fbpx

De Helende Reis (The Journey) sessie

Om los te komen van diepliggende angsten, en zo vrijer te leven, onderga ik allerlei sessies en interessante reizen.
Vandaag was De Helende Reis aan te beurt, waarbij ik naar mijn angsten toe ben gegaan, er diep in ben gedoken, ze volledig doorleeft heb, en er vol liefde weer uit ben gekomen. 

Ik wilde aan de slag met een diep gevoel wat ik alleen maar kan omschrijven als het gevoel hebben “gestraft” te worden. Naast het “niet goed genoeg” voelen, wat vele mensen kennen, is me opgevallen dat er altijd een angst zit om door anderen op welke manier dan ook gestraft te worden, waardoor ik op een diep niveau nooit volledig ontspannen ben zodra er andere mensen in de buurt zijn. Een heel mooi punt om mee aan de slag te gaan.

Dwars door alle emotie lagen heen:
De instructies waren: Focus op de emotie waar je aan wilt werken. Dus dat deed ik. Nu kan ik over het algemeen snel bij mijn gevoel komen, dus ik ging in rap tempo diep het gevoel in: Angst om gestraft te worden.
Direct kwam er emotie los, en toen mij gevraagd werd te kijken wat er onder de angst zat, vloeide er meteen tranen. “Verdriet, heel veel verdriet.” meldde ik. “Kijk maar eens wat er onder dat verdriet zit, welke laag zit hieronder? Kijk maar eens of je nog dieper kan.” Ik ging dieper het gevoel in, terwijl ik steeds harder begon te huilen, en ineens in een emotie terecht kwam genaamd walging. Mijn maag draaide zich om en ik begon half te kokhalzen. “Blijf er maar bij, blijf bij de emotie en kijk of je nog dieper kunt”. Dus ik dook erin, steeds dieper, waarbij mijn maag steeds heftiger begon te reageren, tot het moment dat ik in een volgende laag terecht kwam: Boosheid. Mijn vuisten balden zich, en ik voelde een boosheid omhoog komen gericht aan mijn ouders. Weer ging ik er doorheen, dieper en dieper, tot ik bij een rand uit kwam. Een rand waarbij ik niet verder durfde, en waar mijn hoofd met alle macht van weg probeerde te blijven. Na een flinke worsteling had ik één hand aan de rand, en de andere los, waarna het nog minuten duurde voor ik het voor elkaar kreeg de tweede hand los te laten..

Spontaan begon ik keihard te lachen! Wat een warm bad aan emoties! Liefde, vrede, kracht, openheid, vrijheid.. Ik was door alle lagen van pijn, verdriet, walging, en boosheid heen gedoken, om uit te komen in het land van wie ik daadwerkelijk ben. Een EPIC BEING! Een eindeloze kracht die niet te omschrijven is met woorden. Ik had deze energie vaker gevoeld, vooral tijdens andere reizen. Dit is wie IK BEN.

Ik ben een tijdje in deze heerlijke emoties en gevoelens blijven zitten en heb alles schoongespoeld met deze liefdevolle energie.

Terug naar mijn 3 jarige zelf:
Op de weg terug door alle lagen van emoties startte het dialoog tussen mijzelf, mijn jongere zelf, en mijn ouders. Alleen ik voelde dat er nog iemand bij was, het was.. mijn oma.
Ik begon tegen mijn oma: “Waarom heb je me verlaten oma? Waarom ben je weggegaan? Ik had je juist zo nodig!”. Dit voelde tegelijk ook vreemd, omdat ik me ook rationeel besefte dat mijn oma overleden was toen ik 3 jaar was. Ik was dus 3!
Uiteraard kon mijn oma weinig doen aan het feit dat ze kanker had en overleden was, en we hebben hier een gesprek over gehad.

Zo heeft de kleine Baydir ook richting zijn ouders geuit hoeveel meer aandacht hij nodig had, en dat hij zich vaak zo alleen voelde. Dat zijn broers alle aandacht opeisten, en dat er voor de kleine Baydir (voor zijn gevoel) weinig ruimte was.

Na met iedereen gepraat te hebben, compassie voor elkaar getoond te hebben, met elkaar geknuffeld te hebben en wanneer alles gezegd was wat er te zeggen was, continueerde de reis.

10 jaar in de toekomst:
Ik nam alle emoties uit de diepste laag van liefde en verbinding mee naar het heden, de compassie en vergeving van mijn ouders en oma ook, waarna ik me ging voorstellen hoe mijn leven zou zijn vanaf nu, zonder de belemmering: angst om “gestraft” te worden.

Elke keer ging ik verder. Een dag, een week, een maand, een jaar, 5 jaar, 10 jaar. En elke keer voelde ik me vrijer, krachtiger en totaal bevrijd van deze angst. Mijn leven zag er nu zo anders uit, simpelweg door deze ene verandering! Super fijn, dit toekomstbeeld!

Dit toekomstbeeld heb ik weer mee terug genomen naar het heden, en heeft mijn toekomstige “ik” een brief geschreven naar mijn huidige zelf:

“Lieve, toffe mooie Baydir,

Je bent Fucking Awesome man!
Je pad is zo leerzaam, divers, inspirerend en uplifting! Dit is je leven.
Blijf bewust van wie je écht bent, ken je valkuilen, en kies wat in het moment goed voelt.
Weet dat je alles al hebt bereikt wat je wilt bereiken, je hoeft het alleen nog te doen. So let’s do it!
Je liefde is zo krachtig, deel dit, blijft dit delen, en blijf open staan voor elke ervaring.
Je hebt je roeping gevonden.

Angst is een leugenaar. Liefde is waarheid.

Ik houd van je,

Baydir”

Het verwerkingsproces:
Na de sessie was ik gesloopt, en heb ik anderhalve dag hoofdpijn gehad. Wel voelde ik me opgelucht en rustig. De volgende nacht had ik allerlei dromen, waarbij meerdere mensen uit het verleden voorbij kwamen om dingen uit te praten en te helen. Mensen en situaties waarvan ik dacht dat ik ze wel verwerkt en afgesloten had, vergeven had. Blijkbaar nog niet. Al deze mensen kwamen voorbij, vol begrip en compassie voor mij, en ik voor hen.

Toen ik wakker werd voelde ik me zó vredig en kalm van binnen, dat ik direct een traan liet van dankbaarheid. Wat een mooie nacht, en wat een fijn gevoel om, in ieder geval in dit moment, echte innerlijke rust te ervaren.

Ik ben enorm benieuwd op welke manier dit zich verder gaat ontvouwen de komende weken en maanden. Stel je voor dat die diepliggende angst van “gestraft” worden er daadwerkelijk niet meer zou zijn.. Wat gaat mijn leven dan veranderen!

E-book

Wil jij ook een Awesome en Gelukkig leven?

Nu gratis te downloaden:
“5 stappen naar “Ik Ben Awesome!” – ingrediënten voor een Awesome en Gelukkig leven.”

Visie Gesprek

Ben jij op zoek naar meer Geluk? Meer Zelfliefde? Meer Zelfvertrouwen? Een Toekomstvisie of meer overzicht in je leven?

Vraag dan nu jouw Visie Gesprek aan, waarin wij in ongeveer 30 minuten samen onderzoeken wat jouw verlangens zijn, wat jouw belemmeringen zijn, en hoe ik jouw proces mogelijk kan ondersteunen richting een Awesome en Gelukkig leven!

Gratis Gelukschallenge

Wil jij meer Geluk in jouw leven?

Doe nu de Gelukschallenge, waarin je 5 dagen elke dag een GeluksVraag en GeluksTip krijgt om jouw Geluk mee te boosten.

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

Transformeer naar optimist met deze oefening

Transformeer naar optimist met deze oefening8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen...

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is...

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is...

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte....

Doei depressie en burn-out met “Awesome Input”

Doei depressie en burn-out met "Awesome Input"8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen...

De 2 allergrootste geluksmakers hebben beide met maar één ding te maken

De 2 allergrootste geluksmakers hebben beide met maar één ding te maken8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een...

De grootste leermeester tot groei

De grootste leermeester tot groei8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen door je te...

Hoe je verleden verwerken je toekomst verbreed (krachtig!)

Hoe je verleden verwerken je toekomst verbreed (krachtig!)8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Hoe jij jouw innerlijke kracht ontwaakt met een nieuw wereldmodel

Hoe jij jouw innerlijke kracht ontwaakt met een nieuw wereldmodel8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je...

Altijd maar haasten: dit is de oplossing

Altijd maar haasten: dit is de oplossing8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen door...

Jouw Geluksmakers: Leer ze kennen met deze oefening!

Jouw Geluksmakers: Leer ze kennen met deze oefening!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

Gestrest? Deze ademtechniek helpt je te ontspannen

Gestrest? Deze ademtechniek helpt je te ontspannen8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

Hoe jij jezelf kan helen door te vergeven

Hoe jij jezelf kan helen door te vergeven8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen door...

Beleef veel mooiere dagen met goede vragen

Beleef veel mooiere dagen met goede vragen8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen...

Download GRATIS Checklist

Wil jij jouw frequentie en Geluk verhogen?

Na het invullen van de checklist weet je welke 5 onderdelen belangrijk zijn om jouw frequentie te verhogen en weet je waar jij staat in elk onderdeel. Krijg direct meer bewustzijn, focus en een verrassing!

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

Transformeer naar optimist met deze oefening

Transformeer naar optimist met deze oefening8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen...

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is...

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is...

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte....

Pin It on Pinterest

Share This
IkBenAwesome.nl