fbpx

Experiment 014: Wat is het effect van trainen met gewichten op mijn postuur en zelfvertrouwen?

Sporten? Ergens, ooit, toen ik nog een jonge flexibele god was deed ik daar aan. Jaren lang in het skatepark te vinden, jaren op Taekwondo gezeten, op school was ik altijd erg goed met gym. Tot ik ging “studeren” voor ICT. Hallo gamen en anime! Doei elke vorm van lichamelijke (buiten) activiteiten!

In die tijd heeft mijn zelfvertrouwen een paar harde klappen gehad, en ging mijn postuur zich daar natuurlijk op aanpassen. Of was het andersom? Anyway, ik liep altijd met gebogen hoofd, naar beneden kijken, en ingezakt waardoor ik nog minder zelfvertrouwen had. Het resultaat? Check elke zombie in The Walking Dead. Eigenlijk zijn het gewoon allemaal depressieve mensen die gewoon een beetje connectie zoeken. Ze hebben gewoon een knuffel nodig.

Dus. In mijn begin 20ste jaren ben ik met oefening wel weer rechter gaan lopen, alleen dien er nog altijd op te letten en bewust van te blijven. Ook een aantal keren aangemeld bij de lokale sportschool, alleen voel me er niet op mijn plek. Ik ga er nooit met plezier heen en houd het ook nooit langer dan een paar weken vol. En natuurlijk wel door betalen. Standaard sportschool cliché, I know. Daarom thuis aan de slag!

Het is al lekker om ‘s ochtends op te staan en meteen je lichaam te activeren met de “1 minuut oefeningen”, en het is tijd om er wat kracht training bij te gaan gooien. Gewoon, op mijn eigen tempo, om de dag met gewichten spelen en mijn lichaam op deze manier aansterken.

Week 1:
De spierpijn! Heerlijk man! Serieus, geen sarcasme dit keer. De spierijn is best lekker eigenlijk.
In eigen huisje, geen ultra gespierde flexende dudes of dudettes, geen mensen waarvan je niet helemaal begrijpt waarom ze er zijn want er zijn veel leukere plekken om met elkaar te kletsen (zoals thuis!), geen TV schermen die afleiden als een malle, geen standaard workout trance/dance/ance muziek. Zelf de keus!
Mijn keus? Een Epic Music Mix of Motivational Speech (van bijvoorbeeld Tony Robbins) aan, gewichten erbij, matje op de grond, en gááán. Op mijn eigen tempo, met de oefeningen die ik ken. Alleen, ik zal wel wat nieuwe oefeningen dienen te leren om met dumbells het hele lichaam te trainen.

Door het trainen worden de spieren echt gebruikt, vooral borstoefeningen zorgen ervoor dat mijn postuur meteen beter is, rechter. Het voelt alsof ik meer aanwezig ben. En dit merk ik al in de eerste week trainen.
De eerste week begint dus al genius, ik heb er zin in!

Week 2:
Omdat armen en borst zo goed voelen om te trainen houd ik me vooral hier mee bezig. Volgende week dien ik wel echt meer oefeningen op te zoeken, anders blijf ik één spiergroep trainen en word ik straks een gespierde borstkas met lange, enge en dunne ledematen (tall white anyone? Nee?). Gelukkig zijn mijn ledematen al lang, eng en dun! Hoef ik niet eens mijn best voor te doen. En dan zeggen ze dat je voor dingen moet werken, HA!

Alright, back to work.

Week 3:
Op internet wat meer oefeningen opgezocht voor benen, schouders, rug etc.
Ik begin er echt lol in te krijgen. Het is echt mini, maar zie al verschil in buik, borst en armen! En het feit dat het gewoon thuis is, maakt de drempel heel laag om er mee aan de slag te gaan waardoor ik het makkelijker volhoud.
De spullen liggen letterlijk in zicht als ik mijn kamer uit loop dus pak ze ook regelmatig even tussendoor om het lange zitten voor de PC te onderbreken. Het functioneert dus ook goed om als break even wat gewichten te tillen en het bloed laten stromen! (beter dan een mes gebruiken om het bloed te laten stromen, trust me)

Week 4:
Eerlijk is eerlijk, de dikke apparaten op de sportschool zijn wel nice om op te trainen. Dat mis ik een beetje met de dumbells. Het voelt soms wat gelimiteerd. Alleen, ik vind dit een hele goeie oplossing omdat ik alweer bijna een maand bezig ben! Dat is me in de sportschool jaren niet gelukt, en dat telt toch echt meer.

Ik hoef ook niet binnen 3 maanden een spierbundel te zijn. Slow and steady is ook oké, zolang ik maar bezig blijf, en het niveau steeds wat hoger til.

Beantwoording onderzoeksvraag na 30 dagen:
Mijn postuur gaat in kleine stapjes vooruit. Vooral mijn bovenlichaam corrigeert zich nu sneller, omdat ik sneller door heb als ik ingezakt zit of sta. Ik stond vaak op 1 been, en ga nu steeds vaker op beide benen staan. Dit staat veel steviger, en geeft zelfvertrouwen.
Ook zijn er kleine momentjes dat ik meer zelfvertrouwen heb omdat ik bewust met rug recht en mijn “borst vooruit” ga staan. En omdat die spieren nu getraind worden voel ik me breder / meer aanwezig dan daarvoor.

We zijn er nog niet, het is wel een mega goede aanvulling op mijn dagelijkse routine.
Van hangende slak tot hangende slak met geactiveerde spieren. Hoewel, het hangen wordt duidelijk steeds minder sinds ik met al die experimenten bezig ben. Waar ik eerst drie films achter elkaar keek en depressief op een (of vier) chocolade re(e)p(en) zat te kauwen van “wat moet ik met mijn leven”, kijk ik nu regelmatig 10 minuten van iets tijdens het avondeten, zet ik het zodra het eten op is op pauze, en ga weer wat actiefs doen.

Die hangende iele slakkenman begint te transformeren naar… een iets minder hangende iele slakkenman?! :-D

Ga je ook beginnen met een dagelijkse sport routine opbouwen? Of heb je al een eigen routine? Ben heel benieuwd! Laat het me weten via de comments.

Bijlagen ingevulde experimenten:

Gratis e-book

Schrijf je in en ontdek: 5 stappen naar “Ik Ben Awesome!”

Ingrediënten voor een Awesome en Gelukkig leven.

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeftHoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft Een powernap, een meditatie moment, een...

Drie vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet

3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet Er zijn van die momenten...

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnenHoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen Deze week kreeg ik een bericht binnen van...

Angst is een illusie! (Solve for Happy)

Angst is een illusie (Solve for Happy)Angst is een illusie (Solve For Happy) Mo Gawdat is de schrijver van Solve For Happy, het boek de...

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk is

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk isWaarom het eerste uur van je dag super belangrijk is Het eerste uur van je dag, wat doe jij...

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maakHoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak Zoals je misschien weet...

Reclaim Yourself

Muziek van Baydir - Reclaim YourselfLyrics - Reclaim Yourself I see zeros and ones Pixels, I played around with pixels And created an entire...

Let’s Play

Muziek van Baydir - Let's PlayLyrics - Let's Play Press start and play It's a beautiful day to alter my neurological pathway Found a Blueprint Menu,...

Remember

Muziek van Baydir - RememberLyrics - Remember Ups and downs Skies and grounds Life    Experience Experiment Creative mind Heart aligned Guiding...

I Had A Dream Once

Muziek van Baydir - I Had A Dream OnceLyrics - I Had A Dream Once I had a dream once Fell through a portal called the sun It became clear that...

I Like Your Style

Muziek van Baydir - I Like Your StyleLyrics - I Like Your Style Just sitting on a beach as I'm observing you From a distance Your make weird faces...

Sat Nam

Muziek van Baydir - Sat NamLyrics - Sat Nam The world is changing its vibration It's shattering the glass We see through the illusion that has been...

In de Spotlight bij CijferCombinatie

In de Spotlight bij CijferCombinatieHulp vragen is een goede skill om te hebben, zowel in je persoonlijke omgeving als op werk. Zo heb ik hulp...

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëert

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëertPasgeleden was ik een dagje met een vriend van me op pad. We waren in gesprek...

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again!

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again! Na een jaar van verbondenheid met Jon & Missy en andere deelnemers van het Lifebook Ultimate...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters

Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMastersKen je dat gevoel? Je zit in een vergadering en je wilt wat zeggen, maar zodra alle ogen op je gericht...

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt Na diep graven en veel innerlijk werk weet ik wat ik écht wil, en ga ik voor een carrière switch: Ik word een...

Experiment 025: Zes dagen niet eten (darmkuur)

Experiment 025: Wat is het effect van een darmreinigingskuur op mijn inspanningsmogelijkheden? Vorig jaar vond ik het al interessant om een 6-daagse...

Like de “Ik Ben Awesome” Facebook pagina:

 


Of deel dit experiment:

Download GRATIS Checklist

Wil jij jouw frequentie verhogen?

Na het invullen van de simpele Checklist weet je op welke 37 manieren jij praktisch jouw frequentie kan verhogen en weet je waar jij staat in de 5 belangrijke aandachtsgebieden. Je creëert hiermee meer bewustzijn, focus en ontvang een toffe verrassing :-)

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeftHoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft Een powernap, een meditatie moment, een...

Drie vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet

3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet Er zijn van die momenten...

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnenHoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen Deze week kreeg ik een bericht binnen van...

Angst is een illusie! (Solve for Happy)

Angst is een illusie (Solve for Happy)Angst is een illusie (Solve For Happy) Mo Gawdat is de schrijver van Solve For Happy, het boek de...

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk is

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk isWaarom het eerste uur van je dag super belangrijk is Het eerste uur van je dag, wat doe jij...

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maakHoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak Zoals je misschien weet...

Reclaim Yourself

Muziek van Baydir - Reclaim YourselfLyrics - Reclaim Yourself I see zeros and ones Pixels, I played around with pixels And created an entire...

Let’s Play

Muziek van Baydir - Let's PlayLyrics - Let's Play Press start and play It's a beautiful day to alter my neurological pathway Found a Blueprint Menu,...

Pin It on Pinterest

Share This
IkBenAwesome.nl