fbpx

Experiment 022: Wat is het effect van een magnesium voetenbad op mijn functioneren?

Het schijnt dat vrijwel iedereen tegenwoordig magnesium te kort komt. Althans, die geluiden hoor ik, en worden op vele websites bevestigd.
Echter, er is zo veel verschillende informatie te vinden over hoeveelheden magnesium, de tijd van opname, en of het wel of geen bijwerkingen heeft, dat je niet meer weet wat je moet geloven. 
De ene website geeft aan dat vrijwel iedereen tegenwoordig een te kort heeft, de andere website geeft aan dat zo’n 20% van de mensen in europa een te kort heeft, en weer andere sites die geven aan dat we genoeg magnesium binnen krijgen via ons voedsel en dat een te kort aan magnesium daarom erg klein is.
Nee, lekker duidelijk en eenduidig guys!

Zoals met alles, wat moet je geloven? Dat is altijd de vraag, je kan nergens zomaar van uit gaan.
Ik heb inmiddels veel verschillende verhalen gelezen, en ook persoonlijk hoor ik van mensen om mij heen dat ze er baat bij hebben, dus ik ga het gewoon als experiment testen om te kijken wat het doet.

Wat ik ga doen:
Een voetenbad met warm water waarbij het water tot net onder enkels staat. Hier doe ik zo’n 60 gram Magnesium vlokken in (op de verpakking staat 125 gram per badje alleen dan is de pot die ik nu heb staan echt met een paar dagen leeg, daarom begin ik gewoon met minder). Er wordt aangegeven er minimaal 30 tot 40 minuten in te laten trekken, dus ik zet een timer op 45 minuten zodat ik zeker weet dat mijn voeten de magnesium heeft opgenomen. Althans, dat denk ik dan, ik heb geen apparatuur om te zien of meten of het daadwerkelijk opgenomen wordt. Voor het gemak gaan we daar dan maar even vanuit.

Experiment: Pootjebaden!

Week 1:
Zo’n voetenbadje werkt erg relaxend zeg! Meestal pak ik hem einde van de middag. Lekker rustig lezen, of mediteren met warme voetjes. Mmmm, warme voetjes.. Weer eens wat anders dan een ijsbad of kapot gaan tijdens een Tabata HIIT Training.

Het is dag vier, en ik merk dat mijn moeheid weg trekt, dat ik meer focus heb, en meer innerlijke rust ervaar. Man, wat fijn!

Dag zes en HOLY MOTHER OF THE EMOTIONAL SUNSHINE OF THE SPOTLESS HEART AND MIND. WAT. EEN. DANKBAARHEID. En die dankbaarheid moest ik delen met de wereld! Dus ik heb mijn telefoon erbij gepakt en ben gaan opnemen. Hier is het filmpje rechts uit gekomen. Eurofie! En helder, motivatie, inspiratie, alles!

Het is dag zeven, en ik voel me nog steeds geestelijk super awesome, alleen mijn lijf doet wat minder fijne dingen. Diarree, maag/darm omgeving daardoor gevoelig, en ik voelde mijn lijf van binnen helemaal rillen. Gelukkig wist ik door het vele lezen dat dit mogelijk door een te veel aan magnesium kon komen (wat eigenlijk via voetopname niet zou moeten kunnen, alleen via orale inname), en voor de zekerheid ben ik ook maar een paar dagen gestopt met het magnesium badje. De dagen erna ook geen last meer van mijn lijf gehad, echter nog steeds fit en helder!

Dankbaarheid en Liefde delen

Ultiem gelukkig zijn, dit is hoe dat eruit ziet.Ik wil dat geluk en de dankbaarheid graag eventjes delen, want daar gaat het om! Samen maken we de wereld een fijnere plek, ook jij verdient een Awesome en Gelukkig leven!Liefs,BaydirPs. Mocht je meer willen weten over hoe jij jouw eigen geluk creëert, dan heb ik een gratis e-book geschreven waarin je 5 stappen leert kennen naar "Ik Ben Awesome!" - Ingrediënten voor een Awesome en Gelukkig leven.https://www.ikbenawesome.nl/gratis-ebook/

Опубликовано Ik Ben Awesome.nl - Baydir Hoefsmit Понедельник, 8 мая 2017 г.

Week 2:
Het gaat nog steeds lekker! Goeie energie, helder en positief.
Wel een dagje wat lagere energie gehad, echter dat had weer te maken met te veel en te ongezond voedsel, niets met de magnesium! Nu dat eruit is gaat het ook meteen weer beter :-)
Ik neem het voetenbadje nu zo ongeveer om de dag, om een te veel aan magnesium te voorkomen. Na vorige week heb ik ook nergens meer last van gehad.

Week 3:
Omdat de twee kilo potten magnesium vlokken al op zijn, heb ik even zitten berekenen en naar aanbiedingen gezocht, en kwam ik uit op een zak magnesiumvlokken van 25KG. Iets zegt mij dat dit de komende tijd meer gebruikt gaat worden, dus meteen aangeschaft en de volgende dag in huis.

Het voetenbadje is nog steeds een heerlijk rust moment voor mijzelf, wat altijd awesome is!
Hoe voel ik me deze week? Stabiel. Ik onderneem een hoop, en ben lekker actief bezig. Helder op mijn werk, helder thuis en het gaat bijzonder goed.

Week 4:
Omdat ik veel van huis ben geweest, ben ik deze week een stuk minder aan de voetenbadjes toegekomen. Alleen het mooie is, ik voel me niet slechter. Zou het kunnen zijn dat mijn magnesiumgehalte op pijl is, en dat ik het vanaf nu één of twee keer in de week dien bij te houden?

Om daar achter te komen zou ik eigenlijk bloed dienen te laten prikken, echter dit heb ik ook niet laten doen om er überhaupt achter te komen of ik een magnesium te kort had toen ik begon met het experiment. De behoefte was er ook niet naar, ik voel vanzelf of het effect heeft. En damn, wat een effect heeft het! Scheelt twee tripjes naar de dokter en vervolgafspraken.

Het valt me ook op, omdat ik me stabiel voel, dat de negatieve gedachten weinig speelruimte hebben. Als ze er al zijn, zijn ze gemakkelijk te observeren en voorbij te laten varen in plaats dat ik me er mee identificeer.

En er zijn weer momenten geweest van euforie, en extreme dankbaarheid. Dit gevoel ken ik eigenlijk alleen van mijn feest/drugs periode een paar jaar geleden. En om me nu zo te voelen, in het dagelijkse leven, en tegelijkertijd ook helder en actief.. Wauw. Dat ik dit nog eens mag ervaren. Het kan dus ook allemaal zonder die middelen!

Beantwoording onderzoeksvraag na 30 dagen:
Dit is de meest stabiele en heldere en dankbare en liefdevolle maand sinds mijn burnout. Ik heb geen extreme emotionele dips meer gehad, en ik ervaar steeds meer het tegenovergestelde: Emotionele hoogtepunten. Geen op hol slaande gedachten meer, en meer ruimte voor gevoelens van rust, vrede en zelfs uitbarstingen van euforie. Ik voel me de laatste weken stabiel en energiek.

Voorlopig zal ik de magnesium voetenbadjes twee tot drie keer in de week vol blijven houden. Zodra de zak van 25KG op is (wat wel even zal duren) ga ik een paar weken geen badjes meer nemen om te kijken of dit effect heeft op mijn gemoedstoestand. Het is heel interessant om dan te zien of er weer meer dipjes optreden of extreme negatieve gevoelens.

Mocht je het nog niet door hebben, ik ben een hele grote voorstander geworden van het badderen in magnesium. Als je er interesse in hebt, probeer het eens uit. Test het een weekje of twee of 30 dagen, en kijk of het voor jou ook van toegevoegde waarde kan zijn :-)

Bijlagen ingevulde experimenten:

Gratis e-book

Schrijf je in en ontdek: 5 stappen naar “Ik Ben Awesome!”

Ingrediënten voor een Awesome en Gelukkig leven.

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

Transformeer naar optimist met deze oefening

Transformeer naar optimist met deze oefening8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen...

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is...

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is...

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte....

Doei depressie en burn-out met “Awesome Input”

Doei depressie en burn-out met "Awesome Input"8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen...

De 2 allergrootste geluksmakers hebben beide met maar één ding te maken

De 2 allergrootste geluksmakers hebben beide met maar één ding te maken8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een...

De grootste leermeester tot groei

De grootste leermeester tot groei8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen door je te...

Hoe je verleden verwerken je toekomst verbreed (krachtig!)

Hoe je verleden verwerken je toekomst verbreed (krachtig!)8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Hoe jij jouw innerlijke kracht ontwaakt met een nieuw wereldmodel

Hoe jij jouw innerlijke kracht ontwaakt met een nieuw wereldmodel8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je...

Altijd maar haasten: dit is de oplossing

Altijd maar haasten: dit is de oplossing8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen door...

Jouw Geluksmakers: Leer ze kennen met deze oefening!

Jouw Geluksmakers: Leer ze kennen met deze oefening!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

Gestrest? Deze ademtechniek helpt je te ontspannen

Gestrest? Deze ademtechniek helpt je te ontspannen8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

Hoe jij jezelf kan helen door te vergeven

Hoe jij jezelf kan helen door te vergeven8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen door...

Beleef veel mooiere dagen met goede vragen

Beleef veel mooiere dagen met goede vragen8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen...

Like de “Ik Ben Awesome” Facebook pagina:

 


Of deel dit experiment:

Download GRATIS Checklist

Wil jij jouw frequentie en Geluk verhogen?

Na het invullen van de checklist weet je welke 5 onderdelen belangrijk zijn om jouw frequentie te verhogen en weet je waar jij staat in elk onderdeel. Krijg direct meer bewustzijn, focus en een verrassing!

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

Transformeer naar optimist met deze oefening

Transformeer naar optimist met deze oefening8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen...

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is...

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is...

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte....

Pin It on Pinterest

Share This
IkBenAwesome.nl