fbpx

Experiment 025: Wat is het effect van een darmreinigingskuur op mijn inspanningsmogelijkheden?

Vorig jaar vond ik het al interessant om een 6-daagse darmreinigingskuur te doen, en nu kwam het weer op mijn pad. Na flink overwegen heb ik er voor gekozen om het te proberen, omdat ik al maanden ziek wordt zodra ik ga sporten. Het is alsof mijn lijf inspanning niet aan kan, en direct overbelast is bij een snellere hartslag. Ik heb vanalles geprobeerd, echter ik voel dat het iets met mijn darmen te maken kan hebben.

Wat zou er gebeuren als ik de bio-film, het aangekoekte laagje oude shit wat aan je darmwand vastgeplakt zit waardoor eten niet goed meer opgenomen wordt in je lichaam, zou losweken en loslaten? Wat zou er gebeuren als ik deze bio-film, bron voor schadelijke bacteriën en ontstekingen niet meer in mijn lichaam zou hebben zitten? Dat vind ik nogal te moeite waard om uit te proberen!

De 6-daagse darmreinigingskuur:
Ter voorbereiding had ik 2 dagen amper gegeten, alleen stukjes fruit als een appel, een banaan, zulke dingen.

Dag 1 en 2
Op de eerste dag, na de eerste twee zakjes poeder genuttigd te hebben, wist ik dat ik wat moest doen aan de smaak. Waarom moeten die dingen altijd zo smerig zijn? Of een betere vraag: Hoe kan ik de smaak van hetgeen wat ik de komende dagen aan het drinken ben verbeteren, zodat het haalbaar is om de kuur af te maken? Gelukkig mochten er een aantal dingen toegevoegd worden aan de poeder: Verse vruchtensap, (biologisch) diksap, en kruiden als kaneel. Verse vruchtensap it is. Een paar stukjes meloen, aardbei en besjes de blender in, water erbij, blenden, overgieten in de schudbeker, poeder erbij, schudden en drinken. Nog steeds niet super smaakvol, echter als vele malen beter!

Mijn darmen rommelen al redelijk na de tweede “maaltijd” shake, en op de tweede dag kwam het eerste stukje biofilm er al uit, plus meer onsmakelijkheden. Mijn buik voelt inmiddels opgeblazen als een malle.

Dag 3 en 4
Deze dagen zijn pittig. Er komt een hoop uit, en ik heb zo’n opgezwollen buik dat ik er misselijk van word. Waarom deed ik dit ook alweer? Nee hoor, het is wel vol te houden ondanks de ongemakken.
Voordat ik de kuur begon heb ik anderhalve week mist/watten in mijn hoofd gehad, waardoor ik niet helemaal helder kon denken. Ik merkt nu dat de helderheid begint terug te komen, fijn :-)

Dag 5
Nu dag vijf van de darmkuur is afgerond, voelt de ontstane helderheid in mijn hoofd echt heerlijk. Ik geniet er echt van! Dit is mogelijk het resultaat van een flink stuk biofilm dat mijn lichaam uit is gegaan vannacht. Morgen de laatste dag van de kuur, alleen wie weet.. Misschien zet ik het niet eten nog wel even door. We gaan het beleven.

Mijn spieren en gewrichten voelen heel fijn en soepel, alsof alle spanning uit mijn lijf is verdwenen. Ik heb dit in jaren niet zo meegemaakt. Mijn lijft voelt jong! Wel ben ik wat afgevallen, dit zie ik aan mijn gezicht. Aangezien ik geen weegschaal heb, kan ik niet zien hoeveel ik ben afgevallen. Dit vind ik ook niet belangrijk.

Dag 6 en 7
Ik ben nog steeds helder en zit lekker in mijn vel. Ik heb nog een paar zakjes over met mineralen/vitaminen, welke ik nog kan innemen deze week, gewoonweg om een extra boost te krijgen terwijl ik weer aan het eten wen. Mijn huid is glad en straalt helemaal! Bijzonder toch, wat eten eigenlijk met je doet.

Nu ben ik benieuwd wat het op langere termijn voor een effect heeft!

Week 1 & 2:
Ik voel me lekker, en heb de dagen erna ook heel weinig gegeten. Na een aantal dagen pas voor het eerst een echte maaltijd. Toen ik voor het eerst weer een paar frietjes op had ging het even mis en heb ik de halve nacht boven de pot gehangen van de misselijkheid. Dit viel totaal verkeerd. Mijn lijf kon hier totaal niet mee overweg.

Langzaam ben ik weer begonnen met sporten, hier ging het om. Zou ik nog ziek worden na inspanning? Ik ben 2x wezen hardlopen en heb thuis oefeningen gedaan om weer te starten. Dit ging goed!

Week 3 & 4:
Deze week ben ik naar de sportschool geweest, en ben ik weer begonnen met training. Niet volledig uitputten, wel een uurtje goed werk verrichten. Er ontstond een mist in mijn hoofd, welke niet meer weg is gegaan de rest van de dag, echter niet ziek geworden!

In de dagen erna weer hardgelopen en thuis getraind, en dat gaat allemaal prima tot nu toe. Hoopvol.

Ook vond ik een mooie uitleg over minder eten, en meer energie, welke ik graag met je wil delen: “Eating once a day”.

Eating once a day

Week 5 & 6:
Het normale leven loopt weer door, en merk dat mijn focus op dit experiment begint af te zwakken. Dat is een goed teken, omdat ik regelmatig sport, en dus nergens last van heb. Mijn eetpatroon is wel iets veranderd, voel dat ik niet zo veel nodig heb en eet dus ook regelmatig maar één keer per dag. Af en toe wel een kleinigheidje tussendoor, of ‘s avonds wat te snoepen. Als je mijn eerdere blogs hebt gelezen over mijn snoepverslaving, ik dien er op te blijven letten, alleen het gaat nog steeds goed.

Week 7 & 8:
Momenteel ben ik een paar dagen flink verkouden geweest. Buiten dat voelt mijn lijf prettig. Wel merk ik sinds dat ik weer eet (ook al is het één keer per dag), dat de soepelheid in spieren en gewrichten weer verdwenen is. Dit werd direct weer “stroever” toen ik ben gaan eten. Mijn huid past zich ook weer aan, en is niet altijd even glad en soepel als dat het tijdens de kuur was.

Beantwoording onderzoeksvraag na 8 weken:
Het effect van de darmreinigingskuur op mijn inspanningsmogelijkheden is tot nu toe goed. Ik bouw het rustig op, overdoe mijzelf niet, en dat gaat goed. Na maanden niet fatsoenlijk kunnen sporten, gaat dit nu weer zonder erna ziek te worden. Het was bijzonder te merken hoeveel positief effect het niet eten op mijn spieren, gewrichten, huid en geestelijke helderheid had.

Een tijdje minder voedsel tot je nemen kan je dus heel goed doen. Door de experimenten met Intermitted fasting wist ik dit al, alleen dit is weer een mooie bevestiging. Eten en het lichaam zijn onderwerpen waar continu aandacht naar blijft gaan, elke dag weer. De darmen hebben veel meer effect op onze gezondheid dan we vaak beseffen, en het soort en hoeveelheid eten wat je eet heeft een enorm effect op hoe jij je de uren en de dagen erna voelt!

Gratis e-book

Schrijf je in en ontdek: 5 stappen naar “Ik Ben Awesome!”

Ingrediënten voor een Awesome en Gelukkig leven.

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

Transformeer naar optimist met deze oefening

Transformeer naar optimist met deze oefening8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen...

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is...

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is...

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte....

Doei depressie en burn-out met “Awesome Input”

Doei depressie en burn-out met "Awesome Input"8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen...

De 2 allergrootste geluksmakers hebben beide met maar één ding te maken

De 2 allergrootste geluksmakers hebben beide met maar één ding te maken8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een...

De grootste leermeester tot groei

De grootste leermeester tot groei8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen door je te...

Hoe je verleden verwerken je toekomst verbreed (krachtig!)

Hoe je verleden verwerken je toekomst verbreed (krachtig!)8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Hoe jij jouw innerlijke kracht ontwaakt met een nieuw wereldmodel

Hoe jij jouw innerlijke kracht ontwaakt met een nieuw wereldmodel8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je...

Altijd maar haasten: dit is de oplossing

Altijd maar haasten: dit is de oplossing8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen door...

Jouw Geluksmakers: Leer ze kennen met deze oefening!

Jouw Geluksmakers: Leer ze kennen met deze oefening!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

Gestrest? Deze ademtechniek helpt je te ontspannen

Gestrest? Deze ademtechniek helpt je te ontspannen8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

Hoe jij jezelf kan helen door te vergeven

Hoe jij jezelf kan helen door te vergeven8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen door...

Beleef veel mooiere dagen met goede vragen

Beleef veel mooiere dagen met goede vragen8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen...

Download GRATIS Checklist

Wil jij jouw frequentie en Geluk verhogen?

Na het invullen van de checklist weet je welke 5 onderdelen belangrijk zijn om jouw frequentie te verhogen en weet je waar jij staat in elk onderdeel. Krijg direct meer bewustzijn, focus en een verrassing!

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

Transformeer naar optimist met deze oefening

Transformeer naar optimist met deze oefening8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen...

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is...

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is...

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte....

Pin It on Pinterest

Share This
IkBenAwesome.nl