fbpx

Lifebook Ultimate: Ultieme persoonlijke ontwikkeling

Een aantal maanden geleden heb ik meegedaan met een wedstrijd en heb ik een Lifebook Ultimate weekend gewonnen t.w.v. $25.000,- met de oprichters van Lifebook, in hun schitterende mansion in Chicago. Hoe dit zo gekomen is, is HIER te lezen. In deze post wil ik je graag meenemen naar mijn levensveranderende belevenissen in Chicago, en het Lifebook Ultimate programma.

Amerika: Net een film
Aangezien ik nog nooit in Amerika geweest was, was het best bizar om te zien hoe alles er EXACT zo uit ziet als in de films! Van de wegen, reclameborden, donut zaken, eettentjes en bediening, tot aan de belachelijk grote supermarkten en Motel kamers. Ik moest toch wel even grinniken toen ik op mijn Motel kamer zat, er in heel slecht Engels “House keepiiiing.” geroepen werd, er vervolgens twee kleine Mexicanen naar binnen liepen die met handen en voeten wat aan me wilde vragen omdat ze geen Engels praatte, en uiteindelijk maar gewoon gingen schoonmaken.

Een positieve verrassing was de algemene houding van de Amerikanen, super beleefd en service gericht. Elke winkel waar je binnen kwam stond er iemand om je te begroeten, en wilden mensen je helpen met waar je ook maar hulp bij nodig had. Ook in de winkels waar niet standaard fooi (van 15-20%) verwacht wordt.

Mijn verblijf: Woodgate Estate

Ontmoeting Jon & Missy: oprichters van Lifebook
Na met de taxi naar hun “huis” gebracht te zijn, liep ik richting de deur en twee grote schuifpuien opende zich om me binnen te laten. Het was een donkere koude avond (-12 graden), wat binnen een nog groter festijn aan warmte, kleuren en gezelligheid gaf. Verwonderd liep ik naar binnen en zag mensen in de verte met elkaar kletsen. Met dat ik Jon & Missy zag zitten zagen ze mij ook, stapten ze zonder pardon uit hun gesprek en kwamen op me af gerend om me met een dikke knuffel en complimenten en felicitaties te begroeten. Wat een liefdevol en warm onthaal!

Na wat nerveus iedereen (15 mensen totaal) ontmoet te hebben, hebben we als voorbereiding en om elkaar te leren kennen onze toekomstvisies gedeeld. Hier sloeg mijn “gezonde spanning” om in me geïntimideerd voelen. Stuk voor stuk, wat een high achievers! Veelal charismatisch, liefdevol, zelfverzekerd, extreem slim, een booming business (waarbij er tonnen, al niet miljoenen per jaar verdiend werd), echt levend op een hoog niveau in vele opzichten. Met allemaal het doel om hun business nóg groter te maken, nóg bewuster te leven, nóg meer te bereiken in alle opzichten. En toen kwam ik: “Ehm, hoi, ik ben Baydir, en ik ben hier om simpelweg de basis van mijn leven op orde te krijgen.” Ik merkte dat ik in onzekerheid schoot. Ik voelde me een buitenbeentje, en de snaar van mijn negatieve geloofsovertuiging “ik ben niet goed genoeg” was duidelijk geraakt.

Ondanks dat, zat ik met verbazing en verwondering te kijken en te luisteren naar hun verhalen, visies, houding, en hoe ze in het leven stonden. Stiekem was ik toch ook wel héél blij dat ik hier nu onderdeel van mocht zijn, wat een schitterende groep mensen! En wat een liefdevolle energie en sfeer!

Time to step up MY game!
Vroeg in de ochtend, voor het programma van start ging, zat ik met één van de deelnemers te praten en uitte ik mijn onzekerheden en wat de ervaring van gisteren met me deed. Hij keek me aan en zei met een duidelijke, en toch liefdevolle, stem: “Weet je, het is allemaal leuk die onzekerheid en dat je je zo voelt, alleen het is tijd. It’s time to step up your game! Niet alleen voor jezelf, maar ook voor ons. We zijn zo sterk als onze zwakste schakel, en we kunnen niet iemand in ons team hebben die ons naar beneden trekt. So, it’s time to step it up!”
Zijn woorden raakte me diep, maar niet op een manier dat ik nog verder in onzekerheid zakte. Zijn woorden werkte inspirerend, en ik was vanaf dat moment vastbesloten er alles aan te doen om onderdeel te zijn van het team!

Ondanks de angsten (en mijn nijging om mijzelf juist op de achtergrond te zetten), heb ik de hele dag mijn uiterste best gedaan om betrokken te zijn, te luisteren, waarde te leveren, en echt aanwezig te zijn in de groep. Mijzelf te laten zien. Het was voor iedereen duidelijk dat zij meer waarde konden leveren aan mij dan ik aan hen, en dat accepteerde ik. Ik was hier om te leren, dus leer het mij maar! Ik stond open, ik was er, kom maar op.
Zo voelde ik me aan het einde van de dag al meer betrokken en onderdeel van de groep, en voelde ik me iets meer op mijn gemak.

De knop ging om: Angstloos en Moeiteloos
Op de laatste dag, na de eerste paar uur weer mijn best gedaan te hebben om mijzelf te laten zien, ging er intern een knop om. Ik hoefde mijn best niet meer te doen.. Geen onzekerheid meer. Geen sociale angst meer. Helemaal geen angst meer! Ik liep daar rond alsof ik thuis was. Lekker eten, beetje chillen, met mensen kletsen, het programma volgen en leren, het ging helemaal vanzelf. Het was me gelukt, ik was volledig onderdeel van de groep en had mijzelf opgetild (met wat hulp) naar de hoge vibratie waar zij op zaten. En wat. Een. Vibratie! Ik was echt in de zevende hemel, en high van de staat van zijn die ik beleefde.

Aan het eind van het programma nam één van de deelnemers, een Chiropractor, me apart om met mijn lichaam aan de slag te gaan en een techniek toe te passen om negatieve geloofsovertuigingen op te lossen. Toen ik op zijn tafel lag, vroeg hij of ik diep in een negatieve herinnering wilde duiken en de pijn op wilde zoeken. “Maak het maar erger” zei hij steeds. Toen ik er diep in zat, pakte mijn nek beet in een specifieke houding, vroeg hij of ik van dit trauma los wilde komen en of ik hem toestemming gaf hierin te helpen. Op het moment dat ik “Ja” zei, drukte hij met zijn vingers diep in mijn nek, en knakte hij iets om waarna de procedure klaar was. Ik ging rustig overeind zitten en werd direct licht in mijn hoofd. Ik voelde een golf van emotie over me heen komen en een energie van me afvloeien, zo mijn lichaam uit. Een diepe huilbui was het gevolg, met gevoelens van extreme dankbaarheid en opluchting. Ik ben rustig een rondje gaan lopen buiten, waarna ik na even bijkomen weer in gesprek ben geraakt met de mede deelnemers.

Aan het einde van de avond hebben ze mij terug gereden naar het Motel, en was het bijzondere Lifebook Ultimate weekend ten einde gekomen.

Lifebook Ultimate: Wat is het inhoudelijk?
Het Lifebook Ultimate programma ging inhoudelijk vooral over doelen stellen. Wat is je toekomstvisie? Wat zijn je ultieme wensen en doelen? Waar zie je jezelf over 12 maanden? Hoe wil je dat je leven eruit ziet? Als je het komende jaar al je doelen behaald zou hebben, wat doe je dan dagelijks? Hoe leef je je leven? Deze, en nog veel meer vragen, kwamen één voor één voorbij, waarbij er veel ruimte was om te relaxen en mediteren om je doelen goed te kunnen bepalen, en vervolgens middels visualiseren je nieuwe leven in te stappen en de eerste stap er naartoe op deze manier al te zetten.

Vervolgens gingen we kijken onze hoofddoelen. Welke belangrijkste dingen dien je te doen om je ultieme doelen te behalen? Hoe deel je dit op in een 12 maanden plan, kwartaal plan, maand plan, week plan, en indien je wilt, zelfs dag plan. Welke gedragingen horen daarbij? Dien je bepaalde patronen los te laten? Nieuwe patronen aan te nemen? Hoe sta jij elke dag in je kracht? Wat kan je doen om dagelijks nog meer in je kracht te staan? Allemaal hele persoonlijke vragen, waarbij iedereen totaal andere antwoorden had. Zo konden we van elkaar leren en ideeën uitwisselen.

Aan het eind van het programma had ik een map in handen, waarmee ik heel bewust mijn toekomstvisie om had gezet in hoge kwaliteit doelen, en een gefocust actie plan om aan de slag te gaan. Niet alleen met mijn belangrijkste doelen, ook met inzicht in wat ik dagelijks dien te doen, denken en voelen. Super waardevol!

Accountability van 12 maanden
En alsof het nog niet genoeg was, blijven we 12 maanden met elkaar verbonden. Dit is waar Lifebook Ultimate écht (nog meer) gaat schijnen: verantwoordelijk gehouden worden voor hetgeen dat je zegt dat je doet. Het vervolg van het programma is, een jaar lang (!), elke week inbellen, onze wekelijkse doelen delen met elkaar, en tijdens deze gesprekken laten we weten of we onze doelen van de vorige week behaald hebben. Op deze manier houden we elkaar verantwoordelijk voor onze doelen, en kom je niet zomaar meer weg met half werk of onzin excuses. Ik ben heel benieuwd!

De dagen erna (in Chicago stad)
Na deze ultra mooie ervaring ging ik nog een paar dagen op avontuur in downtown Chicago, en ik stond versteld van mijn eigen energie. Wat bijzonder, om geen angst te voelen en om letterlijk moeiteloos door het leven te gaan. Waar ik me normaliter liet tegenhouden door het welbekende interne stemmetje, deed ik nu gewoon. Het stemmetje was er niet! Ik voelde me letterlijk de beste versie van mijzelf.

Dus, ik heb daar rondgelopen als een BAAS, direct leuk contact met mensen uit mijn dorm (hostel), alle vormen van vervoer uitgeprobeerd (just for the fun of it), veel toeristen aangesproken en foto’s voor hun gemaakt, op het gemakje allerlei musea bezocht, met een dakloze staan praten en met hem uit eten geweest (op zijn kosten natuurlijk! Grapje ;-)), met wat Lifebook Ultimate deelnemers een lunch gepakt in hun high society “clubhuis” en als cadeautje van Jon & Missy de Blue Man Group in het theater gezien. Zo freaking veel dankbaarheid!

Na een paar dagen heb ik het vliegtuig weer naar huis gepakt. Deze trip is een van de meeste wonderlijke ervaringen van mij leven geweest <3

Gratis e-book

Schrijf je in en ontdek: 5 stappen naar “Ik Ben Awesome!”

Ingrediënten voor een Awesome en Gelukkig leven.

In de Spotlight bij CijferCombinatie

In de Spotlight bij CijferCombinatieHulp vragen is een goede skill om te hebben, zowel in je persoonlijke omgeving als op werk. Zo heb ik hulp...

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëert

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëertPasgeleden was ik een dagje met een vriend van me op pad. We waren in gesprek...

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again!

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again! Na een jaar van verbondenheid met Jon & Missy en andere deelnemers van het Lifebook Ultimate...

Carrière Switch: Opleiding tot Transformatiecoach

Carrière Switch: Opleiding tot Transformatiecoach De keus om een carrière switch te maken was gemaakt. Yay, ik wist in ieder geval dat ik anderen...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters Ken je dat gevoel? Je zit in een vergadering en je wilt wat zeggen, maar...

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt Na diep graven en veel innerlijk werk weet ik wat ik écht wil, en ga ik voor een carrière switch: Ik word een...

Experiment 025: Zes dagen niet eten (darmkuur)

Experiment 025: Wat is het effect van een darmreinigingskuur op mijn inspanningsmogelijkheden? Vorig jaar vond ik het al interessant om een 6-daagse...

Eenzaamheid is het resultaat van wat je denkt en doet

Eenzaamheid is het resultaat van wat je denkt en doet Het is midden in de nacht, ik zit een film te kijken, en een vleugje emotie genaamd...

Bewustzijn verruimen: Je bent je gedachten niet!

Bewustzijn verruimen: Je bent je gedachten niet! Australië. Een verre herinnering. Het voelt meer als iets uit een ander leven, zo lang geleden...

Besparen – Vaste lasten, kan het goedkoper?

Besparen - Vaste lasten, kan het goedkoper? Vrijwel iedereen heeft vaste lasten. Huur of hypotheek van je woning, telefoon, reiskosten (auto of OV),...

Awesome Input – Augustus 2018

Awesome Input - Juli 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Het verleden verwerken, waarom het wél belangrijk is

Het verleden verwerken, waarom het wél belangrijk is Het afgelopen jaar heb ik een enorme focus gehad op het verleden, heden en toekomst. Ik ben...

Awesome Input – Juni 2018

Awesome Input - Juni 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Hoe online daten mij helpt

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Hoe online daten mij helpt Voor veel mensen is online daten tegenwoordig heel normaal. Sites als Lexa en apps als Tinder...

De Helende Reis (The Journey) sessie

De Helende Reis (The Journey) sessie Om los te komen van diepliggende angsten, en zo vrijer te leven, onderga ik allerlei sessies en interessante...

Hoe feller je straalt, hoe sterker je intuïtie

Hoe feller je straalt, hoe sterker je intuïtie Afgelopen weekend was ik bij een opleidingsdag van een vriendin, waarbij ik door twee groepjes...

Awesome Input – Mei 2018

Awesome Input - Mei 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Experiment 024: Angst of geen zin, maar toch doen! (met de 5 seconden regel)

Experiment 024: Wat is het effect van de 5 seconden regel op mijn geestelijke remmingen? Het is één van de meest simpele oefeningen ooit, welke van...

Bewust onderhouden van vriendschappen: Teams

Bewust onderhouden van vriendschappen: Teams In mijn Quest tot een gelukkig en fijn leven ben ik dieper in mijn sociale leven gedoken. De afgelopen...

Awesome Input – Februari 2018

Awesome Input - Februari 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Pin It on Pinterest

Share This