fbpx

Lifebook Ultimate: Ultieme persoonlijke ontwikkeling

Een aantal maanden geleden heb ik meegedaan met een wedstrijd en heb ik een Lifebook Ultimate weekend gewonnen t.w.v. $25.000,- met de oprichters van Lifebook, in hun schitterende mansion in Chicago. Hoe dit zo gekomen is, is HIER te lezen. In deze post wil ik je graag meenemen naar mijn levensveranderende belevenissen in Chicago, en het Lifebook Ultimate programma.

Amerika: Net een film
Aangezien ik nog nooit in Amerika geweest was, was het best bizar om te zien hoe alles er EXACT zo uit ziet als in de films! Van de wegen, reclameborden, donut zaken, eettentjes en bediening, tot aan de belachelijk grote supermarkten en Motel kamers. Ik moest toch wel even grinniken toen ik op mijn Motel kamer zat, er in heel slecht Engels “House keepiiiing.” geroepen werd, er vervolgens twee kleine Mexicanen naar binnen liepen die met handen en voeten wat aan me wilde vragen omdat ze geen Engels praatte, en uiteindelijk maar gewoon gingen schoonmaken.

Een positieve verrassing was de algemene houding van de Amerikanen, super beleefd en service gericht. Elke winkel waar je binnen kwam stond er iemand om je te begroeten, en wilden mensen je helpen met waar je ook maar hulp bij nodig had. Ook in de winkels waar niet standaard fooi (van 15-20%) verwacht wordt.

Mijn verblijf: Woodgate Estate

Ontmoeting Jon & Missy: oprichters van Lifebook
Na met de taxi naar hun “huis” gebracht te zijn, liep ik richting de deur en twee grote schuifpuien opende zich om me binnen te laten. Het was een donkere koude avond (-12 graden), wat binnen een nog groter festijn aan warmte, kleuren en gezelligheid gaf. Verwonderd liep ik naar binnen en zag mensen in de verte met elkaar kletsen. Met dat ik Jon & Missy zag zitten zagen ze mij ook, stapten ze zonder pardon uit hun gesprek en kwamen op me af gerend om me met een dikke knuffel en complimenten en felicitaties te begroeten. Wat een liefdevol en warm onthaal!

Na wat nerveus iedereen (15 mensen totaal) ontmoet te hebben, hebben we als voorbereiding en om elkaar te leren kennen onze toekomstvisies gedeeld. Hier sloeg mijn “gezonde spanning” om in me geïntimideerd voelen. Stuk voor stuk, wat een high achievers! Veelal charismatisch, liefdevol, zelfverzekerd, extreem slim, een booming business (waarbij er tonnen, al niet miljoenen per jaar verdiend werd), echt levend op een hoog niveau in vele opzichten. Met allemaal het doel om hun business nóg groter te maken, nóg bewuster te leven, nóg meer te bereiken in alle opzichten. En toen kwam ik: “Ehm, hoi, ik ben Baydir, en ik ben hier om simpelweg de basis van mijn leven op orde te krijgen.” Ik merkte dat ik in onzekerheid schoot. Ik voelde me een buitenbeentje, en de snaar van mijn negatieve geloofsovertuiging “ik ben niet goed genoeg” was duidelijk geraakt.

Ondanks dat, zat ik met verbazing en verwondering te kijken en te luisteren naar hun verhalen, visies, houding, en hoe ze in het leven stonden. Stiekem was ik toch ook wel héél blij dat ik hier nu onderdeel van mocht zijn, wat een schitterende groep mensen! En wat een liefdevolle energie en sfeer!

Time to step up MY game!
Vroeg in de ochtend, voor het programma van start ging, zat ik met één van de deelnemers te praten en uitte ik mijn onzekerheden en wat de ervaring van gisteren met me deed. Hij keek me aan en zei met een duidelijke, en toch liefdevolle, stem: “Weet je, het is allemaal leuk die onzekerheid en dat je je zo voelt, alleen het is tijd. It’s time to step up your game! Niet alleen voor jezelf, maar ook voor ons. We zijn zo sterk als onze zwakste schakel, en we kunnen niet iemand in ons team hebben die ons naar beneden trekt. So, it’s time to step it up!”
Zijn woorden raakte me diep, maar niet op een manier dat ik nog verder in onzekerheid zakte. Zijn woorden werkte inspirerend, en ik was vanaf dat moment vastbesloten er alles aan te doen om onderdeel te zijn van het team!

Ondanks de angsten (en mijn nijging om mijzelf juist op de achtergrond te zetten), heb ik de hele dag mijn uiterste best gedaan om betrokken te zijn, te luisteren, waarde te leveren, en echt aanwezig te zijn in de groep. Mijzelf te laten zien. Het was voor iedereen duidelijk dat zij meer waarde konden leveren aan mij dan ik aan hen, en dat accepteerde ik. Ik was hier om te leren, dus leer het mij maar! Ik stond open, ik was er, kom maar op.
Zo voelde ik me aan het einde van de dag al meer betrokken en onderdeel van de groep, en voelde ik me iets meer op mijn gemak.

De knop ging om: Angstloos en Moeiteloos
Op de laatste dag, na de eerste paar uur weer mijn best gedaan te hebben om mijzelf te laten zien, ging er intern een knop om. Ik hoefde mijn best niet meer te doen.. Geen onzekerheid meer. Geen sociale angst meer. Helemaal geen angst meer! Ik liep daar rond alsof ik thuis was. Lekker eten, beetje chillen, met mensen kletsen, het programma volgen en leren, het ging helemaal vanzelf. Het was me gelukt, ik was volledig onderdeel van de groep en had mijzelf opgetild (met wat hulp) naar de hoge vibratie waar zij op zaten. En wat. Een. Vibratie! Ik was echt in de zevende hemel, en high van de staat van zijn die ik beleefde.

Aan het eind van het programma nam één van de deelnemers, een Chiropractor, me apart om met mijn lichaam aan de slag te gaan en een techniek toe te passen om negatieve geloofsovertuigingen op te lossen. Toen ik op zijn tafel lag, vroeg hij of ik diep in een negatieve herinnering wilde duiken en de pijn op wilde zoeken. “Maak het maar erger” zei hij steeds. Toen ik er diep in zat, pakte mijn nek beet in een specifieke houding, vroeg hij of ik van dit trauma los wilde komen en of ik hem toestemming gaf hierin te helpen. Op het moment dat ik “Ja” zei, drukte hij met zijn vingers diep in mijn nek, en knakte hij iets om waarna de procedure klaar was. Ik ging rustig overeind zitten en werd direct licht in mijn hoofd. Ik voelde een golf van emotie over me heen komen en een energie van me afvloeien, zo mijn lichaam uit. Een diepe huilbui was het gevolg, met gevoelens van extreme dankbaarheid en opluchting. Ik ben rustig een rondje gaan lopen buiten, waarna ik na even bijkomen weer in gesprek ben geraakt met de mede deelnemers.

Aan het einde van de avond hebben ze mij terug gereden naar het Motel, en was het bijzondere Lifebook Ultimate weekend ten einde gekomen.

Lifebook Ultimate: Wat is het inhoudelijk?
Het Lifebook Ultimate programma ging inhoudelijk vooral over doelen stellen. Wat is je toekomstvisie? Wat zijn je ultieme wensen en doelen? Waar zie je jezelf over 12 maanden? Hoe wil je dat je leven eruit ziet? Als je het komende jaar al je doelen behaald zou hebben, wat doe je dan dagelijks? Hoe leef je je leven? Deze, en nog veel meer vragen, kwamen één voor één voorbij, waarbij er veel ruimte was om te relaxen en mediteren om je doelen goed te kunnen bepalen, en vervolgens middels visualiseren je nieuwe leven in te stappen en de eerste stap er naartoe op deze manier al te zetten.

Vervolgens gingen we kijken onze hoofddoelen. Welke belangrijkste dingen dien je te doen om je ultieme doelen te behalen? Hoe deel je dit op in een 12 maanden plan, kwartaal plan, maand plan, week plan, en indien je wilt, zelfs dag plan. Welke gedragingen horen daarbij? Dien je bepaalde patronen los te laten? Nieuwe patronen aan te nemen? Hoe sta jij elke dag in je kracht? Wat kan je doen om dagelijks nog meer in je kracht te staan? Allemaal hele persoonlijke vragen, waarbij iedereen totaal andere antwoorden had. Zo konden we van elkaar leren en ideeën uitwisselen.

Aan het eind van het programma had ik een map in handen, waarmee ik heel bewust mijn toekomstvisie om had gezet in hoge kwaliteit doelen, en een gefocust actie plan om aan de slag te gaan. Niet alleen met mijn belangrijkste doelen, ook met inzicht in wat ik dagelijks dien te doen, denken en voelen. Super waardevol!

Accountability van 12 maanden
En alsof het nog niet genoeg was, blijven we 12 maanden met elkaar verbonden. Dit is waar Lifebook Ultimate écht (nog meer) gaat schijnen: verantwoordelijk gehouden worden voor hetgeen dat je zegt dat je doet. Het vervolg van het programma is, een jaar lang (!), elke week inbellen, onze wekelijkse doelen delen met elkaar, en tijdens deze gesprekken laten we weten of we onze doelen van de vorige week behaald hebben. Op deze manier houden we elkaar verantwoordelijk voor onze doelen, en kom je niet zomaar meer weg met half werk of onzin excuses. Ik ben heel benieuwd!

De dagen erna (in Chicago stad)
Na deze ultra mooie ervaring ging ik nog een paar dagen op avontuur in downtown Chicago, en ik stond versteld van mijn eigen energie. Wat bijzonder, om geen angst te voelen en om letterlijk moeiteloos door het leven te gaan. Waar ik me normaliter liet tegenhouden door het welbekende interne stemmetje, deed ik nu gewoon. Het stemmetje was er niet! Ik voelde me letterlijk de beste versie van mijzelf.

Dus, ik heb daar rondgelopen als een BAAS, direct leuk contact met mensen uit mijn dorm (hostel), alle vormen van vervoer uitgeprobeerd (just for the fun of it), veel toeristen aangesproken en foto’s voor hun gemaakt, op het gemakje allerlei musea bezocht, met een dakloze staan praten en met hem uit eten geweest (op zijn kosten natuurlijk! Grapje ;-)), met wat Lifebook Ultimate deelnemers een lunch gepakt in hun high society “clubhuis” en als cadeautje van Jon & Missy de Blue Man Group in het theater gezien. Zo freaking veel dankbaarheid!

Na een paar dagen heb ik het vliegtuig weer naar huis gepakt. Deze trip is een van de meeste wonderlijke ervaringen van mij leven geweest <3

E-book

Wil jij ook een Awesome en Gelukkig leven?

Nu gratis te downloaden:
“5 stappen naar “Ik Ben Awesome!” – ingrediënten voor een Awesome en Gelukkig leven.”

Visie Gesprek

Ben jij op zoek naar meer Geluk? Meer Zelfliefde? Meer Zelfvertrouwen? Een Toekomstvisie of meer overzicht in je leven?

Vraag dan nu jouw Visie Gesprek aan, waarin wij in ongeveer 30 minuten samen onderzoeken wat jouw verlangens zijn, wat jouw belemmeringen zijn, en hoe ik jouw proces mogelijk kan ondersteunen richting een Awesome en Gelukkig leven!

Gratis Gelukschallenge

Wil jij meer Geluk in jouw leven?

Doe nu de Gelukschallenge, waarin je 5 dagen elke dag een GeluksVraag en GeluksTip krijgt om jouw Geluk mee te boosten.

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeftHoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft Een powernap, een meditatie moment, een...

Drie vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet

3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet Er zijn van die momenten...

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnenHoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen Deze week kreeg ik een bericht binnen van...

Angst is een illusie! (Solve for Happy)

Angst is een illusie (Solve for Happy)Angst is een illusie (Solve For Happy) Mo Gawdat is de schrijver van Solve For Happy, het boek de...

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk is

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk isWaarom het eerste uur van je dag super belangrijk is Het eerste uur van je dag, wat doe jij...

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maakHoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak Zoals je misschien weet...

Reclaim Yourself

Muziek van Baydir - Reclaim YourselfLyrics - Reclaim Yourself I see zeros and ones Pixels, I played around with pixels And created an entire...

Let’s Play

Muziek van Baydir - Let's PlayLyrics - Let's Play Press start and play It's a beautiful day to alter my neurological pathway Found a Blueprint Menu,...

Remember

Muziek van Baydir - RememberLyrics - Remember Ups and downs Skies and grounds Life    Experience Experiment Creative mind Heart aligned Guiding...

I Had A Dream Once

Muziek van Baydir - I Had A Dream OnceLyrics - I Had A Dream Once I had a dream once Fell through a portal called the sun It became clear that...

I Like Your Style

Muziek van Baydir - I Like Your StyleLyrics - I Like Your Style Just sitting on a beach as I'm observing you From a distance Your make weird faces...

Sat Nam

Muziek van Baydir - Sat NamLyrics - Sat Nam The world is changing its vibration It's shattering the glass We see through the illusion that has been...

In de Spotlight bij CijferCombinatie

In de Spotlight bij CijferCombinatieHulp vragen is een goede skill om te hebben, zowel in je persoonlijke omgeving als op werk. Zo heb ik hulp...

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëert

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëertPasgeleden was ik een dagje met een vriend van me op pad. We waren in gesprek...

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again!

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again! Na een jaar van verbondenheid met Jon & Missy en andere deelnemers van het Lifebook Ultimate...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters

Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMastersKen je dat gevoel? Je zit in een vergadering en je wilt wat zeggen, maar zodra alle ogen op je gericht...

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt Na diep graven en veel innerlijk werk weet ik wat ik écht wil, en ga ik voor een carrière switch: Ik word een...

Experiment 025: Zes dagen niet eten (darmkuur)

Experiment 025: Wat is het effect van een darmreinigingskuur op mijn inspanningsmogelijkheden? Vorig jaar vond ik het al interessant om een 6-daagse...

Download GRATIS Checklist

Wil jij jouw frequentie verhogen?

Na het invullen van de simpele Checklist weet je op welke 37 manieren jij praktisch jouw frequentie kan verhogen en weet je waar jij staat in de 5 belangrijke aandachtsgebieden. Je creëert hiermee meer bewustzijn, focus en ontvang een toffe verrassing :-)

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeftHoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft Een powernap, een meditatie moment, een...

Drie vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet

3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet Er zijn van die momenten...

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnenHoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen Deze week kreeg ik een bericht binnen van...

Angst is een illusie! (Solve for Happy)

Angst is een illusie (Solve for Happy)Angst is een illusie (Solve For Happy) Mo Gawdat is de schrijver van Solve For Happy, het boek de...

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk is

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk isWaarom het eerste uur van je dag super belangrijk is Het eerste uur van je dag, wat doe jij...

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maakHoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak Zoals je misschien weet...

Reclaim Yourself

Muziek van Baydir - Reclaim YourselfLyrics - Reclaim Yourself I see zeros and ones Pixels, I played around with pixels And created an entire...

Let’s Play

Muziek van Baydir - Let's PlayLyrics - Let's Play Press start and play It's a beautiful day to alter my neurological pathway Found a Blueprint Menu,...

Pin It on Pinterest

Share This
IkBenAwesome.nl