fbpx

Experiment 21: My Lifebook

Via MindValley (waar ik de 6-fase meditatie uit Experiment 013 ook vandaan heb), ben ik een 30-dagen challenge tegengekomen: Lifebook (Quest).
Buiten het feit dat dit perfect in mijn straatje van 30-dagen experimenten valt, lijkt de content me zo interessant dat ik bereid ben er geld voor neer te leggen om het uit te proberen. Ze hebben een uitstekende niet-goed-geld-terug policy dus als het me niet bevalt krijg ik het geld netjes terug.

Uitleg Lifebook:
Als je een geweldig leven wilt leiden, dien je heel bewust te kijken naar alle facetten van je leven, en daarbij te bedenken wat je wilt, wat je tegenhoud, en wat je dient te veranderen om hetgeen te bereiken wat je wilt bereiken. Wat wil ik nou eigenlijk? Waarom wil ik dat? Waar word ik gelukkig van? Waar word ik ongelukkig van? Welk gedrag vertoon ik wat ik liever niet vertoon? En welk gedrag wil ik juist eigen maken?
Lifebook is een deepdive in je eigen leven. Je neemt de tijd om jezelf te onderzoeken, in elke categorie. Dit zet je op papier, en schrijf je uit door middel van vier hoofdvragen:
– Je geloofsovertuiging (wat geloof je en dient dit geloof je?),
– Je visie (Wat wil je?)
– Je vastberadenheid (Waarom wil je dat?)
– Je strategie (Hoe ga je dit voor elkaar krijgen?)
Dit wordt uiteindelijk jouw Levensboek.
Uiteraard is dit een werkend document, aangezien je visie, prioriteiten en wensen vaak veranderen met de jaren. Je Lifebook werk je dus de rest van je leven mee!

Alright! Ik heb er zin in! Speciaal een schrift aangeschaft, en nu 30 dagen lang iedere dag een half uur tot een uur de tijd nemen om een video te kijken, inzichten op te doen, opdrachten te maken, en visies te delen met de andere Lifebook members (3100!) die ook meedoen!

Je leven is te verdelen in 12 categorieën:

Mijn persoonlijke leven:
1. Mijn gezondheid en fitheid
2. Mijn intellectuele leven
3. Mijn emotionele leven
4. Mijn karakter
5. Mijn spirituele leven

Mijn relaties:
6. Mijn liefdesrelatie
7. Mijn ouderschap
8. Mijn sociaal leven

Mijn zakelijke leven:
9. Mijn financiële leven
10. Mijn carrière

11. Mijn kwaliteit van leven (de dingen en ervaringen die je in je leven wilt)
12. Mijn levensvisie (een levendige beschrijving van je toekomst)

Week 1:
Uiteraard begint de week met een intro, waarin er een overview gegeven wordt van de categorieën en een korte uitleg van alle categorieën. Daarna worden de eerste twee categorieën ook al besproken.

1. Mijn gezondheid en fitheid:
Welke connectie heeft je gezondheid en fitheid op alle overige categorieën? Op welke manier? Waarom zou je eigenlijk geregeld bewegen (sporten) en goede voeding tot je nemen? Wat zijn mijn redenen waarom ik “in shape” wil zijn? Wat is mijn “waarom”?

2. Mijn intellectuele leven:
Ook wordt er gekeken naar je intellectuele leven. Hoe denken een keus is, en dat je de controle kan nemen over je denken.
Hoe belangrijk het is om vertrouwen te hebben in je eigen kunnen en je eigen intelligentie. De meeste succesvolle mensen zijn niet slimmer of hebben meer talent dan jij, ze hebben alleen ander gedrag aangeleerd waardoor ze succesvol zijn. Dit is dus aan te leren.
Denk diep na over wat je wilt. Bedenkt een strategie. Voer het uit. That’s it.

Tijdens de cursus krijg je tientallen mooie quotes om je oren geslingerd, en eentje is duidelijk blijven hangen: “Je kan niets zijn, zonder te doen wat nodig is om dat te zijn.” Ik heb altijd zo vastgezeten in mijn denken, dat ik geen actie ondernam. Een visie hebben, je leven anders willen leiden, is leuk, alleen zonder actie kom je niet ver!

Week 2:
Emotioneel, karakter en spiritueel leven worden besproken.

3. Mijn emotionele leven:
Emoties worden onder een vergrootglas gehouden. Elke emotie kan gegenereerd worden door een specifieke handeling te ondernemen. Waarbij de handeling voor iedereen anders is natuurlijk.
We kijken naar wat ons gelukkig maakt, en ongelukkig maakt. Hier maak ik voor mijzelf lijsten van. Super simpele oefening, en heel effectief als er ook actie op ondernomen wordt!

4. Mijn karakter:
Ook wordt er uitleg gegeven over mijn karakter. Wat is een karakter eigenlijk, waar is dat uit opgebouwd? Welke gewoontes zou ik liever afscheid van nemen? Welke gewoontes zou ik willen aannemen? Waarom wil ik dat?

5. Mijn spirituele leven:
Wat betekent spiritualiteit eigenlijk? Dit is voor iedereen anders, en dient persoonlijk gedefinieerd te worden. Welke spirituele beoefening zou ik graag willen oppakken of meer mee willen doen? Welk doel heb ik? Welk gedrag kan ik in mijzelf integreren, zodat mijn doel realiteit word?

Week 3:
Wat me nu echt duidelijk word, is dat alles afhangt van je dagelijkse gedrag. Als je jou dagelijkse gedrag aanpast, pas je oprecht je hele leven aan. Alle kleine aanpassingen (zoals niet snoozen, koude douche, meer bewegen, bewuster omgaan met eten) leiden nu al tot grote dingen! Meer energie, meer zin in ondernemen, en qua gevoel van geluk en tevredenheid in mijzelf ook.

6. Mijn liefdesrelatie:
Liefdesrelaties zijn aan de beurt. Welke liefdesrelaties? Precies! Welke overtuigingen heb ik over relaties? Waar komen die vandaan? Wat voor een relatie zou ik willen? Hoe ziet de relatie die ik wil eruit?

7. Mijn ouderschap:
Ik heb zelf geen kinderen, en ik weet ook niet of ik die ooit zou willen. Echter, deze categorie is natuurlijk breed op te pakken naar mijn gehele omgeving. Een voorbeeld zijn voor de mensen om mij heen. Wat wil ik meegeven aan anderen? Welke waarden wil ik meegeven aan de mensen waar ik mee in aanraking kom?

8. Mijn sociaal leven:
Ook hier weer: Welke overtuigingen heb ik over vriendschappen? Waarom heb ik nooit veel vrienden gehad? Wil ik überhaupt wel veel vrienden? Ben ik wel een goede vriend (geweest)? Wat versta ik onder “goed”? Welk gedrag vertoon ik dat ik weinig vrienden heb? Welk gedrag kan ik aanpassen, en ben ik bereid dit te doen? Wil ik wel energie steken in specifieke vriendschappen, of kan ik beter mijn tijd investeren in nieuwe vriendschappen?

9. Mijn financiële leven:
Wat zijn mijn overtuigingen omtrent geld? Mag ik van mijzelf wel veel geld hebben, of zitten er overtuigingen aan vast dat ik het niet waard ben om veel geld te hebben? Waarom zitten die overtuigingen er?
Heb ik mijn financiën wel op een rijtje? Weet ik wat er binnen komt en uitgegeven word? Weet ik waar ik financieel naartoe wil groeien? En waarom?

Aan het eind van elke dag/video wordt een opdracht(je) meegegeven die gemaakt dient te worden om meer helderheid te creëren zodat er stapjes gezet worden waar je in de praktijk ook wat mee kan. Je brengt in korte tijd heel veel bewustzijn naar je eigen leven, je gaat diep nadenken over waar je nu staat, en waar je heen wilt. Mooi!

Week 4:
De laatste drie categorieën worden besproken.

10. Mijn carrière:
Wat betekent carrière voor mij? Wat is mijn idee van een perfecte baan? Sluit deze visie aan op wat ik nu doe? Wat zou ik dienen te veranderen, en hoe zou ik die perfecte baan voor mijzelf kunnen creëren?

11. Mijn kwaliteit van leven:
Welke 
dingen/spullen wil ik allemaal? Welke ervaringen wil ik? Wil ik een groot huis met een tuin, een mooie auto? Wil ik reizen en de wereld zien? Welke bezittingen wil ik en wat wil ik beleven tijdens mijn leven hier op aarde?

12. Mijn levensvisie:
Alle vorige categorieën worden nu samen verweven tot één mooie levensvisie. Een visie hoe ik wil dat mijn perfecte leven eruit ziet. Hiermee creëer je een toekomstbeeld waar je gericht naartoe kan werken, in plaats van een vaag idee. Voor een vaag idee kan je geen plannen maken en geen doelen stellen. Voor een helder toekomstbeeld wel!

Na 30 dagen:
Dat was een leuk en boeiend ritje! Sterker nog, het was zo’n interessant ritje dat ik de volledige Lifebook Online (MyLO) cursus er achteraan heb gedaan. Hierna dus nog een aantal weken dieper in mijn Lifebook gedoken, templates ontvangen en uitgebreidere content om een goed gestructureerde Lifebook te creëren. Een Lifebook vol zelfgeschreven tekst over mijn leven, en eigen foto’s en inspirerende quotes zodat mijn Lifebook me ook echt inspireert als ik hem doorlees!

Ook was er een “Lifebook Love Story” wedstrijd waarin je een tekst of video kon insturen en kans maakte om een weekend met de oprichters van Lifebook (Jon & Missy), in hun huis, je Lifebook verder uit te diepen.
Daarom dacht ik creatief te zijn en er een song van te schrijven! Deze is hier links te vinden.

Omdat ik al bezig ben met persoonlijke ontwikkeling, is dit een perfecte toevoeging op het proces waar ik in zit. Ik heb nu (eindelijk!) een tool om mijn leven helder en concreet mee in te delen. Nu dat allemaal op papier staat, is het een kwestie van strategieën verzinnen (wat ook onderdeel is van Lifebook), en het vooral gewoon gaan DOEN. En mijn Lifebook blijven bijwerken, lezen en vooral: leven!

Het is begonnen als 30-dagen experiment, echter het is zo veel meer dan dit, Het is een levensstijlDit is ook maar een kleine samenvatting van wat er is behandeld.

Mocht je de Lifebook Quest challenge ook willen doen: het blijkt dat Lifebook een eenmalige Quest is, zoals zij het noemen, en niet achteraf te koop is. Mogelijk wordt deze Quest nog een keer beschikbaar gemaakt in de toekomst, echter dit weten ze bij MindValley ook nog niet zeker.

Persoonlijk lees en kijk ik de laatste tijd veel gratis content en Masterclasses van MindValley. Ze hebben veel verschillende (meestal betaalde) cursussen, maar er is ook veel gratis leesvoer en video’s te bekijken, dus mocht je interesse hebben kan je altijd een kijkje nemen op MindValley Academy.

De volledige Lifebook Online cursus kan wel gedaan worden via de My Lifebook website.

Gratis e-book

Schrijf je in en ontdek: 5 stappen naar “Ik Ben Awesome!”

Ingrediënten voor een Awesome en Gelukkig leven.

In de Spotlight bij CijferCombinatie

In de Spotlight bij CijferCombinatieHulp vragen is een goede skill om te hebben, zowel in je persoonlijke omgeving als op werk. Zo heb ik hulp...

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëert

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëertPasgeleden was ik een dagje met een vriend van me op pad. We waren in gesprek...

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again!

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again! Na een jaar van verbondenheid met Jon & Missy en andere deelnemers van het Lifebook Ultimate...

Carrière Switch: Opleiding tot Transformatiecoach

Carrière Switch: Opleiding tot Transformatiecoach De keus om een carrière switch te maken was gemaakt. Yay, ik wist in ieder geval dat ik anderen...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters Ken je dat gevoel? Je zit in een vergadering en je wilt wat zeggen, maar...

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt Na diep graven en veel innerlijk werk weet ik wat ik écht wil, en ga ik voor een carrière switch: Ik word een...

Experiment 025: Zes dagen niet eten (darmkuur)

Experiment 025: Wat is het effect van een darmreinigingskuur op mijn inspanningsmogelijkheden? Vorig jaar vond ik het al interessant om een 6-daagse...

Eenzaamheid is het resultaat van wat je denkt en doet

Eenzaamheid is het resultaat van wat je denkt en doet Het is midden in de nacht, ik zit een film te kijken, en een vleugje emotie genaamd...

Bewustzijn verruimen: Je bent je gedachten niet!

Bewustzijn verruimen: Je bent je gedachten niet! Australië. Een verre herinnering. Het voelt meer als iets uit een ander leven, zo lang geleden...

Besparen – Vaste lasten, kan het goedkoper?

Besparen - Vaste lasten, kan het goedkoper? Vrijwel iedereen heeft vaste lasten. Huur of hypotheek van je woning, telefoon, reiskosten (auto of OV),...

Awesome Input – Augustus 2018

Awesome Input - Juli 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Het verleden verwerken, waarom het wél belangrijk is

Het verleden verwerken, waarom het wél belangrijk is Het afgelopen jaar heb ik een enorme focus gehad op het verleden, heden en toekomst. Ik ben...

Awesome Input – Juni 2018

Awesome Input - Juni 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Hoe online daten mij helpt

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Hoe online daten mij helpt Voor veel mensen is online daten tegenwoordig heel normaal. Sites als Lexa en apps als Tinder...

De Helende Reis (The Journey) sessie

De Helende Reis (The Journey) sessie Om los te komen van diepliggende angsten, en zo vrijer te leven, onderga ik allerlei sessies en interessante...

Hoe feller je straalt, hoe sterker je intuïtie

Hoe feller je straalt, hoe sterker je intuïtie Afgelopen weekend was ik bij een opleidingsdag van een vriendin, waarbij ik door twee groepjes...

Awesome Input – Mei 2018

Awesome Input - Mei 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Experiment 024: Angst of geen zin, maar toch doen! (met de 5 seconden regel)

Experiment 024: Wat is het effect van de 5 seconden regel op mijn geestelijke remmingen? Het is één van de meest simpele oefeningen ooit, welke van...

Bewust onderhouden van vriendschappen: Teams

Bewust onderhouden van vriendschappen: Teams In mijn Quest tot een gelukkig en fijn leven ben ik dieper in mijn sociale leven gedoken. De afgelopen...

Awesome Input – Februari 2018

Awesome Input - Februari 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Like de “Ik Ben Awesome” Facebook pagina:

 


Of deel dit experiment:

Pin It on Pinterest

Share This