fbpx

Experiment 007: Wat is het effect van dagelijks bewegen op de stabiliteit/sterkte van mijn geest/lichaam?

Het lijkt niet meer van deze tijd: beweging. Vrijwel iedereen weet dat bewegen goed is voor je lichaam en geest, en toch zijn we super actief bezig met zo min mogelijk actief te zijn. Standaard de lift pakken, we denken er niet eens over na om de trap te nemen in plaats van de roltrap, en lopend boodschappen doen als je ook de auto kan pakken..? Hahaha! Nee. Gemak voor alles.
 
Ondertussen straffen we onszelf dat we niet genoeg aan lichaamsbeweging doen, want we willen wel. De intentie is er. Alleen om één of andere reden maken we keer op keer de tegenovergestelde keus. De makkelijke keus. We zijn het nu eenmaal gewend, dat patroon (neurale snelweg) zit er nu eenmaal ingebakken. Stiekem is het ook wel fijn, liever lui dan moe. Alleen luiheid zorgt weer voor zo veel andere ongemakkelijke gevoelens en gedachten..
 
Genoeg! Het moment is aangebroken voor een nieuw patroon. Een meer actief patroon!
 
Note: Het originele experiment was 30 dagen hardlopen of skaten, echter na de eerste week had ik zo veel pijn aan mijn knieën dat normaal lopen al een uitdaging werd. Daarom heb ik het hardlopen/skaten na de eerste week vervangen door “1 minuut oefeningen” zodra ik mijn bed uit kom, zodat ik toch dagelijks actief mijn dag begin.

Week 1:
Dag 1: Wekker uit, bed uit en hoppa: hardlopen.
Omdat ik tijdens mijn onderzoek naar zelfbewustwording/zelfverbetering steeds meer tegenkom dat visualisatie veel meer potentie heeft dan normaliter gedacht wordt, ben ik voordat ik ging hardlopen met mijn voorstellingsvermogen een paar kilometer gaan hardlopen en beeldde mij in dat dit zonder enige moeite zou gaan. Dit om mijn brein voor te bereiden op een makkie wanneer we het echte werk gaan doen.
 
Tijdens het echte hardlopen was ik (mede dankzij de visualisatie) optimistisch, en het ging best aardig. Toch werd ik moe, hard ik pauzes nodig, voelde ik de mijn kuiten langzaam gaan branden.. En toen schoot een geniale gedachte (al zeg ik het zelf) door mijn hoofd: Het gaat er niet om dat je niet moe word of geen pauzes nodig hebt. Hardlopen zonder moeite heeft alles te maken met je mind. Het niet toelaten van neerhalende gedachten, het niet meegaan in de excuses die je verzint om maar niet nog een stap te hoeven zetten, om het letterlijk niet mogelijk te maken jezelf naar beneden te brengen.
 
Dus af en toe ging ik harder lopen, dan weer wat zachter, even rust, buiten adem, weer verder, het was allemaal goed, het was allemaal perfect en ik voelde me gelukkig. Dit door maar één verschuiving: Mindset.
 
Omdat mijn knie al snel pijn ging doen, ben ik om de dag hard gaan lopen. Dit is allemaal super goed gegaan, mijn geest was positief en ik heb het echt te pakken. Kijk er soms echt naar uit om te gaan hardlopen zodra ik wakker word!

Week 2:
Inmiddels heb ik zo veel pijn aan mijn knie dat ik het experiment  dien om te vormen. Visualiseren dat mijn knie beter was heeft (nog) niet het gewenste effect ;-)
Rennen (en lopen) lukt gewoonweg niet meer zonder pijn. Na zo lang amper bewegen, misschien was het iets te veel van het goede..

Daarom ben ik, na het op en af geprobeerd te hebben, overgestapt op “1 minuut oefeningen” zodra ik wakker word. Dus, wekker gaat, ik ga meteen het bed uit, ik pak een klein moment om wakker te worden (glas water drinken, toilet), zet mijn timer op 1 minuut en gaan: Opdrukken. Na die minuut, nieuwe timer van 1 minuut: Buikspieroefeningen. 1 minuut, benen. Nog 1 minuut, billen. Zo ben ik zo’n 10-15 minuten bezig en ben ik werkelijk waar helemaal kapot. Kapot, maar heerlijk! Mijn lichaam is meteen actief, mijn brein ook, en krijg er echt een happy feeling van!
 
Daarna douchen en afdouchen met de koude kraan, een super lekker begin van de dag!

Week 3:
Na iets meer dan een week de “1 minuut oefeningen” te doen merk ik dat ik al lekkerder in mijn lichaam zit. Mijn lichaam heeft, omdat ik al jaren niet langer dan een week heb getraind, altijd heel fragiel en zwak aangevoeld.
Activeer reclame: “WAUW! Het is ongelofelijk, na deze week heb ik een compleet afgetraind lichaam, en dat voor de lage prijs van 39.95!” Nope, iets te mooi om waar te zijn. Moet wel eerlijk blijven, voel me nog steeds fragiel en zwak, alleen omdat mijn spieren weer eens wat doen voelen ze geactiveerd. Dus fitter. En dat is na een week al, laat staan als ik dit in mijn standaard ochtend ritueel zou integreren!
 
Toch nog één keer hardgelopen, alleen mijn knieën laten het op dit moment echt niet toe. Bij navraag blijkt dat ik mijn knieën direct in contact breng met het asfalt of de tegels. Dit moeten mijn voeten zijn. Wist ik veel, ik sport nooit.
Oke, even serieus, waarschijnlijk dien ik eerst mijn bovenbenen versterken zodat deze de klappen vangt in plaats van mijn knieschijven.

Week 4:
Bij het wakker worden gaat mijn hoofd toch nog geregeld in de “ik heb geen zin” modus, echter door  meteen actie te ondernemen en mezelf te dwingen oefeningen te doen, slaat mijn hoofd sneller om naar “Nice, ik ben eigenlijk toch wel blij dat ik dit doe/gedaan heb”. Een positievere start van de ochtend, waar je sowieso de ochtend, al niet de hele dag profijt van hebt!

Beantwoording onderzoeksvraag na 30 dagen:
Mijn lichaam voelt actiever, en omdat ik lichamelijk bezig ben word mijn geest ook geprikkeld waardoor ik me meer aanwezig voel. Ook is dit meteen een goede oefening om niet toe te geven aan negatieve gedachten. Omdat ik er niet aan toe geef, ben ik naderhand trots op mijzelf en ontstaat het gevoel van eigenwaarde.
Door dit te herhalen bouw ik op langere termijn aan mijn lichaam, geest en creëer ik meer zelfvertrouwen.

Ja man/vrouw, dit experiment is een winnaar. De ene keer ben ik 8 minuten bezig, andere keer 20 minuten, dit vind ik prima. Ik ga door tot mijn hoofd een positieve staat van zijn bereikt, en ik het gevoel heb dat mijn lichaam ook lekker wat gedaan heeft.

Dit blijven we dus mooi doen! Zelfs als ik straks weer volledig aan het werk zou zijn, is dit er wel eentje om vroeger voor op te staan.

Ga je ook beginnen met bewegen (sporten) in de ochtend? Of doe je dit al? Laat het me weten via de comments.

Bijlagen ingevulde experimenten:

Gratis e-book

Schrijf je in en ontdek: 5 stappen naar “Ik Ben Awesome!”

Ingrediënten voor een Awesome en Gelukkig leven.

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeftHoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft Een powernap, een meditatie moment, een...

Drie vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet

3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet Er zijn van die momenten...

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnenHoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen Deze week kreeg ik een bericht binnen van...

Angst is een illusie! (Solve for Happy)

Angst is een illusie (Solve for Happy)Angst is een illusie (Solve For Happy) Mo Gawdat is de schrijver van Solve For Happy, het boek de...

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk is

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk isWaarom het eerste uur van je dag super belangrijk is Het eerste uur van je dag, wat doe jij...

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maakHoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak Zoals je misschien weet...

Reclaim Yourself

Muziek van Baydir - Reclaim YourselfLyrics - Reclaim Yourself I see zeros and ones Pixels, I played around with pixels And created an entire...

Let’s Play

Muziek van Baydir - Let's PlayLyrics - Let's Play Press start and play It's a beautiful day to alter my neurological pathway Found a Blueprint Menu,...

Remember

Muziek van Baydir - RememberLyrics - Remember Ups and downs Skies and grounds Life    Experience Experiment Creative mind Heart aligned Guiding...

I Had A Dream Once

Muziek van Baydir - I Had A Dream OnceLyrics - I Had A Dream Once I had a dream once Fell through a portal called the sun It became clear that...

I Like Your Style

Muziek van Baydir - I Like Your StyleLyrics - I Like Your Style Just sitting on a beach as I'm observing you From a distance Your make weird faces...

Sat Nam

Muziek van Baydir - Sat NamLyrics - Sat Nam The world is changing its vibration It's shattering the glass We see through the illusion that has been...

In de Spotlight bij CijferCombinatie

In de Spotlight bij CijferCombinatieHulp vragen is een goede skill om te hebben, zowel in je persoonlijke omgeving als op werk. Zo heb ik hulp...

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëert

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëertPasgeleden was ik een dagje met een vriend van me op pad. We waren in gesprek...

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again!

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again! Na een jaar van verbondenheid met Jon & Missy en andere deelnemers van het Lifebook Ultimate...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters

Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMastersKen je dat gevoel? Je zit in een vergadering en je wilt wat zeggen, maar zodra alle ogen op je gericht...

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt Na diep graven en veel innerlijk werk weet ik wat ik écht wil, en ga ik voor een carrière switch: Ik word een...

Experiment 025: Zes dagen niet eten (darmkuur)

Experiment 025: Wat is het effect van een darmreinigingskuur op mijn inspanningsmogelijkheden? Vorig jaar vond ik het al interessant om een 6-daagse...

Like de “Ik Ben Awesome” Facebook pagina:

 


Of deel dit experiment:

Download GRATIS Checklist

Wil jij jouw frequentie verhogen?

Na het invullen van de simpele Checklist weet je op welke 37 manieren jij praktisch jouw frequentie kan verhogen en weet je waar jij staat in de 5 belangrijke aandachtsgebieden. Je creëert hiermee meer bewustzijn, focus en ontvang een toffe verrassing :-)

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeftHoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft Een powernap, een meditatie moment, een...

Drie vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet

3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet Er zijn van die momenten...

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnenHoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen Deze week kreeg ik een bericht binnen van...

Angst is een illusie! (Solve for Happy)

Angst is een illusie (Solve for Happy)Angst is een illusie (Solve For Happy) Mo Gawdat is de schrijver van Solve For Happy, het boek de...

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk is

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk isWaarom het eerste uur van je dag super belangrijk is Het eerste uur van je dag, wat doe jij...

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maakHoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak Zoals je misschien weet...

Reclaim Yourself

Muziek van Baydir - Reclaim YourselfLyrics - Reclaim Yourself I see zeros and ones Pixels, I played around with pixels And created an entire...

Let’s Play

Muziek van Baydir - Let's PlayLyrics - Let's Play Press start and play It's a beautiful day to alter my neurological pathway Found a Blueprint Menu,...

Pin It on Pinterest

Share This
IkBenAwesome.nl