fbpx

Experiment 015: Wat is het effect van werken via een actielijst op mijn productiviteit?

Op werk ken ik het maar al te goed: Actielijsten. Dit wil ik vandaag af hebben, no matter what.
En dat werkt best wel effectief, want je hebt een houvast, een kerntaak waar je steeds naar terug kan grijpen. Dus, waarom gebruik ik dit privé ook niet? Goeie vraag.

Er zijn genoeg kleine dingetjes die ik nog dien te regelen, vooruitgang welke ik wil maken op alle(rlei) gebieden. Wat is er makkelijker dan per week een actielijst maken van zaken die je minimaal die week gedaan wilt hebben? Het kost misschien één moment meer tijd, alleen de rest van de week hoef je er niet meer over na te denken. Gewoon uitvoeren die shizzle.

Week 1:
De zondag voordat de nieuwe week begint een lijst gemaakt met actiepunten en uitgeprint.
Begin met best een aantal actiepunten, en ben ze over de week heen één voor één gaan uitvoeren zodat ik ze eind van de week allemaal kon afvinken.
Dit kan zijn één van de experimenten uitwerken en online zetten, tot aan boeken terug brengen naar de bibliotheek, of wat papieren op de post doen. Allemaal van die dingen die ik makkelijk uitstel van “dat komt nog wel”. Zeker, dat komt deze week.

Experimentje uittypen, even naar de stad om wat spullen te halen regelen, boekje lezen en terug brengen, plannen uitje, things get done over here!

Week 2:
Oké, misschien iets te veel in één week gepropt. Een beetje onderschat hoeveel tijd sommige acties in beslag nemen. Toch hard gewerkt om een groot deel elkaar te krijgen, wat een flink compliment aan mijzelf waard is (gevoel van eigenwaarde +1). Ik heb echt het gevoel dat ik wat gedaan heb deze week, voldoening! (gevoel van eigenwaarde omdat ik voldoening ervaar terwijl ik de gestelde doelen niet allemaal behaald heb: +10!)

Alle kleine dingetjes waar ik over nadenk om te doen schrijf ik meteen op de actielijst. Soms al op de actielijst voor over 2 weken. Op deze manier hoeft de gedachte ook niet oneindig door mijn hoofd te gaan omdat ik weet dat ik het toch wel op pak. Hoppa: weer meer gevoelens van rust te pakken.

Week 3:
Man, wat is het chill om van te voren al te weten wat ik in die week voor elkaar gekregen wil hebben. Er is een duidelijk doel. Tijdens het werken aan dat doel voelt het al fijn om er mee bezig te zijn omdat je direct merkt dat er vooruitgang is en ik actie onderneem. En zodra het doel gehaald is geeft het veel voldoening. En het gevoel van voldoening is een momentje van gelukkig zijn, en deze momentjes van gelukkig zijn ervaren we maar al te graag natuurlijk! Het zijn soms maar kleine regeldingetjes als in bellen voor nieuw telefoon abonnement, of zorgverzekering bellen met een vraag etc. Alleen die kleine dingen blijven continu in je achterhoofd hangen: “Oh ja, moet ik nog regelen.”
En stel het maar vaak genoeg uit, dan komt bij iedere keer dat je denkt: “Oh ja, moet ik nog regelen” ook een naar gevoel omhoog omdat je het nog (steeds!) niet geregeld heb, en hiermee word je eigenwaarde aangetast. Minder zelfvertrouwen. Volgens mij willen we daar juist meer van. Wat nu ook lukt door middel van de actielijst :-D

Week 4:
Altijd leuk, als je een volle actielijst hebt staan en deze op woensdag al helemaal gedaan hebt. Eens kijken wat we allemaal nog meer gedaan kunnen krijgen in deze week! Nog een experiment uitwerken. En dan ook meteen maar beginnen een plan uit te werken om een nog betere familieband te creëren. Want waarom genoegen nemen met een goede band als het ook grandioos kan zijn?!

Dit is een simpel experimentje, met veel effect!

Beantwoording onderzoeksvraag na 30 dagen:
Mijn productiviteit is als een malle omhoog geschoten. Waar ik meestal een berg zag aan dingen die ik diende te regelen, en uiteindelijk niets deed, heb ik nu een behapbaar lijstje om puntje voor puntje af te werken. Het is geen berg meer, en het motiveert zelfs om meer op te pakken dan initieel op het lijstje stond. Het blijft natuurlijk een kwestie van discipline om de actielijst daadwerkelijk op te pakken. Echter, zoals met alles: hoe meer je dit doet, hoe natuurlijker het wordt om het op deze manier aan te pakken.

Voor het geval het nog niet duidelijk is: een actielijst is Awesome.

Pak je voordeel er mee :-)

Hoe pak jij de dingen aan die je graag wilt doen? Ik hoor het graag! Laat een berichtje achter via de comments of stuur me een mailtje.

Bijlagen ingevulde experimenten:

Gratis e-book

Schrijf je in en ontdek: 5 stappen naar “Ik Ben Awesome!”

Ingrediënten voor een Awesome en Gelukkig leven.

In de Spotlight bij CijferCombinatie

In de Spotlight bij CijferCombinatieHulp vragen is een goede skill om te hebben, zowel in je persoonlijke omgeving als op werk. Zo heb ik hulp...

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëert

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëertPasgeleden was ik een dagje met een vriend van me op pad. We waren in gesprek...

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again!

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again! Na een jaar van verbondenheid met Jon & Missy en andere deelnemers van het Lifebook Ultimate...

Carrière Switch: Opleiding tot Transformatiecoach

Carrière Switch: Opleiding tot Transformatiecoach De keus om een carrière switch te maken was gemaakt. Yay, ik wist in ieder geval dat ik anderen...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters Ken je dat gevoel? Je zit in een vergadering en je wilt wat zeggen, maar...

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt Na diep graven en veel innerlijk werk weet ik wat ik écht wil, en ga ik voor een carrière switch: Ik word een...

Experiment 025: Zes dagen niet eten (darmkuur)

Experiment 025: Wat is het effect van een darmreinigingskuur op mijn inspanningsmogelijkheden? Vorig jaar vond ik het al interessant om een 6-daagse...

Eenzaamheid is het resultaat van wat je denkt en doet

Eenzaamheid is het resultaat van wat je denkt en doet Het is midden in de nacht, ik zit een film te kijken, en een vleugje emotie genaamd...

Bewustzijn verruimen: Je bent je gedachten niet!

Bewustzijn verruimen: Je bent je gedachten niet! Australië. Een verre herinnering. Het voelt meer als iets uit een ander leven, zo lang geleden...

Besparen – Vaste lasten, kan het goedkoper?

Besparen - Vaste lasten, kan het goedkoper? Vrijwel iedereen heeft vaste lasten. Huur of hypotheek van je woning, telefoon, reiskosten (auto of OV),...

Awesome Input – Augustus 2018

Awesome Input - Juli 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Het verleden verwerken, waarom het wél belangrijk is

Het verleden verwerken, waarom het wél belangrijk is Het afgelopen jaar heb ik een enorme focus gehad op het verleden, heden en toekomst. Ik ben...

Awesome Input – Juni 2018

Awesome Input - Juni 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Hoe online daten mij helpt

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Hoe online daten mij helpt Voor veel mensen is online daten tegenwoordig heel normaal. Sites als Lexa en apps als Tinder...

De Helende Reis (The Journey) sessie

De Helende Reis (The Journey) sessie Om los te komen van diepliggende angsten, en zo vrijer te leven, onderga ik allerlei sessies en interessante...

Hoe feller je straalt, hoe sterker je intuïtie

Hoe feller je straalt, hoe sterker je intuïtie Afgelopen weekend was ik bij een opleidingsdag van een vriendin, waarbij ik door twee groepjes...

Awesome Input – Mei 2018

Awesome Input - Mei 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Experiment 024: Angst of geen zin, maar toch doen! (met de 5 seconden regel)

Experiment 024: Wat is het effect van de 5 seconden regel op mijn geestelijke remmingen? Het is één van de meest simpele oefeningen ooit, welke van...

Bewust onderhouden van vriendschappen: Teams

Bewust onderhouden van vriendschappen: Teams In mijn Quest tot een gelukkig en fijn leven ben ik dieper in mijn sociale leven gedoken. De afgelopen...

Awesome Input – Februari 2018

Awesome Input - Februari 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Like de “Ik Ben Awesome” Facebook pagina:

 


Of deel dit experiment:

Pin It on Pinterest

Share This