fbpx

De Helende Reis (The Journey) sessie

Om los te komen van diepliggende angsten, en zo vrijer te leven, onderga ik allerlei sessies en interessante reizen.
Vandaag was De Helende Reis aan te beurt, waarbij ik naar mijn angsten toe ben gegaan, er diep in ben gedoken, ze volledig doorleeft heb, en er vol liefde weer uit ben gekomen. 

Ik wilde aan de slag met een diep gevoel wat ik alleen maar kan omschrijven als het gevoel hebben “gestraft” te worden. Naast het “niet goed genoeg” voelen, wat vele mensen kennen, is me opgevallen dat er altijd een angst zit om door anderen op welke manier dan ook gestraft te worden, waardoor ik op een diep niveau nooit volledig ontspannen ben zodra er andere mensen in de buurt zijn. Een heel mooi punt om mee aan de slag te gaan.

Dwars door alle emotie lagen heen:
De instructies waren: Focus op de emotie waar je aan wilt werken. Dus dat deed ik. Nu kan ik over het algemeen snel bij mijn gevoel komen, dus ik ging in rap tempo diep het gevoel in: Angst om gestraft te worden.
Direct kwam er emotie los, en toen mij gevraagd werd te kijken wat er onder de angst zat, vloeide er meteen tranen. “Verdriet, heel veel verdriet.” meldde ik. “Kijk maar eens wat er onder dat verdriet zit, welke laag zit hieronder? Kijk maar eens of je nog dieper kan.” Ik ging dieper het gevoel in, terwijl ik steeds harder begon te huilen, en ineens in een emotie terecht kwam genaamd walging. Mijn maag draaide zich om en ik begon half te kokhalzen. “Blijf er maar bij, blijf bij de emotie en kijk of je nog dieper kunt”. Dus ik dook erin, steeds dieper, waarbij mijn maag steeds heftiger begon te reageren, tot het moment dat ik in een volgende laag terecht kwam: Boosheid. Mijn vuisten balden zich, en ik voelde een boosheid omhoog komen gericht aan mijn ouders. Weer ging ik er doorheen, dieper en dieper, tot ik bij een rand uit kwam. Een rand waarbij ik niet verder durfde, en waar mijn hoofd met alle macht van weg probeerde te blijven. Na een flinke worsteling had ik één hand aan de rand, en de andere los, waarna het nog minuten duurde voor ik het voor elkaar kreeg de tweede hand los te laten..

Spontaan begon ik keihard te lachen! Wat een warm bad aan emoties! Liefde, vrede, kracht, openheid, vrijheid.. Ik was door alle lagen van pijn, verdriet, walging, en boosheid heen gedoken, om uit te komen in het land van wie ik daadwerkelijk ben. Een EPIC BEING! Een eindeloze kracht die niet te omschrijven is met woorden. Ik had deze energie vaker gevoeld, vooral tijdens andere reizen. Dit is wie IK BEN.

Ik ben een tijdje in deze heerlijke emoties en gevoelens blijven zitten en heb alles schoongespoeld met deze liefdevolle energie.

Terug naar mijn 3 jarige zelf:
Op de weg terug door alle lagen van emoties startte het dialoog tussen mijzelf, mijn jongere zelf, en mijn ouders. Alleen ik voelde dat er nog iemand bij was, het was.. mijn oma.
Ik begon tegen mijn oma: “Waarom heb je me verlaten oma? Waarom ben je weggegaan? Ik had je juist zo nodig!”. Dit voelde tegelijk ook vreemd, omdat ik me ook rationeel besefte dat mijn oma overleden was toen ik 3 jaar was. Ik was dus 3!
Uiteraard kon mijn oma weinig doen aan het feit dat ze kanker had en overleden was, en we hebben hier een gesprek over gehad.

Zo heeft de kleine Baydir ook richting zijn ouders geuit hoeveel meer aandacht hij nodig had, en dat hij zich vaak zo alleen voelde. Dat zijn broers alle aandacht opeisten, en dat er voor de kleine Baydir (voor zijn gevoel) weinig ruimte was.

Na met iedereen gepraat te hebben, compassie voor elkaar getoond te hebben, met elkaar geknuffeld te hebben en wanneer alles gezegd was wat er te zeggen was, continueerde de reis.

10 jaar in de toekomst:
Ik nam alle emoties uit de diepste laag van liefde en verbinding mee naar het heden, de compassie en vergeving van mijn ouders en oma ook, waarna ik me ging voorstellen hoe mijn leven zou zijn vanaf nu, zonder de belemmering: angst om “gestraft” te worden.

Elke keer ging ik verder. Een dag, een week, een maand, een jaar, 5 jaar, 10 jaar. En elke keer voelde ik me vrijer, krachtiger en totaal bevrijd van deze angst. Mijn leven zag er nu zo anders uit, simpelweg door deze ene verandering! Super fijn, dit toekomstbeeld!

Dit toekomstbeeld heb ik weer mee terug genomen naar het heden, en heeft mijn toekomstige “ik” een brief geschreven naar mijn huidige zelf:

“Lieve, toffe mooie Baydir,

Je bent Fucking Awesome man!
Je pad is zo leerzaam, divers, inspirerend en uplifting! Dit is je leven.
Blijf bewust van wie je écht bent, ken je valkuilen, en kies wat in het moment goed voelt.
Weet dat je alles al hebt bereikt wat je wilt bereiken, je hoeft het alleen nog te doen. So let’s do it!
Je liefde is zo krachtig, deel dit, blijft dit delen, en blijf open staan voor elke ervaring.
Je hebt je roeping gevonden.

Angst is een leugenaar. Liefde is waarheid.

Ik houd van je,

Baydir”

Het verwerkingsproces:
Na de sessie was ik gesloopt, en heb ik anderhalve dag hoofdpijn gehad. Wel voelde ik me opgelucht en rustig. De volgende nacht had ik allerlei dromen, waarbij meerdere mensen uit het verleden voorbij kwamen om dingen uit te praten en te helen. Mensen en situaties waarvan ik dacht dat ik ze wel verwerkt en afgesloten had, vergeven had. Blijkbaar nog niet. Al deze mensen kwamen voorbij, vol begrip en compassie voor mij, en ik voor hen.

Toen ik wakker werd voelde ik me zó vredig en kalm van binnen, dat ik direct een traan liet van dankbaarheid. Wat een mooie nacht, en wat een fijn gevoel om, in ieder geval in dit moment, echte innerlijke rust te ervaren.

Ik ben enorm benieuwd op welke manier dit zich verder gaat ontvouwen de komende weken en maanden. Stel je voor dat die diepliggende angst van “gestraft” worden er daadwerkelijk niet meer zou zijn.. Wat gaat mijn leven dan veranderen!

Gratis e-book

Schrijf je in en ontdek: 5 stappen naar “Ik Ben Awesome!”

Ingrediënten voor een Awesome en Gelukkig leven.

In de Spotlight bij CijferCombinatie

In de Spotlight bij CijferCombinatieHulp vragen is een goede skill om te hebben, zowel in je persoonlijke omgeving als op werk. Zo heb ik hulp...

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëert

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëertPasgeleden was ik een dagje met een vriend van me op pad. We waren in gesprek...

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again!

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again! Na een jaar van verbondenheid met Jon & Missy en andere deelnemers van het Lifebook Ultimate...

Carrière Switch: Opleiding tot Transformatiecoach

Carrière Switch: Opleiding tot Transformatiecoach De keus om een carrière switch te maken was gemaakt. Yay, ik wist in ieder geval dat ik anderen...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters Ken je dat gevoel? Je zit in een vergadering en je wilt wat zeggen, maar...

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt Na diep graven en veel innerlijk werk weet ik wat ik écht wil, en ga ik voor een carrière switch: Ik word een...

Experiment 025: Zes dagen niet eten (darmkuur)

Experiment 025: Wat is het effect van een darmreinigingskuur op mijn inspanningsmogelijkheden? Vorig jaar vond ik het al interessant om een 6-daagse...

Eenzaamheid is het resultaat van wat je denkt en doet

Eenzaamheid is het resultaat van wat je denkt en doet Het is midden in de nacht, ik zit een film te kijken, en een vleugje emotie genaamd...

Bewustzijn verruimen: Je bent je gedachten niet!

Bewustzijn verruimen: Je bent je gedachten niet! Australië. Een verre herinnering. Het voelt meer als iets uit een ander leven, zo lang geleden...

Besparen – Vaste lasten, kan het goedkoper?

Besparen - Vaste lasten, kan het goedkoper? Vrijwel iedereen heeft vaste lasten. Huur of hypotheek van je woning, telefoon, reiskosten (auto of OV),...

Awesome Input – Augustus 2018

Awesome Input - Juli 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Het verleden verwerken, waarom het wél belangrijk is

Het verleden verwerken, waarom het wél belangrijk is Het afgelopen jaar heb ik een enorme focus gehad op het verleden, heden en toekomst. Ik ben...

Awesome Input – Juni 2018

Awesome Input - Juni 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Hoe online daten mij helpt

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Hoe online daten mij helpt Voor veel mensen is online daten tegenwoordig heel normaal. Sites als Lexa en apps als Tinder...

De Helende Reis (The Journey) sessie

De Helende Reis (The Journey) sessie Om los te komen van diepliggende angsten, en zo vrijer te leven, onderga ik allerlei sessies en interessante...

Hoe feller je straalt, hoe sterker je intuïtie

Hoe feller je straalt, hoe sterker je intuïtie Afgelopen weekend was ik bij een opleidingsdag van een vriendin, waarbij ik door twee groepjes...

Awesome Input – Mei 2018

Awesome Input - Mei 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Experiment 024: Angst of geen zin, maar toch doen! (met de 5 seconden regel)

Experiment 024: Wat is het effect van de 5 seconden regel op mijn geestelijke remmingen? Het is één van de meest simpele oefeningen ooit, welke van...

Bewust onderhouden van vriendschappen: Teams

Bewust onderhouden van vriendschappen: Teams In mijn Quest tot een gelukkig en fijn leven ben ik dieper in mijn sociale leven gedoken. De afgelopen...

Awesome Input – Februari 2018

Awesome Input - Februari 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Pin It on Pinterest

Share This