fbpx

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert

MEGA aanbieding

8-weekse Online Cursus “Bewust Zijn & Geluk”

Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen door je te focussen op specifieke ingrediënten. Ga 8 weken aan de slag met deze online cursus en..

✅ Leer hoe je jouw eigen realiteit kan creëren en vormgeven.✅ Leer om vanuit ontspanning, openheid en groei te leven.
✅ Leer hoe je in elk moment meer Geluk kunt creëren.
✅ Leer jouw emoties als kompas te gebruiken tot meer Geluk.

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert

In deze video gaan we het hebben over onze interne wereld. Onze Gedachten, Gevoel en Gedrag. Want creëer jij jouw werkelijkheid, jouw realiteit? Of creëert jouw realiteit jou?

De wetenschap laat weten dat ongeveer 95% van wat we denken en doen onbewust gebeurd. Denk daar eens over na. We zijn ons van 95% van wat we denken en doen niet bewust. Dat is echt. Heel. VEEL. Dat houdt in dat we maar 5% van de tijd bewust keuzes maken. Dat we eigenlijk maar 5% van ons LEVEN bewust zijn. Alle andere keuzes en gedragingen zijn gebaseerd op wat we geleerd hebben in het verleden, gebaseerd op ervaringen uit het verleden.

Nou is het op zich goed dat een heel groot deel onbewust gebeurd, zoals praten, auto rijden, lopen, misschien veel taken op je werk. Stel je voor dat je alles op elk moment van elke dag bewust zou moeten doen, ademen, lopen, communiceren met anderen, je word gek. Dat is niet te doen. Daar is het onderbewuste heel handig voor, om dingen die we leren, automatisch te leren doen.

Eerste 7 jaar van ons leven in hypnose stand
Alleen, in de eerste 7 jaar van ons leven zitten onze hersengolven in de theta stand, en leven we eigenlijk in een soort hypnose stand. We zijn een spons en we nemen onbewust ALLES in ons op van wat we meemaken. Alle interacties, de woorden en gedragingen en energie van onze ouders, broers, zussen, vriendjes en vriendinnetjes, school, de omgeving waarin we opgroeien. We leren onbewust wanneer we moeten lachen, huilen, of we stil of luid moeten zijn, hoe we ons dienen te gedragen in deze wereld. Tijdens deze eerste 7 jaar, en later tijdens onze jeugd ook, leren we dus ook minder handige gedragingen van onze omgeving, en installeren we overtuigingen die ons niet dienen zoals: “Ik ben niet goed genoeg.”, of “Ik ben niet mooi” of “Ik ben niets waard”. Soms leer je als kind dat snoepen of overeten helpt om met de minder prettige emoties om te gaan, dus ga je dat vaker doen en word je een emotionele eter. Misschien ga je op de vlucht voor je emoties en kom je al heel jong in aanraking met roken, drugs of alcohol omdat je ouders of vriendjes dat ook deden, wat je op dat moment hielp om met de situatie om te gaan, om te overleven.

Deze dingen worden vaak al op jonge leeftijd in ons geprogrammeerd. Ergens tijdens het opgroeien heb je opgevat dat je bijvoorbeeld niet goed genoeg bent. Dit ben je gaan geloven, het is je overtuiging geworden. Deze “Ik ben niet goed genoeg” bril heb je onbewust zelf opgezet door een bepaalde Gebeurtenis, waardoor jij op deze manier naar de wereld bent gaan kijken. En daar gedraag jij je dan ook naar, for better or worse. En alle situaties die ontstaan bekijk je door deze bril, waardoor je alles op deze manier opvat en de bevestiging krijgt dat je “niet goed genoeg” bent, waardoor de overtuiging alleen maar dieper geïnstalleerd wordt. Want besef je dit: “Wat je voor waar aanneemt, dat neem je waar.”
Welke “waarheidsbril” jij opzet, door die glazen kijk je en die waarheid zal je dus ook gaan zien.

Dit is de reden waarom het zo moeilijk is om bepaalde patronen te veranderen. Want bewust wil je goed voor jezelf zorgen, een super mooi leven, van die angsten af komen, je wilt gaan schijnen, je wilt gaan staan voor wie je daadwerkelijk bent. Alleen je programmering, je onderbewuste overtuiging denkt daar anders over. Dit is de reden waarom je steeds terug valt in dat oude patroon.

Welke patronen wil jij al heel lang vanaf, alleen steeds als je het probeert val je vroeg of laat weer terug in hetzelfde patroon? Waarbij reageer je iedere keer op dezelfde manier, terwijl je eigenlijk anders zou willen reageren?

Het is een kunst om je bewust te worden van jouw innerlijke wereld, om zo te begrijpen wat jouw innerlijke, jouw eigen “waarheid” is, en welke waarheid, welke realiteit je hiermee aan de buitenkant creëert.

Het 6G-Model
Onze innerlijke wereld werkt op een bepaalde manier, meestal in de volgorde van de 6G’s:
1. Je hebt een Gebeurtenis.
2. Die gebeurtenis komt bij jou binnen door jouw specifieke waarheidsbril, jouw geïnstalleerde overtuiging, dus hetgeen wat jij Gelooft. Dat kleurt je Gebeurtenis al waardoor de Gebeurtenis al niet neutraal meer binnenkomt. 
3. Omdat je een bepaald Geloof hebt, worden er Gedachten gecreëerd over de Gebeurtenis, gebaseerd op dat Geloof.
4. Deze Gedachten zorgen voor een bepaald Gevoel.
5. Het gevoel bepaalt je handelen, dus het Gedrag dat je vertoond als reactie op de Gebeurtenis.
6. En je Gedrag creëert een bepaald Gevolg.

De meeste mensen zijn bewust van de G’s aan de buitenkant: Er is een Gebeurtenis, en daar reageer je op met een bepaald Gedrag. Dat is het enige wat je aan de buitenkant ziet. We oordelen mensen ook vaak alleen maar gebaseerd op wat wij aan de buitenkant zien. Maar wat er van binnen gebeurd, ons Geloof, Gedachten en Gevoel, daar zijn we ons niet bewust van, bij ons zelf meestal niet eens. En bij een ander al helemaal niet.

Voorbeeld van de 6G’s
Ik wil een voorbeeld geven. Je werkt met iemand samen, een collega, en deze komt naar je toe om je te vragen: “Hey, we hadden afgesproken dat je dit en dat zou doen, alleen ik heb nog niets van je ontvangen.”

Als jouw Geloof is “Ik ben niet goed genoeg”, dan zou het kunnen dat je vanuit dat die waarheidsbril direct Gedachten hebt van: “Oh nee, wat ben ik stom, hij of zij vind me nu vast echt niet tof meer. Als ik DIT niet eens kan, ik kan ook helemaal niets.”

Deze gedachten triggeren een bepaald Gevoel, een emotie, bijvoorbeeld dat jij je verdrietig en heel klein gaat voelen. Of juist de andere kant op, dat je een enorme boosheid voelt opkomen.

Dan ga jij je naar je Gevoel gedragen, je schiet in please gedrag en doet er alles aan om aardig gevonden te worden door de ander, of je word boos en schiet uit je slof, wat een bepaald Gevolg heeft en weer een nieuwe Gebeurtenis creëert.

Deze quote past hier heel mooi bij: “Ik reageer nooit op wat jij zegt, maar altijd op wat ik voel.”

Dat is precies hoe het werkt. Waarom wordt de één boos als iemand bijvoorbeeld zegt: “Je moet NU dit doen!”, en de ander lacht erom en denkt: “Yeah whatever, het zal wel.”, en weer een ander bevriest, raakt helemaal gestrest en begint te huilen (dat was ik vroeger)? Dat komt dus precies door onze eigen interne triggers. Jij reageert nooit op wat een ander zegt, maar altijd op wat je VOELT bij hetgeen wat de ander gezegd heeft. Terwijl dat helemaal niets met de ander te maken heeft.

Ruimte creëren tussen de G’s
Als je dit begrijpt, dit weet, dan kan je bewust anders gaan reageren. Je kan ruimte gaan creëren tussen alle G’s, waardoor je niet meer op je automatische piloot reageert, maar heel bewust kan kiezen hoe jij reageert op een Gebeurtenis.

Je kan ruimte creëren tussen de Gebeurtenis en je Gedrag erbij. En het gaat je opvallen dat bepaalde Gedachten bepaalde Gevoelens oproepen. En met oefening kan je het Gevoel wat getriggerd wordt er gewoon laten zijn, en alsnog kalm en rustig Gedrag vertonen in plaats van te gaan pleasen of boos te worden. Misschien leer je zelfs rustig te uiten wat er intern bij je gebeurd zodat je het openlijk kan bespreken. Het zal je verbazen hoeveel mensen begripvol zijn als je zegt: “Zo, ik merk dat ik emotioneel geraakt word door wat je zei. Geef me even een momentje” of “Mag ik dit even bij je uiten?” Je stelt je kwetsbaar op, en kwetsbaarheid is enorm krachtig.

Dit heeft oefening nodig. Alleen wanneer je dit onder de knie krijgt, kan je dus veelal proactief reageren in plaats van reactief. Je beseft dat jij 100% verantwoordelijk bent voor jouw reactie op een Gebeurtenis.  Je gaat vanuit je eigen innerlijke kracht kiezen hoe je reageert in plaats van dat je jouw kracht uit handen geeft aan je omstandigheden. Powerful stuff!

 

Deze video is onderdeel van de Online Cursus “Bewust Zijn & Geluk”.
Nu in de MEGA aanbieding!

Download GRATIS Checklist

Wil jij jouw frequentie en Geluk verhogen?

Na het invullen van de checklist weet je welke 5 onderdelen belangrijk zijn om jouw frequentie te verhogen en weet je waar jij staat in elk onderdeel. Krijg direct meer bewustzijn, focus en een verrassing!

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

Transformeer naar optimist met deze oefening

Transformeer naar optimist met deze oefening8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen...

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is...

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is...

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte....

Pin It on Pinterest

Share This
IkBenAwesome.nl