fbpx

Experiment 010: Wat is het effect van een altijd opgeruimd & schoon huis op hoe vaak ik gefrustreerd/geïrriteerd ben?

We hebben het allemaal: irritaties en frustraties. Althans, daar ga ik voor het gemak maar van uit.
Misschien er zijn mensen op deze planeet die er echt helemaal geen last van hebben, neem dan alsjeblieft contact met me op zodat ik bij je in de leer kan.
Goed, de irritaties. Soms zijn ze groot, soms klein. Natuurlijk kan je oefenen het je niet te laten raken, echter het is in sommige gevallen helemaal te voorkomen.
Vrijwel dagelijks een aanrecht vol met aangekoekte vaat, weken lang een slaapkamer vol met troep op de grond, allemaal dingen die bij mij irritatie kunnen triggeren wat nergens voor nodig is en vooral heel makkelijk te voorkomen is: Gewoon opruimen en bijhouden.
 
Daarom dit experiment. Het huis opgeruimd en schoon houden. Buiten de logische voordelen gaat het mij waarschijnlijk ook helpen met mijn uitstelgedrag (procrastination no more!). Meteen opruimen betekent immers niet “straks” of “morgen”.
 
Ready. Set. Let’s play! Of in dit geval: Let’s clean!

Week 1:
Omdat ik al in een vibe zit van “dit doe ik wel ffies” gaat het me ook gemakkelijk af. Direct na het eten alles afspoelen en de vaatwasser in, is er iets vies meteen schoonmaken. Directe actie zorgt er voor dat mijn beloningssysteem in werking gaat. Trots op mijzelf dat ik het meteen oppak (yay voor niet uitstellen!), en alles is overal ten alle tijden netjes. Voelt lekker!
 
De hele week ging het op deze manier. Er waren momenten waarbij gedachten omhoog kwamen van “daar heb ik nu echt géén zin in!”, maar fuck die gedachten, afkappen en toch doen. Zo min mogelijk ruimte geven zulke gedachten. Wat me verbazingwekkend goed lukt deze week!

Week 2:
Deze week is geestelijk een stuk pittiger. Heel slecht in mijn vel, dus veel irritaties en frustraties om niks. Vooral mijzelf extreem in de weg zitten, en daar dagen in blijven hangen en geen manier kunnen vinden om eruit te komen. Die dagen zitten er blijkbaar nog steeds tussen.
Het huis is al helemaal schoon, dus het is gelukkig alleen maar bijhouden wat weinig werk was. Kijk, nog een pluspunt om alles opgeruimd te houden!

Week 3:
Zo, nu het weer beter gaat, kan ik me ook weer wat makkelijker focussen op het experiment. Als ik zo naar mijn bijlage kijk, komen er wel een paar onderwerpen terug, echter zijn er een stuk minder frustraties of irritaties dan ik had verwacht! Nu heb ik op het moment veel tijd voor mijzelf en neem ik ook de tijd voor mijzelf, wat enorm helpt stress te voorkomen.
 
De meeste irritaties slaan ook nergens op, het zijn kleine dingen. Echter, die herhalende kleine dingen worden op een gegeven moment grote irritaties dus fijn om dat nu op papier te hebben. Zo kan ik specifiek bewustzijn brengen naar niet alleen het schoonmaken, maar naar al deze onderwerpen, en er wat mee doen.
Óf aanpakken zodat ze niet meer naar voren kunnen komen, óf een geestelijke shift maken waardoor ik anders naar de situatie ga kijken en er op deze manier geen last meer van heb.
 
Let wel, de diepe, altijd aanwezige onderliggende frustraties als de manier waarop de maatschappij functioneert, hoe mensen vaak met elkaar omgaan en het feit dat we allemaal slaven zijn van een zwaar corrupt systeem neem ik voor het gemak maar niet mee in dit experiment ;-) Hoewel deze eigenlijk nog veel belangrijker zijn dan de kleintjes. Baby steps!

Week 4:
Iedere keer als ik thuis kom, word ik vrolijk van de schone en opgeruimde keuken, en mijn opgeruimde kamer!
Steeds als ik wil koken, of een broodje wil maken, word ik blij omdat alles schoon is, en ik niet eerst de troep dien af te wassen of opruimen voordat ik wat te eten kan maken. Chille tijden!
 
Ook heb ik deze week allerlei dingen geregeld die ik al een tijdje wilde regelen, het niet uitstellen springt dus over naar meerdere zaken. Hier hoopte ik al op :-)

Beantwoording onderzoeksvraag na 30 dagen:
Het geeft een fijn gevoel iedere keer als ik thuis kom, dat alles opgeruimd net netjes is. Hierdoor heb ik geen (dagelijkse) irritaties meer omtrent het huishouden. Sterker nog, niet alleen de irritaties zijn weg, ik word er zelfs vrolijk van!

BONUS: Mijn uitstelgedrag begint een ommekeer in te komen. Ik schuif andere dingen ook niet meer voor me uit, ik ga er sneller mee aan de slag. Very nice!

Het leek misschien een klein experiment, echter een fijner gevoel in je eigen huis is een groot pluspunt, en een start om mijn uitstelgedrag aan te pakken is ook meteen gemaakt. YES.
 
We komen er wel!

Zijn er kleine dingen waar jij je aan stoort, en heb jij manieren om dit je niet te laten raken? Laat het me weten via de comments.

Bijlagen ingevulde experimenten:

Gratis E-book

Wil jij ook een leven waarin jij je vrij voelt, Gelukkig bent, van jezelf houd, en met vertrouwen in jezelf jouw meest Awesome leven leeft?

Ik geloof dat iedereen zichzelf oprecht kan waarderen en een Awesome en Gelukkig leven kan leiden. Je hebt alleen de juiste inzichten, tools en ondersteuning nodig.

Download mijn e-book vandaag nog helemaal gratis.

Waarom de meeste mensen verkeerd om leven

Waarom de meeste mensen verkeerd om leven8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Lukt het je maar niet om gewoonweg Gelukkig te zijn? Wil...

Waarom je het leven beter als game kan zien

Waarom je het leven beter als game kan zien8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Lukt het je maar niet om gewoonweg Gelukkig te zijn? Wil...

Dit ene ding is één van de snelste wegen naar Geluk

Dit ene ding is één van de snelste wegen naar GelukOnline Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Lukt het je maar niet om gewoonweg Gelukkig te zijn? Wil...

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeftHoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft Een powernap, een meditatie moment, een...

Drie vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet

3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weetOnline Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Lukt het je maar niet om gewoonweg Gelukkig te...

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnenHoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen Deze week kreeg ik een bericht binnen van...

Angst is een illusie! (Solve for Happy)

Angst is een illusie (Solve for Happy) Angst is een illusie (Solve For Happy) Mo Gawdat is de schrijver van Solve For Happy, het boek de...

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk is

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk isWaarom het eerste uur van je dag super belangrijk is Het eerste uur van je dag, wat doe jij...

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maakHoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak Zoals je misschien weet...

Reclaim Yourself

Muziek van Baydir - Reclaim YourselfLyrics - Reclaim Yourself I see zeros and ones Pixels, I played around with pixels And created an entire...

Let’s Play

Muziek van Baydir - Let's PlayLyrics - Let's Play Press start and play It's a beautiful day to alter my neurological pathway Found a Blueprint Menu,...

Remember

Muziek van Baydir - RememberLyrics - Remember Ups and downs Skies and grounds Life    Experience Experiment Creative mind Heart aligned Guiding...

I Had A Dream Once

Muziek van Baydir - I Had A Dream OnceLyrics - I Had A Dream Once I had a dream once Fell through a portal called the sun It became clear that...

I Like Your Style

Muziek van Baydir - I Like Your StyleLyrics - I Like Your Style Just sitting on a beach as I'm observing you From a distance Your make weird faces...

Sat Nam

Muziek van Baydir - Sat NamLyrics - Sat Nam The world is changing its vibration It's shattering the glass We see through the illusion that has been...

In de Spotlight bij CijferCombinatie

In de Spotlight bij CijferCombinatieHulp vragen is een goede skill om te hebben, zowel in je persoonlijke omgeving als op werk. Zo heb ik hulp...

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëert

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëertPasgeleden was ik een dagje met een vriend van me op pad. We waren in gesprek...

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again!

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again! Na een jaar van verbondenheid met Jon & Missy en andere deelnemers van het Lifebook Ultimate...

Carrière Switch: Opleiding tot Transformatiecoach

Carrière Switch: Opleiding tot Transformatiecoach De keus om een carrière switch te maken was gemaakt. Yay, ik wist in ieder geval dat ik anderen...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters

Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMastersKen je dat gevoel? Je zit in een vergadering en je wilt wat zeggen, maar zodra alle ogen op je gericht...

Pin It on Pinterest

Share This