fbpx

Carrière Switch: Opleiding tot Transformatiecoach

De keus om een carrière switch te maken was gemaakt. Yay, ik wist in ieder geval dat ik anderen wilde gaan ondersteunen op hun groeipad! Hetgeen wat mijn coach bij mij gedaan had vond ik noemenswaardig en enorm waardevol. En ik wist ook dat ik, ondanks dat ik altijd super angstig en onzeker was in groepen, iets met groepen wilde gaan doen. Meer mensen = meer bereik = meer impact.

Zo kwam de Transformatiecoach opleiding van Mathijs Bos op mijn pad. Een vijf-daagse praktische training om meer inzicht te krijgen in jezelf als persoon en je skills, de basis van coachen te leren, na te denken over wie je zou willen ondersteunen, gericht op groepen, met als eindopdracht: Een eigen workshop organiseren.

Transformatiecoach opleiding
Vijf dagen op de Veluwe met allemaal onbekenden. Dat was zacht gezegd flink buiten mijn comfortzone. Maar, ik kwam daar juist om het ongemak op te zoeken en ervan te leren.

Elke dag had een eigen thema:
Dag 1: Spiegel naar jezelf
Dag 2: Effectieve Communicatie
Dag 3: Beïnvloeden van groepen
Dag 4: Jouw verhaal en plan op één A4
Dag 5: Verkoop je passie

Zo had elke dag passende en hele praktische oefeningen gericht op “ervaren door te doen”. Af en toe best scary, maar enorm leerzaam!

Diepgang met gelijkgestemden & rustig natuur
Er zijn weinig momenten in mijn leven geweest dat ik zo ongelofelijk veel liefde voelde voor mensen die ik net had leren kennen. Met het delen van verhalen en specifieke oefeningen creëert Mathijs een ruimte waarin iedereen er mag zijn, precies zoals ze zijn. Maskers af, emoties aan, compassie en empathie MAXIMAAL (om in Mathijs zijn woorden te blijven) aanwezig, waardoor alles er mocht zijn. Een oprecht veilige omgeving.

We hadden schitterend weer, dus er waren veel momenten buiten. Wandelen, meditaties, relaxen, oefeningen doen, de Veluwe draagt perfect bij. Even in een totaal andere en rustgevende natuurrijke omgeving. Dit heeft me wederom doen beseffen dat ik de natuur écht meer mag opzoeken. En gelijkgestemden ;-)

In de vijf dagen ontstond een hechte groep, waarna we met zijn allen in een app groep in contact zijn gebleven. En naast de app groep, heb ik met meerdere mensen regelmatig persoonlijk contact om onze processen te delen en elkaar te ondersteunen!

Eindopdracht: Workshop organiseren
Als eindopdracht diende ik in de komende maanden een workshop te organiseren, en gehouden te hebben. Zo kon ik alles wat ik in de 5-daagse geleerd had, in de praktijk brengen en direct toepassen.

Man, wat was dit uitdagend, leuk, eng, stressvol én super tof tegelijk! Weken lang voorbereidingen treffen, presentatie maken, teksten schrijven, werkboekje maken, in mijn uppie oefenen, mensen in mijn omgeving vragen of ze interesse hadden om mijn workshop te volgen, een locatie regelen.. En daarna de daadwerkelijke workshop houden.

Uiteraard liep de workshop totaal anders dan ik gepland had, waardoor het een buitengewoon leerzame ervaring was. Praktische dingen die je pas tegenkomt op het moment dat je het daadwerkelijk doet. De zenuwen waren enorm, maar de trots achteraf ook! En mijn broer die achteraf met bloemen aan kwam zetten maakte het helemaal een feestje. Thanks bro <3

Geslaagde transformatiecoach
Enige tijd na opleiding was er een terugkomdag, waarbij ik mijn certificaat heb mogen ontvangen for a job well done. Woohoo!
Op deze dag hebben we stilgestaan bij de afgelopen tijd, en welke plannen we hebben voor de komende tijd. En vooral, wat we de komende maanden gaan DOEN.

Ik ben nu officieel een Transformatiecoach! En zo een stap dichter bij het ondersteunen van anderen door te leren mijn kennis over te dragen in groepen.

#TrotsOpMijzelf
#JijKanHetOok
#ZetDeEersteStap
#EnDanDeTweede

Gratis e-book

Schrijf je in en ontdek: 5 stappen naar “Ik Ben Awesome!”

Ingrediënten voor een Awesome en Gelukkig leven.

In de Spotlight bij CijferCombinatie

In de Spotlight bij CijferCombinatieHulp vragen is een goede skill om te hebben, zowel in je persoonlijke omgeving als op werk. Zo heb ik hulp...

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëert

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëertPasgeleden was ik een dagje met een vriend van me op pad. We waren in gesprek...

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again!

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again! Na een jaar van verbondenheid met Jon & Missy en andere deelnemers van het Lifebook Ultimate...

Carrière Switch: Opleiding tot Transformatiecoach

Carrière Switch: Opleiding tot Transformatiecoach De keus om een carrière switch te maken was gemaakt. Yay, ik wist in ieder geval dat ik anderen...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters Ken je dat gevoel? Je zit in een vergadering en je wilt wat zeggen, maar...

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt Na diep graven en veel innerlijk werk weet ik wat ik écht wil, en ga ik voor een carrière switch: Ik word een...

Experiment 025: Zes dagen niet eten (darmkuur)

Experiment 025: Wat is het effect van een darmreinigingskuur op mijn inspanningsmogelijkheden? Vorig jaar vond ik het al interessant om een 6-daagse...

Eenzaamheid is het resultaat van wat je denkt en doet

Eenzaamheid is het resultaat van wat je denkt en doet Het is midden in de nacht, ik zit een film te kijken, en een vleugje emotie genaamd...

Bewustzijn verruimen: Je bent je gedachten niet!

Bewustzijn verruimen: Je bent je gedachten niet! Australië. Een verre herinnering. Het voelt meer als iets uit een ander leven, zo lang geleden...

Besparen – Vaste lasten, kan het goedkoper?

Besparen - Vaste lasten, kan het goedkoper? Vrijwel iedereen heeft vaste lasten. Huur of hypotheek van je woning, telefoon, reiskosten (auto of OV),...

Awesome Input – Augustus 2018

Awesome Input - Juli 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Het verleden verwerken, waarom het wél belangrijk is

Het verleden verwerken, waarom het wél belangrijk is Het afgelopen jaar heb ik een enorme focus gehad op het verleden, heden en toekomst. Ik ben...

Awesome Input – Juni 2018

Awesome Input - Juni 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Hoe online daten mij helpt

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Hoe online daten mij helpt Voor veel mensen is online daten tegenwoordig heel normaal. Sites als Lexa en apps als Tinder...

De Helende Reis (The Journey) sessie

De Helende Reis (The Journey) sessie Om los te komen van diepliggende angsten, en zo vrijer te leven, onderga ik allerlei sessies en interessante...

Hoe feller je straalt, hoe sterker je intuïtie

Hoe feller je straalt, hoe sterker je intuïtie Afgelopen weekend was ik bij een opleidingsdag van een vriendin, waarbij ik door twee groepjes...

Awesome Input – Mei 2018

Awesome Input - Mei 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Experiment 024: Angst of geen zin, maar toch doen! (met de 5 seconden regel)

Experiment 024: Wat is het effect van de 5 seconden regel op mijn geestelijke remmingen? Het is één van de meest simpele oefeningen ooit, welke van...

Bewust onderhouden van vriendschappen: Teams

Bewust onderhouden van vriendschappen: Teams In mijn Quest tot een gelukkig en fijn leven ben ik dieper in mijn sociale leven gedoken. De afgelopen...

Awesome Input – Februari 2018

Awesome Input - Februari 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Pin It on Pinterest

Share This