fbpx

Experiment 018: Wat is het effect van de NLP “Swish Pattern” op mijn snoepgedrag en verslavingsgevoel?

In Experiment 003 heb ik een maand helemaal niet gesnoept en in Experiment 012 heb ik mijzelf elke paar dagen gedwongen te snoepen om steeds opnieuw de verslavingsdrang te ondergaan.

Inmiddels zijn we bij snoepverslaving aflevering drie aangekomen: De NLP “Swish Pattern”, en af en toe kleine beetjes snoepen, wanneer ik er zin in heb.

In eerste instantie wilde ik het experiment als volgt uitvoeren: Niet iedere dag snoepen, en als ik snoep, een beetje. Klein bakje chips, of twee koekjes etc. Geen hele pakken/zakken.
Echter, in week twee leerde ik een techniek die ik meteen wilde uitproberen. Daar had ik eigenlijk een apart experiment voor willen starten, echter ik was zo enthousiast dat ik meteen begonnen ben met de techniek toepassen en hem ingevoegd heb in dit experiment.

Het betreft een techniek wat valt onder NLP (Neuro-Linguistic Programming).
Met NLP is het mogelijk door middel van taalgebruik, communicatie en gedrag invloed uit te oefenen op je onbewuste breinprocessen. Dit kan je inzetten om een slechte gewoonte af te leren, een nieuwe gewoonte aan te leren, om je beter te voelen, om diepe niet dienende geloofsovertuigingen aan te passen naar gewenste geloofsovertuigingen, en nog veel meer.

Laten we uittesten wat voor een effect de “Swish Pattern” heeft!

Week 1:
De eerste week had ik zulke eetbuien dat ik maar overnieuw begin met het experiment omdat het experiment anders niet betrouwbaar is. Dus, een frisse start na vier dagen keihard kanen. We beginnen gewoon opnieuw!

Omdat ik zo veel heb zitten snoepen de afgelopen week is het op het moment heel makkelijk om er vanaf te blijven. Ben er zo klaar mee dat ik het mijzelf niet aan wil doen om mijzelf de kans te geven weer terug die put in de duiken. Licht eten, bewegen, leuke dingen doen, goed voor mijzelf zorgen!
Voel me ook beter en beter, en er is weinig behoefte aan snoepen.

Week 2:
Het is tijd voor een aanpak die ik net geleerd heb van Tony Robbins. De “Swish Pattern”. De uitleg van deze techniek wordt duidelijk tijdens het vertellen, of zet deze tekst even op pauze zodat je alvast het filmpje (rechts) van Tony kan bekijken. Heb je het filmpje gezien? Lees dan verder.

In mijn geval gebruik ik “BAM” in plaats van “Swish” (wordt zo wel duidelijk).
Eerst ga ik een kort verhaaltje schrijven over wat er gaat gebeuren als ik doorga met dit gedrag van continu blijven snoepen. Daarna een kort verhaaltje van wat er zal gebeuren als ik stop met dit gedrag, en wat het me brengt.

Wat als ik doorga met veel snoepen?
“Mijn lichaam voelt vies, overal pukkels op mijn gezicht. Altijd een opgeblazen buik/darmen. Last van een slechte stoelgang en veel (stinkende) winden. De zin ontbreekt om actieve dingen te doen: Niet bewegen/sporten. Geestelijk zit ik vast in een eindeloze herhaling van gedachten (“loop”) van wel dingen willen doen, alleen niet de energie/wilskracht hebben om daadwerkelijk iets te doen. Ik sla mijzelf (figuurlijk) continu dat ik meer kan en veel potentie heb, alleen er niets mee doe.
Omdat ik steeds depressiever word spreek ik steeds minder af met mensen, neem ik mijn telefoon minder op en zonder ik mijzelf thuis af. Ik plaats mijzelf in een isolement. Mijn creativiteit is ook verdwenen. Op een gegeven moment bereik ik een punt dat ik gek word van passiviteit en mijn gedrag en gedachten. Steeds simpelere dingen worden steeds “onmogelijkere” taken en alles wordt een verplichting. Lol in mijn leven is ver te zoeken. Buiten geestelijk, is de kans aanwezig dat ik lichamelijk ook klachten krijg of dat er een ziekte ontstaat. Mogelijk verkort ik mijn leven met vele jaren door dit gedrag.”

Wat als ik de snoepverslaving heb overwonnen?
“Mijn lichaam voelt krachtig, sterk en gezond. Omdat ik goed let op wat er mijn lichaam in gaat, ben ik trots op mijzelf dat ik het zo aanpak, en gaat mijn eigenwaarde omhoog. Ik heb meer energie waardoor ik veel meer actie onderneem: sporten, sociale contacten, muziek, eigen ontwikkeling, meditatie etc.
Letterlijk alles krijgt een boost waardoor ik me goed voel, geestelijk helder en sterk voel. Dit opent deuren welke tot nieuwe ervaringen en nieuwe leermomenten leiden. Het leven is een stuk fijner en volledig waard het te leven!”

Uitvoeren van de NLP “Swish Pattern”:
Ik doe mijn ogen dicht en neem eerst het beeld voor me van als ik door ga met snoepen. Ik ga helemaal in de emotie zitten, in het lijden, in de pijn. Dit beeld is groot, aanwezig, en recht in mijn gezicht.
Daarna pak ik het beeld van als ik er mee gestopt ben voor me: Krachtig, helder, emoties van vrolijkheid, genieten, kracht, en alle ondernemingen die erbij horen. Ik zie mijzelf staan als een pilaar van gezondheid en geluk. Ik VOEL deze emoties!
Dit mooie beeld begint heel klein, komt steeds groter op en laat ik vervolgens dwars door het oude beeld heen knallen: BAM! Het oude beeld breekt in kleine stukjes uit elkaar en alleen het mooie beeld is nog over, wat nu groot, duidelijk, helder en recht in mijn gezichtsveld staat.
Nog een keer. Het nare depressieve beeld in gedachte nemen, voel wat ik voel bij die situatie. Langzaam komt het beeld van de nieuwe situatie weer naar voren en BAM! Het nieuwe beeld breekt door het oude beeld heen waarbij het oude beeld uit elkaar valt en het nieuwe beeld zich helder en groot afspeelt. Daar staat Baydir weer: YES, lekker hoor! Fijne gevoelens, powerful en gelukkig!
En nog een keer. Het nare beeld vol met zelf afwijzing en chocola.. BAM! Vrolijke en sterke Baydir die alles aan kan en zijn leven heeft ingedeeld met sport, muziek, sociale contacten en Baydir heeft veel energie!
En nog een kee.. BAM! Heerlijk, Baydir is goed bezig, daadkrachtig en heeft controle over zijn eigen leven!
Dit herhaal ik velen malen, keer op keer, steeds sneller tot ik zelfs een paar keer moet lachen van het nieuwe beeld van de super blije Baydir die het beeld van de oude depri Baydir uit elkaar laat spatten, never to return.

Op deze manier zou ik mijzelf letterlijk (her)programmeren om de snoep makkelijker te kunnen laten liggen. De associatie wordt namelijk anders zodra er aan snoep gedacht wordt. Mijn gedachten worden nu getraind om als ik aan snoep denk, meteen het beeld van de sterke, krachtige Baydir te zien en op basis van dat beeld maak ik andere keuzes.
We gaan zien wat het brengt de komende weken.

De dagen na het uitvoeren van de “Swish Pattern”:
Thuis heb ik niets meer in huis, en is het daardoor relatief makkelijk om van de snoep af te blijven. Alleen als ik op visite ga, laat ik het mijzelf makkelijker toe om wat chips te eten of toch een paar frietjes en een lekker toetje nemen bij uit eten gaan.
Helemaal prima, en voor het eerst dat ik daarna ook snel weer de keus maak om de dagen erna niet te snoepen. Mijzelf er niet meteen weer in te verliezen. De drang is er wel, alleen BAM, daar komt het beeld weer naar voren van Baydir die lekker in zijn vel zit, een actief lijf heeft en een helder hoofd, gezond is en het beste uit zichzelf haalt.
Hmm.. Oké, ik laat die pak koeken wel liggen vandaag :-)

Uitleg “Swish Pattern” door Tony Robbins

Zelf je brein herprogrammeren, het kan!

Week 3:
Baydir is boodschappen doen, wilt allemaal lekkere dingen halen en heeft al een pak ijs in zijn handen: BAM! Ineens het beeld in zijn hoofd van de Baydir die hij wilt zijn, vol energie en krachtig! Baydir zet het pak ijs terug, en loopt naar de kassa zonder snoep te kopen.
Wauw, leuke techniek Tony!

Deze week één keer een zo’n 3/4 zak chips op toen ik ergens op visite was, en een halve zak M&Ms toen ik met vrienden naar de bios ging. En toen deed ik iets wat tegen al mijn overtuigingen in ging: ik heb de rest van de zak in de prullenbak gegooid. Ik had genoeg op.
Serieus, voor mij is dit heel bijzonder. Controle hebben en op tijd stoppen met snoepen voordat het gevoel van overeten en misselijkheid ontstaat. Het niet mee naar huis willen nemen om het op een ander moment op te eten. EN, weggooien van snoep (eten)?! Waar is de Baydir heen die alle suikers liever in zijn lichaam propt en er dagen last van heeft, dan ook maar één dingetje weg gooit?!
Je raad het al: BAM. Genoeg. Het is goed zo, tijd om een betere zelf te zijn.

Week 4:
Baydir heeft een chocolade toetje op, en komt er later op de avond achter dat hij voor het eerst dat hij zich kan herinneren geen gedachten heeft van: “Meer, meer, meeeeeeeeer!” Ey, dat is mooi!
De dag erop heeft mijn broer een heerlijke appelcake gebakken, waar ik ook één plakje van heb zitten smullen, en ik gemakkelijk de rest kon laten liggen.

De dag daarop gaf ik toe aan twee plakjes cake waarna ik meteen merkte dat ik weer negatieve gedachten kreeg en in een lagere energie dook. Duidelijk, ik dien de “Swish Pattern” nog meer te herhalen.

Beantwoording onderzoeksvraag na 30 dagen:
De NLP “Swish Pattern” werkt. Mijn gedachten en gedrag zijn meteen anders na het uitvoeren van de techniek. Het is wel nodig de techniek vaker te herhalen om blijvende verandering te bewerkstelligen, oude patronen kunnen zich snel en sneaky weer terug in je leven wringen. Mits je dit toelaat.
Dit is een techniek die je op zo veel kan toepassen, het regelmatige gebruik hiervan kan je leven totaal veranderen. En het mooie is, je kiest zelf wat je wilt veranderen!

Dit is een Awesome tool om je brein mee te herprogrammeren, en hier ga ik zeker meer mee spelen. Dit kan toegepast worden op verslavingen, angsten, slechte gewoonten, niet dienende geloofsovertuigingen, op alles.

Thanks Tony! Weer een mooi handvat erbij!

Heb je ook ervaring met de “Swish Pattern”? Of gebruik je een andere techniek om slechte gewoonten los te laten of nieuwe gewoonten aan te nemen? Laat het weten via de comments!

Bijlagen ingevulde experimenten:

Gratis e-book

Schrijf je in en ontdek: 5 stappen naar “Ik Ben Awesome!”

Ingrediënten voor een Awesome en Gelukkig leven.

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

Transformeer naar optimist met deze oefening

Transformeer naar optimist met deze oefening8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen...

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is...

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is...

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte....

Doei depressie en burn-out met “Awesome Input”

Doei depressie en burn-out met "Awesome Input"8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen...

De 2 allergrootste geluksmakers hebben beide met maar één ding te maken

De 2 allergrootste geluksmakers hebben beide met maar één ding te maken8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een...

De grootste leermeester tot groei

De grootste leermeester tot groei8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen door je te...

Hoe je verleden verwerken je toekomst verbreed (krachtig!)

Hoe je verleden verwerken je toekomst verbreed (krachtig!)8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Hoe jij jouw innerlijke kracht ontwaakt met een nieuw wereldmodel

Hoe jij jouw innerlijke kracht ontwaakt met een nieuw wereldmodel8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je...

Altijd maar haasten: dit is de oplossing

Altijd maar haasten: dit is de oplossing8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen door...

Jouw Geluksmakers: Leer ze kennen met deze oefening!

Jouw Geluksmakers: Leer ze kennen met deze oefening!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

Gestrest? Deze ademtechniek helpt je te ontspannen

Gestrest? Deze ademtechniek helpt je te ontspannen8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

Hoe jij jezelf kan helen door te vergeven

Hoe jij jezelf kan helen door te vergeven8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen door...

Beleef veel mooiere dagen met goede vragen

Beleef veel mooiere dagen met goede vragen8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen...

Like de “Ik Ben Awesome” Facebook pagina:

 


Of deel dit experiment:

Download GRATIS Checklist

Wil jij jouw frequentie en Geluk verhogen?

Na het invullen van de checklist weet je welke 5 onderdelen belangrijk zijn om jouw frequentie te verhogen en weet je waar jij staat in elk onderdeel. Krijg direct meer bewustzijn, focus en een verrassing!

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

Transformeer naar optimist met deze oefening

Transformeer naar optimist met deze oefening8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen...

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is...

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is...

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte....

Pin It on Pinterest

Share This
IkBenAwesome.nl