fbpx

Experiment 025: Wat is het effect van een darmreinigingskuur op mijn inspanningsmogelijkheden?

Vorig jaar vond ik het al interessant om een 6-daagse darmreinigingskuur te doen, en nu kwam het weer op mijn pad. Na flink overwegen heb ik er voor gekozen om het te proberen, omdat ik al maanden ziek wordt zodra ik ga sporten. Het is alsof mijn lijf inspanning niet aan kan, en direct overbelast is bij een snellere hartslag. Ik heb vanalles geprobeerd, echter ik voel dat het iets met mijn darmen te maken kan hebben.

Wat zou er gebeuren als ik de bio-film, het aangekoekte laagje oude shit wat aan je darmwand vastgeplakt zit waardoor eten niet goed meer opgenomen wordt in je lichaam, zou losweken en loslaten? Wat zou er gebeuren als ik deze bio-film, bron voor schadelijke bacteriën en ontstekingen niet meer in mijn lichaam zou hebben zitten? Dat vind ik nogal te moeite waard om uit te proberen!

De 6-daagse darmreinigingskuur:
Ter voorbereiding had ik 2 dagen amper gegeten, alleen stukjes fruit als een appel, een banaan, zulke dingen.

Dag 1 en 2
Op de eerste dag, na de eerste twee zakjes poeder genuttigd te hebben, wist ik dat ik wat moest doen aan de smaak. Waarom moeten die dingen altijd zo smerig zijn? Of een betere vraag: Hoe kan ik de smaak van hetgeen wat ik de komende dagen aan het drinken ben verbeteren, zodat het haalbaar is om de kuur af te maken? Gelukkig mochten er een aantal dingen toegevoegd worden aan de poeder: Verse vruchtensap, (biologisch) diksap, en kruiden als kaneel. Verse vruchtensap it is. Een paar stukjes meloen, aardbei en besjes de blender in, water erbij, blenden, overgieten in de schudbeker, poeder erbij, schudden en drinken. Nog steeds niet super smaakvol, echter als vele malen beter!

Mijn darmen rommelen al redelijk na de tweede “maaltijd” shake, en op de tweede dag kwam het eerste stukje biofilm er al uit, plus meer onsmakelijkheden. Mijn buik voelt inmiddels opgeblazen als een malle.

Dag 3 en 4
Deze dagen zijn pittig. Er komt een hoop uit, en ik heb zo’n opgezwollen buik dat ik er misselijk van word. Waarom deed ik dit ook alweer? Nee hoor, het is wel vol te houden ondanks de ongemakken.
Voordat ik de kuur begon heb ik anderhalve week mist/watten in mijn hoofd gehad, waardoor ik niet helemaal helder kon denken. Ik merkt nu dat de helderheid begint terug te komen, fijn :-)

Dag 5
Nu dag vijf van de darmkuur is afgerond, voelt de ontstane helderheid in mijn hoofd echt heerlijk. Ik geniet er echt van! Dit is mogelijk het resultaat van een flink stuk biofilm dat mijn lichaam uit is gegaan vannacht. Morgen de laatste dag van de kuur, alleen wie weet.. Misschien zet ik het niet eten nog wel even door. We gaan het beleven.

Mijn spieren en gewrichten voelen heel fijn en soepel, alsof alle spanning uit mijn lijf is verdwenen. Ik heb dit in jaren niet zo meegemaakt. Mijn lijft voelt jong! Wel ben ik wat afgevallen, dit zie ik aan mijn gezicht. Aangezien ik geen weegschaal heb, kan ik niet zien hoeveel ik ben afgevallen. Dit vind ik ook niet belangrijk.

Dag 6 en 7
Ik ben nog steeds helder en zit lekker in mijn vel. Ik heb nog een paar zakjes over met mineralen/vitaminen, welke ik nog kan innemen deze week, gewoonweg om een extra boost te krijgen terwijl ik weer aan het eten wen. Mijn huid is glad en straalt helemaal! Bijzonder toch, wat eten eigenlijk met je doet.

Nu ben ik benieuwd wat het op langere termijn voor een effect heeft!

Week 1 & 2:
Ik voel me lekker, en heb de dagen erna ook heel weinig gegeten. Na een aantal dagen pas voor het eerst een echte maaltijd. Toen ik voor het eerst weer een paar frietjes op had ging het even mis en heb ik de halve nacht boven de pot gehangen van de misselijkheid. Dit viel totaal verkeerd. Mijn lijf kon hier totaal niet mee overweg.

Langzaam ben ik weer begonnen met sporten, hier ging het om. Zou ik nog ziek worden na inspanning? Ik ben 2x wezen hardlopen en heb thuis oefeningen gedaan om weer te starten. Dit ging goed!

Week 3 & 4:
Deze week ben ik naar de sportschool geweest, en ben ik weer begonnen met training. Niet volledig uitputten, wel een uurtje goed werk verrichten. Er ontstond een mist in mijn hoofd, welke niet meer weg is gegaan de rest van de dag, echter niet ziek geworden!

In de dagen erna weer hardgelopen en thuis getraind, en dat gaat allemaal prima tot nu toe. Hoopvol.

Ook vond ik een mooie uitleg over minder eten, en meer energie, welke ik graag met je wil delen: “Eating once a day”.

Eating once a day

Week 5 & 6:
Het normale leven loopt weer door, en merk dat mijn focus op dit experiment begint af te zwakken. Dat is een goed teken, omdat ik regelmatig sport, en dus nergens last van heb. Mijn eetpatroon is wel iets veranderd, voel dat ik niet zo veel nodig heb en eet dus ook regelmatig maar één keer per dag. Af en toe wel een kleinigheidje tussendoor, of ‘s avonds wat te snoepen. Als je mijn eerdere blogs hebt gelezen over mijn snoepverslaving, ik dien er op te blijven letten, alleen het gaat nog steeds goed.

Week 7 & 8:
Momenteel ben ik een paar dagen flink verkouden geweest. Buiten dat voelt mijn lijf prettig. Wel merk ik sinds dat ik weer eet (ook al is het één keer per dag), dat de soepelheid in spieren en gewrichten weer verdwenen is. Dit werd direct weer “stroever” toen ik ben gaan eten. Mijn huid past zich ook weer aan, en is niet altijd even glad en soepel als dat het tijdens de kuur was.

Beantwoording onderzoeksvraag na 8 weken:
Het effect van de darmreinigingskuur op mijn inspanningsmogelijkheden is tot nu toe goed. Ik bouw het rustig op, overdoe mijzelf niet, en dat gaat goed. Na maanden niet fatsoenlijk kunnen sporten, gaat dit nu weer zonder erna ziek te worden. Het was bijzonder te merken hoeveel positief effect het niet eten op mijn spieren, gewrichten, huid en geestelijke helderheid had.

Een tijdje minder voedsel tot je nemen kan je dus heel goed doen. Door de experimenten met Intermitted fasting wist ik dit al, alleen dit is weer een mooie bevestiging. Eten en het lichaam zijn onderwerpen waar continu aandacht naar blijft gaan, elke dag weer. De darmen hebben veel meer effect op onze gezondheid dan we vaak beseffen, en het soort en hoeveelheid eten wat je eet heeft een enorm effect op hoe jij je de uren en de dagen erna voelt!

Gratis e-book

Schrijf je in en ontdek: 5 stappen naar “Ik Ben Awesome!”

Ingrediënten voor een Awesome en Gelukkig leven.

In de Spotlight bij CijferCombinatie

In de Spotlight bij CijferCombinatieHulp vragen is een goede skill om te hebben, zowel in je persoonlijke omgeving als op werk. Zo heb ik hulp...

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëert

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëertPasgeleden was ik een dagje met een vriend van me op pad. We waren in gesprek...

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again!

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again! Na een jaar van verbondenheid met Jon & Missy en andere deelnemers van het Lifebook Ultimate...

Carrière Switch: Opleiding tot Transformatiecoach

Carrière Switch: Opleiding tot Transformatiecoach De keus om een carrière switch te maken was gemaakt. Yay, ik wist in ieder geval dat ik anderen...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters Ken je dat gevoel? Je zit in een vergadering en je wilt wat zeggen, maar...

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt Na diep graven en veel innerlijk werk weet ik wat ik écht wil, en ga ik voor een carrière switch: Ik word een...

Experiment 025: Zes dagen niet eten (darmkuur)

Experiment 025: Wat is het effect van een darmreinigingskuur op mijn inspanningsmogelijkheden? Vorig jaar vond ik het al interessant om een 6-daagse...

Eenzaamheid is het resultaat van wat je denkt en doet

Eenzaamheid is het resultaat van wat je denkt en doet Het is midden in de nacht, ik zit een film te kijken, en een vleugje emotie genaamd...

Bewustzijn verruimen: Je bent je gedachten niet!

Bewustzijn verruimen: Je bent je gedachten niet! Australië. Een verre herinnering. Het voelt meer als iets uit een ander leven, zo lang geleden...

Besparen – Vaste lasten, kan het goedkoper?

Besparen - Vaste lasten, kan het goedkoper? Vrijwel iedereen heeft vaste lasten. Huur of hypotheek van je woning, telefoon, reiskosten (auto of OV),...

Awesome Input – Augustus 2018

Awesome Input - Juli 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Het verleden verwerken, waarom het wél belangrijk is

Het verleden verwerken, waarom het wél belangrijk is Het afgelopen jaar heb ik een enorme focus gehad op het verleden, heden en toekomst. Ik ben...

Awesome Input – Juni 2018

Awesome Input - Juni 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Hoe online daten mij helpt

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Hoe online daten mij helpt Voor veel mensen is online daten tegenwoordig heel normaal. Sites als Lexa en apps als Tinder...

De Helende Reis (The Journey) sessie

De Helende Reis (The Journey) sessie Om los te komen van diepliggende angsten, en zo vrijer te leven, onderga ik allerlei sessies en interessante...

Hoe feller je straalt, hoe sterker je intuïtie

Hoe feller je straalt, hoe sterker je intuïtie Afgelopen weekend was ik bij een opleidingsdag van een vriendin, waarbij ik door twee groepjes...

Awesome Input – Mei 2018

Awesome Input - Mei 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Experiment 024: Angst of geen zin, maar toch doen! (met de 5 seconden regel)

Experiment 024: Wat is het effect van de 5 seconden regel op mijn geestelijke remmingen? Het is één van de meest simpele oefeningen ooit, welke van...

Bewust onderhouden van vriendschappen: Teams

Bewust onderhouden van vriendschappen: Teams In mijn Quest tot een gelukkig en fijn leven ben ik dieper in mijn sociale leven gedoken. De afgelopen...

Awesome Input – Februari 2018

Awesome Input - Februari 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Pin It on Pinterest

Share This