke ingrediënten. Ga 8 weken aan de slag met deze online cursus en..

✅ Leer hoe je jouw eigen realiteit kan creëren en vormgeven.✅ Leer om vanuit ontspanning, openheid en groei te leven.
✅ Leer hoe je in elk moment meer Geluk kunt creëren.
✅ Leer jouw emoties als kompas te gebruiken tot meer Geluk.

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas

Over het algemeen willen we altijd maar happy de peppie en blij zijn. We proberen ons continu Gelukkig te voelen en doen er alles aan om ook zo over te komen. Dit komt terug in hoe we ons presenteren op Social Media, en door de maatschappelijke en sociale druk wordt de lat steeds hoger gelegd.

Zelfs in de persoonlijke ontwikkelingswereld ligt er een enorme druk op Geluk. Zo praat ik in dit programma ook veel over Gelukkiger zijn, meer Geluk creëren en wat je allemaal kan doen om je Geluk te verhogen. En in veel trainingen houdt daar het vaak op omdat er gezegd wordt: “Waar jij je op focust, dat groeit.”

Dus focussen mensen zich op het positieve, wat helemaal top is. Alleen we ervaren als mensen allerlei emoties. Ook minder prettige. En deze worden meer dan weleens genegeerd, aan de kant gezet, onderdrukt. Door onszelf, maar ook in de vele cursussen en trainingen die beschikbaar zijn. Terwijl hier de grootste winst te behalen valt, JUIST door je te focussen op de onprettige gevoelens, er niet van weg te lopen maar er van te leren. Ze zijn nou eenmaal onderdeel van je, en ze proberen je wat te vertellen. Anders zouden deze emoties er echt niet zijn. De vraag is: Luister je ernaar?

Elke emotie is er dus met een reden, en emoties kunnen als jouw kompas dienen.

Bijvoorbeeld boosheid. Mag je dat voelen van jezelf? Ik mocht dat nooit, en onderdrukte mijn boosheid altijd tot ik ontplofte en er geen fijne situatie ontstond. Nu heb ik geleerd dat wanneer ik boos ben, het vaak inhoud dat er iemand (soms ikzelf) op één of andere manier over mijn grens is gegaan. Dat is was de boosheid mij probeert te vertellen. Bedankt dat je me hiervan op de hoogte brengt, boosheid. Nu ik dat weet, kan ik het op een gezonde manier uiten in plaats van het op te kroppen tot ik ontplof.

Een recept voor elke emotie
En elke emotie heeft een recept. Dit recept is voor iedereen anders, en het is extreem belangrijk om je eigen recepten te weten. Op deze manier kan je voor het grootste gedeelte van de tijd zelf kiezen hoe jij je voelt. Je kan met jouw ingrediënten jouw eigen recept voor Geluk samenstellen.

Ik zal twee van mijn recepten met je delen zodat je een beter beeld krijgt van wat ik bedoel.

Ik ben 18 jaar depressief geweest en kwam er uiteindelijk achter dat hetgeen wat ik dacht en deed er voor zorgde dat ik in een depressie bleef hangen.

Recept voor depressie, burn-out, eenzaamheid etc.
Mijn persoonlijke recept voor depressie was: Op mijn werk alles overmatig goed willen doen en over presteren omdat ik bang was gestraft te worden terwijl het werk me eigenlijk niets interesseerde, perfectionisme, mijzelf continu ondermijnen door afspraken met mijzelf niet na te komen, over me heen laten lopen en mijn stem niet laten horen, mijzelf wegcijferen voor anderen, mijn gevoelens negeren en er niet naar luisteren, thuis vooral passief zijn en overmatig eten, overmatig gamen, overmatig films kijken, overmatig porno kijken en masturberen, mijn gedachten de controle laten hebben over mij, geen toekomstvisie hebben en mijzelf isoleren en thuis opsluiten.

Al deze ingrediënten bij elkaar waren mijn recept voor depressie. Als ik dit recept nu weer zou toepassen kan ik je garanderen dat ik me weer zo ga voelen als toen. Zo heeft een burn-out een recept. Zo heeft eenzaamheid een recept. Zo heeft elke emotie een recept. Ik heb allerlei labels gekregen zoals “Borderline Persoonlijkheidsstoornis” en “Vermijdende Persoonlijkheidsstoornis” en “Dwangmatige Persoonlijheidsstoornis” en een “eetstoornis”.

Op specifieke moment dat ik die tests deed voldeed ik aan de kenmerken, het gedragspatroon welke er voor zorgde dat ik al die labels opgeplakt kreeg. Tot ik mijn recept ging aanpassen, toen veranderde ook het resultaat en tada, vele stoornissen werden minder of verdwenen. Vele stoornissen zijn dan ook niet meer dan een momentopname, waar je verandering in kan brengen.

Pas je recept aan, en je resultaat verandert.

Recept voor Geluk
Zo heeft Geluk ook een recept. Dit vergt onderzoek en doorzettingsvermogen om er achter te komen wat voor jou werkt, waar jij Gelukkig van wordt. Mijn recept om me dagelijks in een staat van geluk te brengen is alles wat ik keer op keer doe, waarvan ik merk dat het mij dient, in het nu en in de toekomst, dus niet alleen denkende aan korte termijn plezier, ook denkende aan mijn lange termijn Geluk.

Dit zijn dingen zoals: Op tijd opstaan, de wekker niet snoozen, bewust ademen, mediteren, lichaamsbeweging, focussen op dankbaarheid, vrijwel geen suikers eten, zo min mogelijk dierlijke producten eten, werk doen dat ik oprecht leuk vind, en creëren in plaats van kijken (bijvoorbeeld schrijven en video’s maken i.p.v. passief consumeren en films kijken). Ik heb simpelweg het niet dienend gedrag vervangen met dienend gedrag. Simpel, niet altijd makkelijk.

Ontleden wat je voelt, denkt en doet
Denk eens terug aan de afgelopen maanden. In welke situatie komt er steeds irritatie omhoog? Op welke momenten voel jij je alleen of eenzaam? Wat zorgt ervoor dat jij je verveeld? Zijn dat steeds terugkerende momenten? Welke momenten zijn dat?

Wanneer je bijvoorbeeld elke keer in de avond alleen voelt, dan kan je precies ontleden wat je denkt en doet in de avond waardoor dat gevoel omhoog komt. Voel jij je continu onbegrepen door anderen? Dat heeft ook een reden en dat kan je ontleden. Misschien mag je jezelf meer leren te uiten en jouw waarheid gaan vertellen, of misschien dien je andere mensen te zoeken waarbij jij je wel begrepen voelt. Zo ook met liefde en verbinding. Wanneer je weet dat je bijvoorbeeld liefde en verbinding voelt door bepaalde muziek of meditatie of door op een date te gaan met je partner, doe dat vooral vaker.

Emoties vóór je laten werken
Wanneer je jouw recept kent voor elke emotie, begin je jouw emoties te begrijpen en kan je er naar luisteren zodra ze omhoog komen. Dan weet je dat er iets niet in lijn ligt, kan je reflecteren en direct bijsturen.

Zodra je dit onder de knie krijgt gaan emoties vóór je werken in plaats van dat je het gevoel hebt dat je tegen je emoties aan het vechten bent. Op deze manier ontwikkel je Emotioneel inzicht en Emotionele controle, wat samen Emotionele intelligentie wordt genoemd. Je luistert naar je emoties, je weet wat jouw emoties je vertellen en je handelt er naar.

Deze video is onderdeel van de Online Cursus “Bewust Zijn & Geluk”.
Nu in de MEGA aanbieding!

Download GRATIS Checklist

Wil jij jouw frequentie en Geluk verhogen?

Na het invullen van de checklist weet je welke 5 onderdelen belangrijk zijn om jouw frequentie te verhogen en weet je waar jij staat in elk onderdeel. Krijg direct meer bewustzijn, focus en een verrassing!

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

Transformeer naar optimist met deze oefening

Transformeer naar optimist met deze oefening8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen...

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is...

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is...

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte....

Pin It on Pinterest

Share This
IkBenAwesome.nl