fbpx

Experiment 001: Wat is het effect van dagelijks mediteren (15min) op mijn stemming en energie niveau?

Meditatie. Je hoort er steeds meer over, er wordt steeds meer onderzoek naar gedaan en er komt steeds meer naar buiten hoe ongelofelijk goed het is voor je. Voor je lichaam en geest, je algehele gemoedstoestand en nog veel meer redenen wat eigenlijk neer komt op het vergroten van je bewustzijn.
Het is niet van die “hippie woohoo zweverige shit” meer, maar word steeds meer een geaccepteerde norm. Goed bezig mensheid!

Ik heb de afgelopen 3 á 4 jaar al enige tijd hier en daar sporadisch pogingen gedaan tot mediteren.
Echter, dit bleef bij wanneer ik er zin in had. Wat soms één keer in de week was, en soms één keer in de maand. Structureel mediteren, dat is altijd de uitdaging geweest. Daarom perfect om als eerste experiment op te pakken, en kijken wat er gebeurd.

Week 1:
De eerste paar dagen merkte ik zodra ik er aan dacht dat ik “moest” gaan mediteren een verzet.
Ik wilde niet, wat heeft het voor nut? Beetje stil zitten en niks doen. Lame! Mijn hoofd liep meteen over van allemaal excuses om maar niet te hoeven beginnen. Excuses waar ik veel te vaak naar geluisterd had. Nu dus niet.
Zodra ik ging zitten op een rustige plek (slaapkamer), mijn alarm op 15min had gezet en mijn ogen dichtdeed om te gaan beginnen begon de stem in mijn hoofd meteen hard te schreeuwen. Wat is die gast luid zeg! “WAT DOE JE, WAT EEN ONZIN, BELACHELIJK DIT” eeeeeeeeeeeen adem in…. En adem uit. Adem in, en weer uit.
Het voelde echt als een gevecht om die stem niet de baas over mij te laten zijn. Steeds weer weggetrokken in gedachten en geschreeuw, alsof zijn leven er vanaf hing, en keer op keer rustig proberen weer te focussen op de ademhaling.
Het waren soms lange 15min kan ik je vertellen!

Week 2:
Ey! De stem in mijn hoofd is al wat kalmer geworden. Vooruitgang! Tenminste, tijdens het mediteren dan. Verder heb ik nog niet veel gemerkt of het de rest van de dag of week al iets met me gedaan heeft. De tijd zal het leren.

Week 3:
Het is nu een aantal keren gelukt om mijn hoofd helemaal kalm te krijgen. Zodra het stemmetje in je hoofd die je naar het verleden of toekomst wilt sturen, en verzet toont tegen het NU moment geen aandacht meer krijgt en op de achtergrond terecht komt, ontstaat er een leegte. Een stilte.
Deze stilte creëert ruimte, alsof de ruimte in je hoofd waar je nadenkt zich uitzet van een kleine zolderkamer naar een heel huis, waarvan je ineens beseft dat waar je al die tijd in geleefd hebt, de zolderkamer, een veel te kleine zolderkamer was. Damn.
Er zijn momenten waarbij ik als de timer gaat het liefst nog even blijf zitten.

Week 4:
Het is me opgevallen dat ik steeds meer automatisch begin te denken dat het tijd is om even te mediteren. Heh, zou het langzaam een gewoonte aan het worden zijn?
Het geschreeuw in mijn hoofd staat op een steeds lager volume en is steeds makkelijker op de achtergrond te zetten.
Ik heb de wekker ook uit gezet. Ik kijk achteraf gewoon hoe lang ik aan het mediteren ben geweest, en dat is meestal rond de 15-20min. Soms zelfs langer! Nog meer vooruitgang!
Nog steeds zitten er dagen tussen waarbij het zeker niet vanzelf gaat, dan is het gewoon een kwestie van volhouden in rust en kalmte. Er vooral niet tegenin gaan en als ik me ga frustreren en dat stemmetje helemaal kapot dood wil maken @$@$#%*^^#! eeeeeeeeen adem in, en adem uit. En adem in, en weer uit. Focus op adem, observeer. Niet mee laten slepen, gewoon observeren.

Sommige momenten na de meditatie begin ik te merken dat ik de ruststaat waar ik in zat meeneem in wat ik doe. Het voelt heel kalm, dicht bij mijzelf en objectiever. Als ik direct daarna contact heb met anderen, laat ik me minder snel meeslepen door verhalen of energieën. Gewoonweg omdat ik dichter bij mezelf sta.

Ik denk hoe langer je dit volhoud, hoe meer je begint op te vallen en gaat merken.

Beantwoording onderzoeksvraag na 30 dagen:
Ik ervaar meer rust in mijzelf, ik laat me minder meeslepen door anderen waardoor ik meer energie overhoud.

Ja, mijn interesse in mediteren is zeker weten gegroeid. Blijf ik dit volhouden? Maar natuurlijk!

Er zaten over de 30 dagen een aantal keren tussen dat ik niet gemediteerd heb. Het gewoon niet voor elkaar kreeg of het zelfs compleet vergeten ben. Dat is niet erg, zolang ik het weer oppak. En dat heb ik gedaan. Keep it Playful :-)

Vond je het een interessante of leuke post? Heb je er wat aan gehad? Of zie je punten die je mist of waar ik verbeteringen in aan kan brengen? Laat het weten via de comments!
Bijlagen ingevulde experimenten:

Download GRATIS Checklist

Wil jij jouw frequentie verhogen?

Na het invullen van de simpele Checklist weet je op welke 37 manieren jij praktisch jouw frequentie kan verhogen en weet je waar jij staat in de 5 belangrijke aandachtsgebieden. Je creëert hiermee meer bewustzijn, focus en ontvang een toffe verrassing :-)

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeftHoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft Een powernap, een meditatie moment, een...

Drie vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet

3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet Er zijn van die momenten...

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnenHoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen Deze week kreeg ik een bericht binnen van...

Angst is een illusie! (Solve for Happy)

Angst is een illusie (Solve for Happy)Angst is een illusie (Solve For Happy) Mo Gawdat is de schrijver van Solve For Happy, het boek de...

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk is

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk isWaarom het eerste uur van je dag super belangrijk is Het eerste uur van je dag, wat doe jij...

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maakHoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak Zoals je misschien weet...

Reclaim Yourself

Muziek van Baydir - Reclaim YourselfLyrics - Reclaim Yourself I see zeros and ones Pixels, I played around with pixels And created an entire...

Let’s Play

Muziek van Baydir - Let's PlayLyrics - Let's Play Press start and play It's a beautiful day to alter my neurological pathway Found a Blueprint Menu,...

Pin It on Pinterest

Share This
IkBenAwesome.nl