fbpx

Dit ene ding is één van de snelste wegen naar Geluk

Nu in de aanbieding

Online Cursus “Bewust Zijn & Geluk”

Lukt het je maar niet om gewoonweg Gelukkig te zijn?
Wil je wel maar weet je niet hoe? En voel jij dat je er klaar voor bent om nu echt die stap te zetten?

✅ Leer hoe je jouw eigen realiteit kan creëren en vormgeven.
✅ Leer om vanuit ontspanning, openheid en groei te leven.
✅ Leer hoe je in elk moment meer Geluk kunt creëren.
✅ Leer jouw emoties als kompas te gebruiken tot meer Geluk.

Dit ene ding is één van de snelste wegen naar Geluk

Ben je weleens dankbaar? Ik hoop het wel! En zo niet, dan kan jij je vast wel een moment herinneren waarop je dat was. Waar ben je zoal dankbaar voor? En als je dankbaar bent, overkomt het je? Of beoefen je de kunst van dankbaarheid echt?

Dankbaarheid is één van de snelste wegen naar geluk. Het is één van de meest krachtige emoties om HIER EN NU geluk te ervaren. Wanneer je dankbaar bent, ben je in een staat van openheid. Je staat open om te ontvangen en kiest ervoor met een positieve bril naar de situatie te kijken. Bovendien triggert dankbaarheid alleen maar meer dankbaarheid, het is de perfecte opwaartse spiraal. Want als je dankbaar bent, kan je dankbaar zijn dat je dankbaar bent. It´s perfect.

Toen ik begon met bewust beoefenen van dankbaarheid was ik op een niet zo’n fijne plek. Ik voelde me veelal somber en depressief, en ik las op een random website iets over dat dankbaarheid een weg was naar een fijner leven was. Maar ik had niets om dankbaar voor te zijn. Mijn leven was een puinhoop: Ik was één grote bonk met stress, werken lukte niet meer, ik had zo veel sociale angst dat ik mijzelf thuis opsloot en dat boodschappen doen al te eng was, ik was passief en chronisch moe, at mijzelf helemaal klem aan snoep en thuisbezorgd.nl, waar de F moest ik dankbaar voor zijn?

Maar goed, ik wilde mij toch anders gaan voelen, dus ik ben er begonnen met mijn dankbaarheidsdagboek. Ik schreef het op in mijn dagboek:
Ik ben dankbaar voor:
– Het appje met lieve woorden van mijn moeder
– De wandeling die ik toch maar weer gemaakt hebt
– De smaak van die chocoladereep die ik naar binnen gewerkt heb (even niet kijkende naar hoe ik me daarna voelde)

En ik probeerde het niet alleen op te schrijven, maar ook écht te voelen, ook al voelde ik het op dat moment niet. Alleen ik bleef het dagelijks proberen. Na een week oefenen liep ik buiten begon ik op te merken dat ik uit het niets spontane momentjes van dankbaarheid voelde. Ik zag een boom waar de zon op viel, en ik kwam tot stilstand. De manier hoe de zon op de blaadjes viel en hoe de wind er doorheen ritselde.. Wauw, ik voelde me dankbaar dat ik dat moment mocht aanschouwen, mocht ervaren. Ook werd ik ineens trots en dankbaar dat ik ondanks mijn angsten boodschappen was wezen doen en er iemand in de winkel naar me had geglimlacht.

Weken gingen voorbij, maanden gingen voorbij, en ik had steeds meer om dankbaar voor te zijn. Groot en klein:
Het feit dat ik leef, voor mijn lichaam, de lieve mensen om mij heen, dat ik allerlei soorten emoties kan ervaren, de leuke en ZELFS de minder leuke. Ik was ineens dankbaar voor mijn verdriet, voor mijn pijn, waardoor de extreme zwaarte van de emotie af ging. Ik was dankbaar dat ik mijzelf op tijd mijn bed uit kreeg, voor de smaak van het eten, voor de koude wind in mijn gezicht. Ik besefte me dat ik OVERAL dankbaar voor kon zijn, en dat ook steeds meer was.

Ik doorbrak het patroon van alles als drama en negatief zien, en door het elke dag te herhalen herprogrammeerde ik mijn hersenen om zich te focussen op wat er wél goed ging. Op waar ik dankbaar voor kon zijn. Op alles wat er wél was.

Dit heeft mijn emotionele staat, en kwaliteit van leven zo snel omhoog gebracht dat ik nooit meer gestopt ben met schrijven en voelen van waar ik dankbaar voor ben. Het is onderdeel geworden van mijn manier van denken en kijken naar de wereld, onderdeel geworden van mijn mindset, van mijn onderbewuste. En deze mindset onderhoud ik door elke dag een moment te nemen om bewust dankbaar te zijn.

Dus. Ik wil je nu vragen om even pen en papier te pakken, en 5 dingen op te schrijven waar jij dankbaar voor bent. En schrijf het niet alleen op, maar probeer het ook echt te voelen. Je zou zelfs terug kunnen gaan naar een moment, bijvoorbeeld die heerlijke kop koffie of thee van vanochtend. De geur, de smaak, het momentje helemaal voor jezelf terwijl je het dronk. Of dat broodje met de lunch, die was echt lekker! Of dat fijne moment met je collega of vriend of vriendin. Het kan echt alles zijn.

Ik weet zeker, als je elke dag bewust dankbaarheid gaat beoefenen, je er bewust op focust, dat er hele mooie veranderingen in je leven zullen plaatsvinden.

Alright, als samenvatting: Dankbaar zijn is te trainen. Er is ALTIJD iets om dankbaar voor te zijn, mits jij je DAAR op focust.

Veel plezier met oefenen, blijf dankbaar en blijf awesome :-)

Deze video is onderdeel van de Online Cursus “Bewust Zijn & Geluk”.
Nu in de aanbieding!

Download GRATIS Checklist

Wil jij jouw frequentie en Geluk verhogen?

Na het invullen van de checklist weet je welke 5 onderdelen belangrijk zijn om jouw frequentie te verhogen en weet je waar jij staat in elk onderdeel. Krijg direct meer bewustzijn, focus en een verrassing!

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

Transformeer naar optimist met deze oefening

Transformeer naar optimist met deze oefening8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen...

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is...

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is...

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte....

Pin It on Pinterest

Share This
IkBenAwesome.nl