fbpx

Experiment 022: Wat is het effect van een magnesium voetenbad op mijn functioneren?

Het schijnt dat vrijwel iedereen tegenwoordig magnesium te kort komt. Althans, die geluiden hoor ik, en worden op vele websites bevestigd.
Echter, er is zo veel verschillende informatie te vinden over hoeveelheden magnesium, de tijd van opname, en of het wel of geen bijwerkingen heeft, dat je niet meer weet wat je moet geloven. 
De ene website geeft aan dat vrijwel iedereen tegenwoordig een te kort heeft, de andere website geeft aan dat zo’n 20% van de mensen in europa een te kort heeft, en weer andere sites die geven aan dat we genoeg magnesium binnen krijgen via ons voedsel en dat een te kort aan magnesium daarom erg klein is.
Nee, lekker duidelijk en eenduidig guys!

Zoals met alles, wat moet je geloven? Dat is altijd de vraag, je kan nergens zomaar van uit gaan.
Ik heb inmiddels veel verschillende verhalen gelezen, en ook persoonlijk hoor ik van mensen om mij heen dat ze er baat bij hebben, dus ik ga het gewoon als experiment testen om te kijken wat het doet.

Wat ik ga doen:
Een voetenbad met warm water waarbij het water tot net onder enkels staat. Hier doe ik zo’n 60 gram Magnesium vlokken in (op de verpakking staat 125 gram per badje alleen dan is de pot die ik nu heb staan echt met een paar dagen leeg, daarom begin ik gewoon met minder). Er wordt aangegeven er minimaal 30 tot 40 minuten in te laten trekken, dus ik zet een timer op 45 minuten zodat ik zeker weet dat mijn voeten de magnesium heeft opgenomen. Althans, dat denk ik dan, ik heb geen apparatuur om te zien of meten of het daadwerkelijk opgenomen wordt. Voor het gemak gaan we daar dan maar even vanuit.

Experiment: Pootjebaden!

Week 1:
Zo’n voetenbadje werkt erg relaxend zeg! Meestal pak ik hem einde van de middag. Lekker rustig lezen, of mediteren met warme voetjes. Mmmm, warme voetjes.. Weer eens wat anders dan een ijsbad of kapot gaan tijdens een Tabata HIIT Training.

Het is dag vier, en ik merk dat mijn moeheid weg trekt, dat ik meer focus heb, en meer innerlijke rust ervaar. Man, wat fijn!

Dag zes en HOLY MOTHER OF THE EMOTIONAL SUNSHINE OF THE SPOTLESS HEART AND MIND. WAT. EEN. DANKBAARHEID. En die dankbaarheid moest ik delen met de wereld! Dus ik heb mijn telefoon erbij gepakt en ben gaan opnemen. Hier is het filmpje rechts uit gekomen. Eurofie! En helder, motivatie, inspiratie, alles!

Het is dag zeven, en ik voel me nog steeds geestelijk super awesome, alleen mijn lijf doet wat minder fijne dingen. Diarree, maag/darm omgeving daardoor gevoelig, en ik voelde mijn lijf van binnen helemaal rillen. Gelukkig wist ik door het vele lezen dat dit mogelijk door een te veel aan magnesium kon komen (wat eigenlijk via voetopname niet zou moeten kunnen, alleen via orale inname), en voor de zekerheid ben ik ook maar een paar dagen gestopt met het magnesium badje. De dagen erna ook geen last meer van mijn lijf gehad, echter nog steeds fit en helder!

Week 2:
Het gaat nog steeds lekker! Goeie energie, helder en positief.
Wel een dagje wat lagere energie gehad, echter dat had weer te maken met te veel en te ongezond voedsel, niets met de magnesium! Nu dat eruit is gaat het ook meteen weer beter :-)
Ik neem het voetenbadje nu zo ongeveer om de dag, om een te veel aan magnesium te voorkomen. Na vorige week heb ik ook nergens meer last van gehad.

Week 3:
Omdat de twee kilo potten magnesium vlokken al op zijn, heb ik even zitten berekenen en naar aanbiedingen gezocht, en kwam ik uit op een zak magnesiumvlokken van 25KG. Iets zegt mij dat dit de komende tijd meer gebruikt gaat worden, dus meteen aangeschaft en de volgende dag in huis.

Het voetenbadje is nog steeds een heerlijk rust moment voor mijzelf, wat altijd awesome is!
Hoe voel ik me deze week? Stabiel. Ik onderneem een hoop, en ben lekker actief bezig. Helder op mijn werk, helder thuis en het gaat bijzonder goed.

Week 4:
Omdat ik veel van huis ben geweest, ben ik deze week een stuk minder aan de voetenbadjes toegekomen. Alleen het mooie is, ik voel me niet slechter. Zou het kunnen zijn dat mijn magnesiumgehalte op pijl is, en dat ik het vanaf nu één of twee keer in de week dien bij te houden?

Om daar achter te komen zou ik eigenlijk bloed dienen te laten prikken, echter dit heb ik ook niet laten doen om er überhaupt achter te komen of ik een magnesium te kort had toen ik begon met het experiment. De behoefte was er ook niet naar, ik voel vanzelf of het effect heeft. En damn, wat een effect heeft het! Scheelt twee tripjes naar de dokter en vervolgafspraken.

Het valt me ook op, omdat ik me stabiel voel, dat de negatieve gedachten weinig speelruimte hebben. Als ze er al zijn, zijn ze gemakkelijk te observeren en voorbij te laten varen in plaats dat ik me er mee identificeer.

En er zijn weer momenten geweest van euforie, en extreme dankbaarheid. Dit gevoel ken ik eigenlijk alleen van mijn feest/drugs periode een paar jaar geleden. En om me nu zo te voelen, in het dagelijkse leven, en tegelijkertijd ook helder en actief.. Wauw. Dat ik dit nog eens mag ervaren. Het kan dus ook allemaal zonder die middelen!

Beantwoording onderzoeksvraag na 30 dagen:
Dit is de meest stabiele en heldere en dankbare en liefdevolle maand sinds mijn burnout. Ik heb geen extreme emotionele dips meer gehad, en ik ervaar steeds meer het tegenovergestelde: Emotionele hoogtepunten. Geen op hol slaande gedachten meer, en meer ruimte voor gevoelens van rust, vrede en zelfs uitbarstingen van euforie. Ik voel me de laatste weken stabiel en energiek.

Voorlopig zal ik de magnesium voetenbadjes twee tot drie keer in de week vol blijven houden. Zodra de zak van 25KG op is (wat wel even zal duren) ga ik een paar weken geen badjes meer nemen om te kijken of dit effect heeft op mijn gemoedstoestand. Het is heel interessant om dan te zien of er weer meer dipjes optreden of extreme negatieve gevoelens.

Mocht je het nog niet door hebben, ik ben een hele grote voorstander geworden van het badderen in magnesium. Als je er interesse in hebt, probeer het eens uit. Test het een weekje of twee of 30 dagen, en kijk of het voor jou ook van toegevoegde waarde kan zijn :-)

Bijlagen ingevulde experimenten:

Gratis e-book

Schrijf je in en ontdek: 5 stappen naar “Ik Ben Awesome!”

Ingrediënten voor een Awesome en Gelukkig leven.

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeftHoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft Een powernap, een meditatie moment, een...

Drie vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet

3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet Er zijn van die momenten...

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnenHoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen Deze week kreeg ik een bericht binnen van...

Angst is een illusie! (Solve for Happy)

Angst is een illusie (Solve for Happy)Angst is een illusie (Solve For Happy) Mo Gawdat is de schrijver van Solve For Happy, het boek de...

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk is

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk isWaarom het eerste uur van je dag super belangrijk is Het eerste uur van je dag, wat doe jij...

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maakHoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak Zoals je misschien weet...

Reclaim Yourself

Muziek van Baydir - Reclaim YourselfLyrics - Reclaim Yourself I see zeros and ones Pixels, I played around with pixels And created an entire...

Let’s Play

Muziek van Baydir - Let's PlayLyrics - Let's Play Press start and play It's a beautiful day to alter my neurological pathway Found a Blueprint Menu,...

Remember

Muziek van Baydir - RememberLyrics - Remember Ups and downs Skies and grounds Life    Experience Experiment Creative mind Heart aligned Guiding...

I Had A Dream Once

Muziek van Baydir - I Had A Dream OnceLyrics - I Had A Dream Once I had a dream once Fell through a portal called the sun It became clear that...

I Like Your Style

Muziek van Baydir - I Like Your StyleLyrics - I Like Your Style Just sitting on a beach as I'm observing you From a distance Your make weird faces...

Sat Nam

Muziek van Baydir - Sat NamLyrics - Sat Nam The world is changing its vibration It's shattering the glass We see through the illusion that has been...

In de Spotlight bij CijferCombinatie

In de Spotlight bij CijferCombinatieHulp vragen is een goede skill om te hebben, zowel in je persoonlijke omgeving als op werk. Zo heb ik hulp...

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëert

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëertPasgeleden was ik een dagje met een vriend van me op pad. We waren in gesprek...

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again!

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again! Na een jaar van verbondenheid met Jon & Missy en andere deelnemers van het Lifebook Ultimate...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters

Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMastersKen je dat gevoel? Je zit in een vergadering en je wilt wat zeggen, maar zodra alle ogen op je gericht...

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt Na diep graven en veel innerlijk werk weet ik wat ik écht wil, en ga ik voor een carrière switch: Ik word een...

Experiment 025: Zes dagen niet eten (darmkuur)

Experiment 025: Wat is het effect van een darmreinigingskuur op mijn inspanningsmogelijkheden? Vorig jaar vond ik het al interessant om een 6-daagse...

Like de “Ik Ben Awesome” Facebook pagina:

 


Of deel dit experiment:

Download GRATIS Checklist

Wil jij jouw frequentie verhogen?

Na het invullen van de simpele Checklist weet je op welke 37 manieren jij praktisch jouw frequentie kan verhogen en weet je waar jij staat in de 5 belangrijke aandachtsgebieden. Je creëert hiermee meer bewustzijn, focus en ontvang een toffe verrassing :-)

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeftHoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft Een powernap, een meditatie moment, een...

Drie vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet

3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet Er zijn van die momenten...

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnenHoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen Deze week kreeg ik een bericht binnen van...

Angst is een illusie! (Solve for Happy)

Angst is een illusie (Solve for Happy)Angst is een illusie (Solve For Happy) Mo Gawdat is de schrijver van Solve For Happy, het boek de...

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk is

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk isWaarom het eerste uur van je dag super belangrijk is Het eerste uur van je dag, wat doe jij...

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maakHoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak Zoals je misschien weet...

Reclaim Yourself

Muziek van Baydir - Reclaim YourselfLyrics - Reclaim Yourself I see zeros and ones Pixels, I played around with pixels And created an entire...

Let’s Play

Muziek van Baydir - Let's PlayLyrics - Let's Play Press start and play It's a beautiful day to alter my neurological pathway Found a Blueprint Menu,...

Pin It on Pinterest

Share This
IkBenAwesome.nl