fbpx

Hoe feller je straalt, hoe sterker je intuïtie

Afgelopen weekend was ik bij een opleidingsdag van een vriendin, waarbij ik door twee groepjes studenten geïnterviewd werd zodat zij konden kijken of ze mijn enneagram type (persoonlijkheidstype) konden achterhalen.

Op zulke dagen straal ik. Waarom? Mijn passies komen hier samen: Verbinding met mensen, authenticiteit, persoonlijke groei, diepgang, en hetgeen wat ik doe voelt van betekenis. Geluksgevoelens to the max yo!
En ik merk dat zodra ik begin te stralen, mijn intuïtie sterk aanwezig is. Soms is het lastig om te vertrouwen op je intuïtie, het kan eng zijn om het uit te spreken omdat het mogelijk niet helemaal/helemaal niet hoeft te kloppen. Toch merk ik dat het vaker gebruikt mag worden.

Mijn aandacht werd naar één meid getrokken:
We zaten met zijn allen (ongeveer 30-35 mensen) in een kring, en ik merkte op dat mijn aandacht naar één meid getrokken werd. Ik wilde door haar geïnterviewd worden. Op het moment dat er groepjes gemaakt werden van studenten, en de studenten naar de gasten liepen om iemand uit te kiezen om te interviewen, werd ik door deze specifieke meid gevraagd of ik met hun het interview wilde doen. Jazeker!

Toeval..? Nee hoor, intuïtie.

Ermee spelen:
Bij de tweede groep ging ik er bewust mee spelen. Ik keek de kamer rond om te voelen wie straks naar mij toe zou komen om een interview af te leggen, en ja hoor, ik vond een dame waarbij ik dat gevoel kreeg. Ze had mij nog niet gezien, en ik wilde haar niet te lang aankijken omdat ik haar anders mogelijk door oogcontact zou beïnvloeden. Toen de groepjes gevormd werden verloor ik haar uit het oog, tot ze ineens van een afstand naar me wees: “Wil jij met ons meedoen?”

Ha! Ik was al in mijn element, en ik voelde dat ik alleen maar meer ging stralen.

Vraag, en gij zult ontvangen:
Na de interviews (waar de uitslag niet geheel duidelijk was omdat ik blijkbaar veel van alle types in me heb zitten), vertelde iemand dat de organisatoren een boek hadden geschreven met meer informatie over enneagram types.
Dus in het vertelrondje vroeg ik: “Ik heb begrepen dat jullie een boek hebben geschreven over de enneagram types, en deze zou ik graag lezen. Kan ik deze ergens verkrijgen?”
Een paar minuten later haalden ze een reeks boeken tevoorschijn en kreeg iedere gast het enneagram boek waar ik om vroeg, in handen gedrukt.. Ik moest zo hard lachen! Thanks universe!

Intuïtie op en top:
Toen de middag afgelopen was, en ik als vrijwel de laatste gast naar buiten liep om op zoek te gaan naar een bus in de buurt, bleef ik op zo’n 20 meter van de deur stilstaan van: “Mogelijk komt er zo wel iemand langs waarmee ik mee kan rijden.”
Nog geen tien seconden later kwam dezelfde meid die mij als eerst had geïnterviewd langs: “Ik weet niet waar je heen moet, maar ik ga naar Amsterdam”. “Ik woon ook in Amsterdam!”. “Waar precies?”. “In Noord”. “Ik ook!”. Dus deze lieve meid heeft me met de auto thuis afgezet. Genius.

Wat een heerlijke middag!
Het is zo leuk om te voelen dat wanneer je in je kracht staat, je meer in lijn staat met jezelf, je intuïtie ook veel meer kan stralen. Op deze manier kan je er ook steeds meer op gaan vertrouwen.

Dus, moraal van de dag: Doe dingen waar verschillende passies/interesses samenkomen, observeer jezelf en je omgeving, en vertrouw. Op jezelf, op je gevoel, op je ingevingen, op het leven!

Gratis e-book

Schrijf je in en ontdek: 5 stappen naar “Ik Ben Awesome!”

Ingrediënten voor een Awesome en Gelukkig leven.

In de Spotlight bij CijferCombinatie

In de Spotlight bij CijferCombinatieHulp vragen is een goede skill om te hebben, zowel in je persoonlijke omgeving als op werk. Zo heb ik hulp...

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëert

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëertPasgeleden was ik een dagje met een vriend van me op pad. We waren in gesprek...

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again!

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again! Na een jaar van verbondenheid met Jon & Missy en andere deelnemers van het Lifebook Ultimate...

Carrière Switch: Opleiding tot Transformatiecoach

Carrière Switch: Opleiding tot Transformatiecoach De keus om een carrière switch te maken was gemaakt. Yay, ik wist in ieder geval dat ik anderen...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters Ken je dat gevoel? Je zit in een vergadering en je wilt wat zeggen, maar...

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt Na diep graven en veel innerlijk werk weet ik wat ik écht wil, en ga ik voor een carrière switch: Ik word een...

Experiment 025: Zes dagen niet eten (darmkuur)

Experiment 025: Wat is het effect van een darmreinigingskuur op mijn inspanningsmogelijkheden? Vorig jaar vond ik het al interessant om een 6-daagse...

Eenzaamheid is het resultaat van wat je denkt en doet

Eenzaamheid is het resultaat van wat je denkt en doet Het is midden in de nacht, ik zit een film te kijken, en een vleugje emotie genaamd...

Bewustzijn verruimen: Je bent je gedachten niet!

Bewustzijn verruimen: Je bent je gedachten niet! Australië. Een verre herinnering. Het voelt meer als iets uit een ander leven, zo lang geleden...

Besparen – Vaste lasten, kan het goedkoper?

Besparen - Vaste lasten, kan het goedkoper? Vrijwel iedereen heeft vaste lasten. Huur of hypotheek van je woning, telefoon, reiskosten (auto of OV),...

Awesome Input – Augustus 2018

Awesome Input - Juli 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Het verleden verwerken, waarom het wél belangrijk is

Het verleden verwerken, waarom het wél belangrijk is Het afgelopen jaar heb ik een enorme focus gehad op het verleden, heden en toekomst. Ik ben...

Awesome Input – Juni 2018

Awesome Input - Juni 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Hoe online daten mij helpt

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Hoe online daten mij helpt Voor veel mensen is online daten tegenwoordig heel normaal. Sites als Lexa en apps als Tinder...

De Helende Reis (The Journey) sessie

De Helende Reis (The Journey) sessie Om los te komen van diepliggende angsten, en zo vrijer te leven, onderga ik allerlei sessies en interessante...

Hoe feller je straalt, hoe sterker je intuïtie

Hoe feller je straalt, hoe sterker je intuïtie Afgelopen weekend was ik bij een opleidingsdag van een vriendin, waarbij ik door twee groepjes...

Awesome Input – Mei 2018

Awesome Input - Mei 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Experiment 024: Angst of geen zin, maar toch doen! (met de 5 seconden regel)

Experiment 024: Wat is het effect van de 5 seconden regel op mijn geestelijke remmingen? Het is één van de meest simpele oefeningen ooit, welke van...

Bewust onderhouden van vriendschappen: Teams

Bewust onderhouden van vriendschappen: Teams In mijn Quest tot een gelukkig en fijn leven ben ik dieper in mijn sociale leven gedoken. De afgelopen...

Awesome Input – Februari 2018

Awesome Input - Februari 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Pin It on Pinterest

Share This