fbpx

De grootste leermeester tot groei

MEGA aanbieding

8-weekse Online Cursus “Bewust Zijn & Geluk”

Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen door je te focussen op specifieke ingrediënten. Ga 8 weken aan de slag met deze online cursus en..

✅ Leer hoe je jouw eigen realiteit kan creëren en vormgeven.✅ Leer om vanuit ontspanning, openheid en groei te leven.
✅ Leer hoe je in elk moment meer Geluk kunt creëren.
✅ Leer jouw emoties als kompas te gebruiken tot meer Geluk.

De grootste leermeester tot groei

Je grootste leermeester tot groei zijn jouw triggers. Wat is een trigger? Een trigger is een niet geheelde “wond”. Een onafgemaakte emotie. Het is een emotionele, fysieke, of mentale reactie die opgeroepen wordt door een gebeurtenis van vroeger. In de video “Ik verwerk mijn verleden.” vertel ik uitgebreid over onafgemaakte emoties en dat de triggers op te lossen zijn.

Vandaag gaan we kijken naar wat je kan doen wanneer je in een trigger schiet. Want, wat doe je zodra je getriggerd word? Blijf je aanwezig? Of zoek je afleiding? Heb jij jezelf weleens afgeleid met films, eten, drugs, alcohol, seks, porno, shoppen of Social media om iets niet te hoeven voelen?

En heb jij jezelf weleens afgeleid of ben je gevlucht voor een trigger in minder duidelijke manieren:
Je spieren aanspannen, of je adem inhouden, of hard slikken, gewoonweg om te proberen die gevoelens onder controle te houden?

Wat je met al deze acties eigenlijk doet, is je gevoel onderdrukken.

Of bleef je volledig aanwezig in het moment? Doorvoel je de emotie volledig, en laat je het er volledig zijn terwijl je aanwezig blijft? Dat is de allerbeste keuze die je kan maken. Alleen het is in elk moment JOU keuze om te maken. Alleen jij kan deze keuze bewust maken. Bij elke trigger weer.

En je kan dit. Het enige wat je nodig hebt is de bereidwilligheid van iedere trigger te leren en het heeft een beslissing nodig om er voor te gaan.

Emoties anders labelen
Hoe ga je om met Verdriet? Schaamte? Hopeloosheid? Hoe ga je om met Woede? Met kwetsbaarheid? Verlegenheid? Teleurstelling? Frustratie?

Meestal zien we deze emoties en gevoelens als slecht of negatief. Dat zijn ze niet. Ze zijn niet plezierig en oncomfortabel, alleen dat maakt ze niet slecht of negatief. Dus kijk of je een andere bril kan opzetten en anders naar deze gevoelens kan kijken zodat je deze emoties shift van “slecht en negatief” naar “niet plezierig en niet comfortabel”.

We zijn vaak zo bang om deze emoties te voelen. Waarom eigenlijk?

– We zijn bang dat als ze beginnen, dat ze nooit ophouden.
– We zijn bang dat de gevoelens te intens zijn en ze ons overwhelmen.
– Of we zijn bang dat we de controle verliezen en dan hebben we onszelf niet meer in de hand.

Emotionele kracht ontwikkelen
Alleen deze gevoelens zijn super belangrijk, ze zijn je sleutel naar een vrijer en gelukkiger leven. Ze zijn direct gelinkt aan het gevoel hebben dat je capabel bent om alle ervaringen op deze wereld aan te kunnen. Dus emotionele kracht is direct gelinkt aan of we deze niet plezierige gevoelens op een gezonde manier kunnen verwerken.

Als je leert de oncomfortabele emoties toe te laten en ze er te laten zijn, begin je emotionele kracht te ontwikkelen, en ook zelfvertrouwen. Je begint te voelen en ervaren dat je alles wat je op je pad krijgt daadwerkelijk aan kan.

Wat we emotioneel voelen word als eerst in het lichaam ervaren als een lichamelijke of fysieke ervaring. Daar willen we ons van afleiden! Daar willen we voor vluchten. Het is meestal niet dat we iets niet willen voelen, we willen de hele range, het hele spectrum aan menselijke emoties die we kunnen ervaren wel voelen. We willen alleen de lichamelijke sensaties niet die ons vertellen hoe we ons voelen. We willen die knoop in onze maag niet voelen, of we willen ons lijf die trilt van de spanning niet voelen. Daar willen we van vluchten.

Welke onprettige gevoelens probeer jij misschien te ontvluchten of op afstand te houden? Stop en kijk waar je het misschien voelt in je lichaam. En als je een herinnering kan herinneren waarbij je zei: “Dit is iets wat ik nooit meer wil ervaren.” Dat is precies het gevoel waar je naartoe wilt gaan bewegen. Om die te gaan omarmen.

Wist je dat een emotie maar 60-90 seconden duurt? Het moment dat je biologie getriggerd wordt, alle stofjes aanmaakt worden, de hele rush van emotie door je lichaam schiet en je lichaam de productie van alle stofjes weer stopt zet, duurt zo’n 60-90 seconden.

Pad terug naar jezelf
Wanneer je bij een trigger bij je emotie blijft en er niet voor vlucht, kan er op een bepaald moment een schakeling komen van opluchting, van kracht en kalmte. Er kan zelfs blijdschap en vrolijkheid naar boven komen. Onderdrukte herinneringen komen naar boven, en inzichten komen voorbij. Je kan je op deze manier loskoppelen van oude levensverhalen die je nu niet meer dienen.

Je triggers zijn je pad terug naar jezelf. De grootste heling is te vinden in je triggers.

Je kan dit, dat weet ik zeker. En hoe meer je oefent, hoe beter je bij de emotie kan blijven. Het zal nog steeds ongemakkelijk zijn, maar zodra je ziet hoe waardevol dit is, is het een moment van ongemak meer dan waard!

Deze video is onderdeel van de Online Cursus “Bewust Zijn & Geluk”.
Nu in de MEGA aanbieding!

Download GRATIS Checklist

Wil jij jouw frequentie en Geluk verhogen?

Na het invullen van de checklist weet je welke 5 onderdelen belangrijk zijn om jouw frequentie te verhogen en weet je waar jij staat in elk onderdeel. Krijg direct meer bewustzijn, focus en een verrassing!

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas

Veel negatieve emoties? Leer je emoties gebruiken als kompas8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee

Minder stress, meer ontspannen? Het begint hiermee8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te...

Transformeer naar optimist met deze oefening

Transformeer naar optimist met deze oefening8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is te trainen...

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert

Dit is hoe jij jouw eigen waarheid en realiteit creëert8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk is...

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!

Sta je regelmatig even stil? Of ren je jezelf een burn-out in? Voorkom het hiermee!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is...

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen

Kwetsbaarheid als tool naar echte en diepgaande verbindingen8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!

Wat breekt jouw geluk? Dit is super belangrijk om te weten!8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte. Je Geluk...

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent

Word je gek van jouw gedachten? Waarom jij jouw gedachten niet bent8-weekse Online Cursus "Bewust Zijn & Geluk" Gelukkig zijn is een gewoonte....

Pin It on Pinterest

Share This
IkBenAwesome.nl