fbpx

Experiment 21: My Lifebook

Via MindValley (waar ik de 6-fase meditatie uit Experiment 013 ook vandaan heb), ben ik een 30-dagen challenge tegengekomen: Lifebook (Quest).
Buiten het feit dat dit perfect in mijn straatje van 30-dagen experimenten valt, lijkt de content me zo interessant dat ik bereid ben er geld voor neer te leggen om het uit te proberen. Ze hebben een uitstekende niet-goed-geld-terug policy dus als het me niet bevalt krijg ik het geld netjes terug.

Uitleg Lifebook:
Als je een geweldig leven wilt leiden, dien je heel bewust te kijken naar alle facetten van je leven, en daarbij te bedenken wat je wilt, wat je tegenhoud, en wat je dient te veranderen om hetgeen te bereiken wat je wilt bereiken. Wat wil ik nou eigenlijk? Waarom wil ik dat? Waar word ik gelukkig van? Waar word ik ongelukkig van? Welk gedrag vertoon ik wat ik liever niet vertoon? En welk gedrag wil ik juist eigen maken?
Lifebook is een deepdive in je eigen leven. Je neemt de tijd om jezelf te onderzoeken, in elke categorie. Dit zet je op papier, en schrijf je uit door middel van vier hoofdvragen:
– Je geloofsovertuiging (wat geloof je en dient dit geloof je?),
– Je visie (Wat wil je?)
– Je vastberadenheid (Waarom wil je dat?)
– Je strategie (Hoe ga je dit voor elkaar krijgen?)
Dit wordt uiteindelijk jouw Levensboek.
Uiteraard is dit een werkend document, aangezien je visie, prioriteiten en wensen vaak veranderen met de jaren. Je Lifebook werk je dus de rest van je leven mee!

Alright! Ik heb er zin in! Speciaal een schrift aangeschaft, en nu 30 dagen lang iedere dag een half uur tot een uur de tijd nemen om een video te kijken, inzichten op te doen, opdrachten te maken, en visies te delen met de andere Lifebook members (3100!) die ook meedoen!

Je leven is te verdelen in 12 categorieën:

Mijn persoonlijke leven:
1. Mijn gezondheid en fitheid
2. Mijn intellectuele leven
3. Mijn emotionele leven
4. Mijn karakter
5. Mijn spirituele leven

Mijn relaties:
6. Mijn liefdesrelatie
7. Mijn ouderschap
8. Mijn sociaal leven

Mijn zakelijke leven:
9. Mijn financiële leven
10. Mijn carrière

11. Mijn kwaliteit van leven (de dingen en ervaringen die je in je leven wilt)
12. Mijn levensvisie (een levendige beschrijving van je toekomst)

Week 1:
Uiteraard begint de week met een intro, waarin er een overview gegeven wordt van de categorieën en een korte uitleg van alle categorieën. Daarna worden de eerste twee categorieën ook al besproken.

1. Mijn gezondheid en fitheid:
Welke connectie heeft je gezondheid en fitheid op alle overige categorieën? Op welke manier? Waarom zou je eigenlijk geregeld bewegen (sporten) en goede voeding tot je nemen? Wat zijn mijn redenen waarom ik “in shape” wil zijn? Wat is mijn “waarom”?

2. Mijn intellectuele leven:
Ook wordt er gekeken naar je intellectuele leven. Hoe denken een keus is, en dat je de controle kan nemen over je denken.
Hoe belangrijk het is om vertrouwen te hebben in je eigen kunnen en je eigen intelligentie. De meeste succesvolle mensen zijn niet slimmer of hebben meer talent dan jij, ze hebben alleen ander gedrag aangeleerd waardoor ze succesvol zijn. Dit is dus aan te leren.
Denk diep na over wat je wilt. Bedenkt een strategie. Voer het uit. That’s it.

Tijdens de cursus krijg je tientallen mooie quotes om je oren geslingerd, en eentje is duidelijk blijven hangen: “Je kan niets zijn, zonder te doen wat nodig is om dat te zijn.” Ik heb altijd zo vastgezeten in mijn denken, dat ik geen actie ondernam. Een visie hebben, je leven anders willen leiden, is leuk, alleen zonder actie kom je niet ver!

Week 2:
Emotioneel, karakter en spiritueel leven worden besproken.

3. Mijn emotionele leven:
Emoties worden onder een vergrootglas gehouden. Elke emotie kan gegenereerd worden door een specifieke handeling te ondernemen. Waarbij de handeling voor iedereen anders is natuurlijk.
We kijken naar wat ons gelukkig maakt, en ongelukkig maakt. Hier maak ik voor mijzelf lijsten van. Super simpele oefening, en heel effectief als er ook actie op ondernomen wordt!

4. Mijn karakter:
Ook wordt er uitleg gegeven over mijn karakter. Wat is een karakter eigenlijk, waar is dat uit opgebouwd? Welke gewoontes zou ik liever afscheid van nemen? Welke gewoontes zou ik willen aannemen? Waarom wil ik dat?

5. Mijn spirituele leven:
Wat betekent spiritualiteit eigenlijk? Dit is voor iedereen anders, en dient persoonlijk gedefinieerd te worden. Welke spirituele beoefening zou ik graag willen oppakken of meer mee willen doen? Welk doel heb ik? Welk gedrag kan ik in mijzelf integreren, zodat mijn doel realiteit word?

Week 3:
Wat me nu echt duidelijk word, is dat alles afhangt van je dagelijkse gedrag. Als je jou dagelijkse gedrag aanpast, pas je oprecht je hele leven aan. Alle kleine aanpassingen (zoals niet snoozen, koude douche, meer bewegen, bewuster omgaan met eten) leiden nu al tot grote dingen! Meer energie, meer zin in ondernemen, en qua gevoel van geluk en tevredenheid in mijzelf ook.

6. Mijn liefdesrelatie:
Liefdesrelaties zijn aan de beurt. Welke liefdesrelaties? Precies! Welke overtuigingen heb ik over relaties? Waar komen die vandaan? Wat voor een relatie zou ik willen? Hoe ziet de relatie die ik wil eruit?

7. Mijn ouderschap:
Ik heb zelf geen kinderen, en ik weet ook niet of ik die ooit zou willen. Echter, deze categorie is natuurlijk breed op te pakken naar mijn gehele omgeving. Een voorbeeld zijn voor de mensen om mij heen. Wat wil ik meegeven aan anderen? Welke waarden wil ik meegeven aan de mensen waar ik mee in aanraking kom?

8. Mijn sociaal leven:
Ook hier weer: Welke overtuigingen heb ik over vriendschappen? Waarom heb ik nooit veel vrienden gehad? Wil ik überhaupt wel veel vrienden? Ben ik wel een goede vriend (geweest)? Wat versta ik onder “goed”? Welk gedrag vertoon ik dat ik weinig vrienden heb? Welk gedrag kan ik aanpassen, en ben ik bereid dit te doen? Wil ik wel energie steken in specifieke vriendschappen, of kan ik beter mijn tijd investeren in nieuwe vriendschappen?

9. Mijn financiële leven:
Wat zijn mijn overtuigingen omtrent geld? Mag ik van mijzelf wel veel geld hebben, of zitten er overtuigingen aan vast dat ik het niet waard ben om veel geld te hebben? Waarom zitten die overtuigingen er?
Heb ik mijn financiën wel op een rijtje? Weet ik wat er binnen komt en uitgegeven word? Weet ik waar ik financieel naartoe wil groeien? En waarom?

Aan het eind van elke dag/video wordt een opdracht(je) meegegeven die gemaakt dient te worden om meer helderheid te creëren zodat er stapjes gezet worden waar je in de praktijk ook wat mee kan. Je brengt in korte tijd heel veel bewustzijn naar je eigen leven, je gaat diep nadenken over waar je nu staat, en waar je heen wilt. Mooi!

Week 4:
De laatste drie categorieën worden besproken.

10. Mijn carrière:
Wat betekent carrière voor mij? Wat is mijn idee van een perfecte baan? Sluit deze visie aan op wat ik nu doe? Wat zou ik dienen te veranderen, en hoe zou ik die perfecte baan voor mijzelf kunnen creëren?

11. Mijn kwaliteit van leven:
Welke 
dingen/spullen wil ik allemaal? Welke ervaringen wil ik? Wil ik een groot huis met een tuin, een mooie auto? Wil ik reizen en de wereld zien? Welke bezittingen wil ik en wat wil ik beleven tijdens mijn leven hier op aarde?

12. Mijn levensvisie:
Alle vorige categorieën worden nu samen verweven tot één mooie levensvisie. Een visie hoe ik wil dat mijn perfecte leven eruit ziet. Hiermee creëer je een toekomstbeeld waar je gericht naartoe kan werken, in plaats van een vaag idee. Voor een vaag idee kan je geen plannen maken en geen doelen stellen. Voor een helder toekomstbeeld wel!

Na 30 dagen:
Dat was een leuk en boeiend ritje! Sterker nog, het was zo’n interessant ritje dat ik de volledige Lifebook Online (MyLO) cursus er achteraan heb gedaan. Hierna dus nog een aantal weken dieper in mijn Lifebook gedoken, templates ontvangen en uitgebreidere content om een goed gestructureerde Lifebook te creëren. Een Lifebook vol zelfgeschreven tekst over mijn leven, en eigen foto’s en inspirerende quotes zodat mijn Lifebook me ook echt inspireert als ik hem doorlees!

Ook was er een “Lifebook Love Story” wedstrijd waarin je een tekst of video kon insturen en kans maakte om een weekend met de oprichters van Lifebook (Jon & Missy), in hun huis, je Lifebook verder uit te diepen.
Daarom dacht ik creatief te zijn en er een song van te schrijven! Deze is hier links te vinden.

Omdat ik al bezig ben met persoonlijke ontwikkeling, is dit een perfecte toevoeging op het proces waar ik in zit. Ik heb nu (eindelijk!) een tool om mijn leven helder en concreet mee in te delen. Nu dat allemaal op papier staat, is het een kwestie van strategieën verzinnen (wat ook onderdeel is van Lifebook), en het vooral gewoon gaan DOEN. En mijn Lifebook blijven bijwerken, lezen en vooral: leven!

Het is begonnen als 30-dagen experiment, echter het is zo veel meer dan dit, Het is een levensstijlDit is ook maar een kleine samenvatting van wat er is behandeld.

Mocht je de Lifebook Quest challenge ook willen doen: het blijkt dat Lifebook een eenmalige Quest is, zoals zij het noemen, en niet achteraf te koop is. Mogelijk wordt deze Quest nog een keer beschikbaar gemaakt in de toekomst, echter dit weten ze bij MindValley ook nog niet zeker.

Persoonlijk lees en kijk ik de laatste tijd veel gratis content en Masterclasses van MindValley. Ze hebben veel verschillende (meestal betaalde) cursussen, maar er is ook veel gratis leesvoer en video’s te bekijken, dus mocht je interesse hebben kan je altijd een kijkje nemen op MindValley Academy.

De volledige Lifebook Online cursus kan wel gedaan worden via de My Lifebook website.

Download GRATIS Checklist

Wil jij jouw frequentie en Geluk verhogen?

Na het invullen van de checklist weet je welke 5 onderdelen belangrijk zijn om jouw frequentie te verhogen en weet je waar jij staat in elk onderdeel. Krijg direct meer bewustzijn, focus en een verrassing!

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

Transformeer naar optimist met deze oefening

Transformeer naar optimist met deze oefening8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen...

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is...

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is...

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte....

Pin It on Pinterest

Share This
IkBenAwesome.nl