fbpx

Experiment 022: Wat is het effect van een magnesium voetenbad op mijn functioneren?

Het schijnt dat vrijwel iedereen tegenwoordig magnesium te kort komt. Althans, die geluiden hoor ik, en worden op vele websites bevestigd.
Echter, er is zo veel verschillende informatie te vinden over hoeveelheden magnesium, de tijd van opname, en of het wel of geen bijwerkingen heeft, dat je niet meer weet wat je moet geloven. 
De ene website geeft aan dat vrijwel iedereen tegenwoordig een te kort heeft, de andere website geeft aan dat zo’n 20% van de mensen in europa een te kort heeft, en weer andere sites die geven aan dat we genoeg magnesium binnen krijgen via ons voedsel en dat een te kort aan magnesium daarom erg klein is.
Nee, lekker duidelijk en eenduidig guys!

Zoals met alles, wat moet je geloven? Dat is altijd de vraag, je kan nergens zomaar van uit gaan.
Ik heb inmiddels veel verschillende verhalen gelezen, en ook persoonlijk hoor ik van mensen om mij heen dat ze er baat bij hebben, dus ik ga het gewoon als experiment testen om te kijken wat het doet.

Wat ik ga doen:
Een voetenbad met warm water waarbij het water tot net onder enkels staat. Hier doe ik zo’n 60 gram Magnesium vlokken in (op de verpakking staat 125 gram per badje alleen dan is de pot die ik nu heb staan echt met een paar dagen leeg, daarom begin ik gewoon met minder). Er wordt aangegeven er minimaal 30 tot 40 minuten in te laten trekken, dus ik zet een timer op 45 minuten zodat ik zeker weet dat mijn voeten de magnesium heeft opgenomen. Althans, dat denk ik dan, ik heb geen apparatuur om te zien of meten of het daadwerkelijk opgenomen wordt. Voor het gemak gaan we daar dan maar even vanuit.

Experiment: Pootjebaden!

Week 1:
Zo’n voetenbadje werkt erg relaxend zeg! Meestal pak ik hem einde van de middag. Lekker rustig lezen, of mediteren met warme voetjes. Mmmm, warme voetjes.. Weer eens wat anders dan een ijsbad of kapot gaan tijdens een Tabata HIIT Training.

Het is dag vier, en ik merk dat mijn moeheid weg trekt, dat ik meer focus heb, en meer innerlijke rust ervaar. Man, wat fijn!

Dag zes en HOLY MOTHER OF THE EMOTIONAL SUNSHINE OF THE SPOTLESS HEART AND MIND. WAT. EEN. DANKBAARHEID. En die dankbaarheid moest ik delen met de wereld! Dus ik heb mijn telefoon erbij gepakt en ben gaan opnemen. Hier is het filmpje rechts uit gekomen. Eurofie! En helder, motivatie, inspiratie, alles!

Het is dag zeven, en ik voel me nog steeds geestelijk super awesome, alleen mijn lijf doet wat minder fijne dingen. Diarree, maag/darm omgeving daardoor gevoelig, en ik voelde mijn lijf van binnen helemaal rillen. Gelukkig wist ik door het vele lezen dat dit mogelijk door een te veel aan magnesium kon komen (wat eigenlijk via voetopname niet zou moeten kunnen, alleen via orale inname), en voor de zekerheid ben ik ook maar een paar dagen gestopt met het magnesium badje. De dagen erna ook geen last meer van mijn lijf gehad, echter nog steeds fit en helder!

Dankbaarheid en Liefde delen

Ultiem gelukkig zijn, dit is hoe dat eruit ziet.Ik wil dat geluk en de dankbaarheid graag eventjes delen, want daar gaat het om! Samen maken we de wereld een fijnere plek, ook jij verdient een Awesome en Gelukkig leven!Liefs,BaydirPs. Mocht je meer willen weten over hoe jij jouw eigen geluk creëert, dan heb ik een gratis e-book geschreven waarin je 5 stappen leert kennen naar "Ik Ben Awesome!" - Ingrediënten voor een Awesome en Gelukkig leven.https://www.ikbenawesome.nl/gratis-ebook/

Опубликовано Ik Ben Awesome.nl - Baydir Hoefsmit Понедельник, 8 мая 2017 г.

Week 2:
Het gaat nog steeds lekker! Goeie energie, helder en positief.
Wel een dagje wat lagere energie gehad, echter dat had weer te maken met te veel en te ongezond voedsel, niets met de magnesium! Nu dat eruit is gaat het ook meteen weer beter :-)
Ik neem het voetenbadje nu zo ongeveer om de dag, om een te veel aan magnesium te voorkomen. Na vorige week heb ik ook nergens meer last van gehad.

Week 3:
Omdat de twee kilo potten magnesium vlokken al op zijn, heb ik even zitten berekenen en naar aanbiedingen gezocht, en kwam ik uit op een zak magnesiumvlokken van 25KG. Iets zegt mij dat dit de komende tijd meer gebruikt gaat worden, dus meteen aangeschaft en de volgende dag in huis.

Het voetenbadje is nog steeds een heerlijk rust moment voor mijzelf, wat altijd awesome is!
Hoe voel ik me deze week? Stabiel. Ik onderneem een hoop, en ben lekker actief bezig. Helder op mijn werk, helder thuis en het gaat bijzonder goed.

Week 4:
Omdat ik veel van huis ben geweest, ben ik deze week een stuk minder aan de voetenbadjes toegekomen. Alleen het mooie is, ik voel me niet slechter. Zou het kunnen zijn dat mijn magnesiumgehalte op pijl is, en dat ik het vanaf nu één of twee keer in de week dien bij te houden?

Om daar achter te komen zou ik eigenlijk bloed dienen te laten prikken, echter dit heb ik ook niet laten doen om er überhaupt achter te komen of ik een magnesium te kort had toen ik begon met het experiment. De behoefte was er ook niet naar, ik voel vanzelf of het effect heeft. En damn, wat een effect heeft het! Scheelt twee tripjes naar de dokter en vervolgafspraken.

Het valt me ook op, omdat ik me stabiel voel, dat de negatieve gedachten weinig speelruimte hebben. Als ze er al zijn, zijn ze gemakkelijk te observeren en voorbij te laten varen in plaats dat ik me er mee identificeer.

En er zijn weer momenten geweest van euforie, en extreme dankbaarheid. Dit gevoel ken ik eigenlijk alleen van mijn feest/drugs periode een paar jaar geleden. En om me nu zo te voelen, in het dagelijkse leven, en tegelijkertijd ook helder en actief.. Wauw. Dat ik dit nog eens mag ervaren. Het kan dus ook allemaal zonder die middelen!

Beantwoording onderzoeksvraag na 30 dagen:
Dit is de meest stabiele en heldere en dankbare en liefdevolle maand sinds mijn burnout. Ik heb geen extreme emotionele dips meer gehad, en ik ervaar steeds meer het tegenovergestelde: Emotionele hoogtepunten. Geen op hol slaande gedachten meer, en meer ruimte voor gevoelens van rust, vrede en zelfs uitbarstingen van euforie. Ik voel me de laatste weken stabiel en energiek.

Voorlopig zal ik de magnesium voetenbadjes twee tot drie keer in de week vol blijven houden. Zodra de zak van 25KG op is (wat wel even zal duren) ga ik een paar weken geen badjes meer nemen om te kijken of dit effect heeft op mijn gemoedstoestand. Het is heel interessant om dan te zien of er weer meer dipjes optreden of extreme negatieve gevoelens.

Mocht je het nog niet door hebben, ik ben een hele grote voorstander geworden van het badderen in magnesium. Als je er interesse in hebt, probeer het eens uit. Test het een weekje of twee of 30 dagen, en kijk of het voor jou ook van toegevoegde waarde kan zijn :-)

Bijlagen ingevulde experimenten:

Gratis e-book

Schrijf je in en ontdek: 5 stappen naar “Ik Ben Awesome!”

Ingrediënten voor een Awesome en Gelukkig leven.

In de Spotlight bij CijferCombinatie

In de Spotlight bij CijferCombinatieHulp vragen is een goede skill om te hebben, zowel in je persoonlijke omgeving als op werk. Zo heb ik hulp...

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëert

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëertPasgeleden was ik een dagje met een vriend van me op pad. We waren in gesprek...

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again!

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again! Na een jaar van verbondenheid met Jon & Missy en andere deelnemers van het Lifebook Ultimate...

Carrière Switch: Opleiding tot Transformatiecoach

Carrière Switch: Opleiding tot Transformatiecoach De keus om een carrière switch te maken was gemaakt. Yay, ik wist in ieder geval dat ik anderen...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters Ken je dat gevoel? Je zit in een vergadering en je wilt wat zeggen, maar...

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt Na diep graven en veel innerlijk werk weet ik wat ik écht wil, en ga ik voor een carrière switch: Ik word een...

Experiment 025: Zes dagen niet eten (darmkuur)

Experiment 025: Wat is het effect van een darmreinigingskuur op mijn inspanningsmogelijkheden? Vorig jaar vond ik het al interessant om een 6-daagse...

Eenzaamheid is het resultaat van wat je denkt en doet

Eenzaamheid is het resultaat van wat je denkt en doet Het is midden in de nacht, ik zit een film te kijken, en een vleugje emotie genaamd...

Bewustzijn verruimen: Je bent je gedachten niet!

Bewustzijn verruimen: Je bent je gedachten niet! Australië. Een verre herinnering. Het voelt meer als iets uit een ander leven, zo lang geleden...

Besparen – Vaste lasten, kan het goedkoper?

Besparen - Vaste lasten, kan het goedkoper? Vrijwel iedereen heeft vaste lasten. Huur of hypotheek van je woning, telefoon, reiskosten (auto of OV),...

Awesome Input – Augustus 2018

Awesome Input - Juli 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Het verleden verwerken, waarom het wél belangrijk is

Het verleden verwerken, waarom het wél belangrijk is Het afgelopen jaar heb ik een enorme focus gehad op het verleden, heden en toekomst. Ik ben...

Awesome Input – Juni 2018

Awesome Input - Juni 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Hoe online daten mij helpt

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Hoe online daten mij helpt Voor veel mensen is online daten tegenwoordig heel normaal. Sites als Lexa en apps als Tinder...

De Helende Reis (The Journey) sessie

De Helende Reis (The Journey) sessie Om los te komen van diepliggende angsten, en zo vrijer te leven, onderga ik allerlei sessies en interessante...

Hoe feller je straalt, hoe sterker je intuïtie

Hoe feller je straalt, hoe sterker je intuïtie Afgelopen weekend was ik bij een opleidingsdag van een vriendin, waarbij ik door twee groepjes...

Awesome Input – Mei 2018

Awesome Input - Mei 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Experiment 024: Angst of geen zin, maar toch doen! (met de 5 seconden regel)

Experiment 024: Wat is het effect van de 5 seconden regel op mijn geestelijke remmingen? Het is één van de meest simpele oefeningen ooit, welke van...

Bewust onderhouden van vriendschappen: Teams

Bewust onderhouden van vriendschappen: Teams In mijn Quest tot een gelukkig en fijn leven ben ik dieper in mijn sociale leven gedoken. De afgelopen...

Awesome Input – Februari 2018

Awesome Input - Februari 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Like de “Ik Ben Awesome” Facebook pagina:

 


Of deel dit experiment:

Pin It on Pinterest

Share This