fbpx

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft

Een powernap, een meditatie moment, een middag dutje. Hoe je het ook noemt, het komt erop neer dat je in de middag een moment rust neemt. En dan niet rust als in met 10 collega’s om je heen lunchen en kletsen, maar echt volledige rust in stilte, helemaal alleen.

Vroeger deed ik dit nooit, en ik was in de middag altijd aan het strugglen met mijn energie pijl.

Tot dat ik in Chicago was en mee kreeg dat eigenlijk alle “succesvolle” mensen die ik daar tegenkwam dit als middag ritueel hadden. Ik weet nog dat iemand zei: “It’s amazing, this way I get a second workday in one day. I’m getting so much stuff done.”

Dat vond ik wel interessant, dus ik ben er mee gaan experimenteren. En ik heb gemerkt dat in plaats van de moeheid weg drukken, het er niet te laten zijn omdat je de hele middag nog verder moet werken, is het enorm effectief om de moeheid juist toe te laten. Om volledig toe te geven en in ontspanning te gaan, om er vervolgens weer helemaal fit en opgeladen uit te komen.

Dit hoeft niet eens lang te zijn. Ik zet een timer op 20 minuten, en ga zitten of liggen, net waar ik ben. Soms val ik in slaap, soms blijf ik wakker en dwaal ik een beetje af in mijn eigen wereld, alleen ik zorg voor totale ontspanning. Na 20 minuten gaat de timer, neem ik een paar minuten om weer even te landen, en ik kan met compleet frissen en nieuwe energie weer aan de slag.

Het resultaat van de 20 minuten rust:

  • Je struggled niet meer met moeheid tegen het einde van de middag
  • Je onderdrukt je opgebouwde spanning en moeheid niet
  • Je gaat niet meer over je grenzen heen omdat je het niet onderdrukt

En dit alleen maar door 20 minuten je rust te nemen. Dit is een krachtig ingrediënt om je energiepijl goed te managen over de dag heen.

Vind je het interessant, probeer het eens uit voor een paar dagen, een week, een maand. En voel wat het voor je doet. Voor je energie, je gemoedstoestand, je lichaam en geest. Simpel en effectief. En daar houden we van, toch?

Alright, enjoy de rust, en blijf je rust nemen in deze interessante tijden.

Liefs,

Baydir

Download GRATIS Checklist

Wil jij jouw frequentie verhogen?

Na het invullen van de simpele Checklist weet je op welke 37 manieren jij praktisch jouw frequentie kan verhogen en weet je waar jij staat in de 5 belangrijke aandachtsgebieden. Je creëert hiermee meer bewustzijn, focus en ontvang een toffe verrassing :-)

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Drie vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet

3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet Er zijn van die momenten...

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnenHoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen Deze week kreeg ik een bericht binnen van...

Angst is een illusie! (Solve for Happy)

Angst is een illusie (Solve for Happy)Angst is een illusie (Solve For Happy) Mo Gawdat is de schrijver van Solve For Happy, het boek de...

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk is

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk isWaarom het eerste uur van je dag super belangrijk is Het eerste uur van je dag, wat doe jij...

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maakHoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak Zoals je misschien weet...

Reclaim Yourself

Muziek van Baydir - Reclaim YourselfLyrics - Reclaim Yourself I see zeros and ones Pixels, I played around with pixels And created an entire...

Let’s Play

Muziek van Baydir - Let's PlayLyrics - Let's Play Press start and play It's a beautiful day to alter my neurological pathway Found a Blueprint Menu,...

Remember

Muziek van Baydir - RememberLyrics - Remember Ups and downs Skies and grounds Life    Experience Experiment Creative mind Heart aligned Guiding...

Pin It on Pinterest

Share This
IkBenAwesome.nl