fbpx

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt

Na diep graven en veel innerlijk werk weet ik wat ik écht wil, en ga ik voor een carrière switch: Ik word een Jedi Master! Oké, dat is misschien iets voor als als ik later groot ben. Tot die tijd, blijkt de carrière switch onvermijdelijk.

Er was namelijk meer dan tien jaar voor nodig. Er waren twee burnouts voor nodig, en nog maar niet te spreken over alle depressies. Toen pas kreeg ik het daadwerkelijke inzicht dat ik niet langer door kon gaan zoals ik bezig was. Extreem ongelukkig in mijn werk en privé leven, wel iets anders willen, alleen geen idee wat en geen idee hoe.

Als je vanaf je schooltijd “één kunstje” hebt geleerd (het vak ICT), en dat gaat niet meer, wat dan? Als je niet eens weet wat je wilt of welke kant je op wilt en je totaal verloren voelt, wat dan?

Het Licht in de duisternis
Toen ik het dieptepunt net voorbij was, en de eerste mini stapjes uit de put genaamd burnout en depressie zette, voelde ik dat mijn proces van herstel niet alleen mij kon dienen, maar ook anderen. Dus, in deze periode, vanaf het eerste moment dat ik de energie had en ik niet voor zelfmoord koos, maar voor “ik-ga-nu-eindelijk-gelukkig-worden-no-matter-what”, ben ik mijn stapjes gaan delen met anderen.

Ik heb deze website opgezet, simpelweg omdat ik wilde kunnen zeggen tegen mijzelf: “Ik Ben Awesome!”. Iets wat ik toen nog totaal niet tegen mijzelf kon zeggen. Mijn blog had hierdoor twee functies:

1. Een focus op mijn eigen herstel. Het gaf mij iets om dagelijks mee bezig te zijn.

2. Anderen inspireren die er mogelijk wat aan kunnen hebben. Mijn doel: “Al kan ik één iemand bereiken met wat ik schrijf, is het mijn tijd en energie al waard.”

Van klein lichtje tot vurige passie
De wereld van persoonlijke ontwikkeling werd een passie, en mijn kennis en kunde over mijzelf en hoe ik in elkaar zat groeide. Ik leerde over het brein, het lichaam, emoties, blokkades, verslavingen, spiritualiteit, verschillende wetenschappen, en stapje voor stapje experimenteerde ik op mijzelf met maar één doel: Gelukkig zijn, en begrijpen wat ik moet doen om mijzelf gelukkig te houden.

Ik volgde reguliere en alternatieve therapie, schakelde een coach in, deed online cursussen, ging naar workshops, onderzocht mijn innerlijke wereld, en met dat ik stabieler werd, ging het vuur van “mijn ervaringen willen delen met anderen, en hen hiermee inspireren om ook meer geluk voor zichzelf te creëren” alleen maar harder branden.

P(l)ay it forward
Al spelenderwijs exploreerde ik er, in alle magische ups en maak-er-maar-een-eind-aan-downs, op los. En met dat mijn geluksgevoel, eigenwaarde, energie toenam, ik mijzelf (weer/voor het eerst) werd, wist ik zeker dat ik hier wat mee moest gaan doen. Alles wat ik mee heb gemaakt werd ineens bruikbaar, en kon ik inzetten om anderen mee te ondersteunen. Zo veel mensen maken hetzelfde mee, zo veel mensen voelen zich opgesloten in hun eigen gedachten en emoties, en hebben geen idee wat te doen om hier uit te geraken.

Daarom is mijn missie momenteel kraakhelder: Alles wat ik heb geleerd en nog steeds leer, doorgeven aan anderen. De wereld heeft het nodig!

Wat wil jij écht?
En nu jij. Is je werk je lust en je leven? Geeft het werk wat je vele uren per dag doet je energie? Wordt je er vrolijk van? Kom je vervuld thuis?

Is dit wat jij écht wilt? Zo ja, super gaaf! Blijf lekker zo doorgaan. Bij twijfel of nee, zou je niet eens stil staan bij wat je écht wilt? Wat zou je “eigenlijk” willen? Is dit in je huidige baan te creëren? Misschien is het een kwestie van wat taken wisselen met collega’s. Misschien is het aan de slag gaan op een andere afdeling, of kan je een eigen takenpakket samenstellen in overleg met je leidinggevende. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt, als je het maar aangeeft!

En als je, net als ik was, doodongelukkig bent in je baan, wordt het niet eens tijd om stil te gaan staan en uit te vogelen wat er ontbreekt in je werk? Wat er anders zou kunnen? Waarom je jezelf elke dag weer moet dwingen je bed uit te komen en naar je werk te gaan? Waarom jij je misschien zelfs een moderne (loon)slaaf voelt?

Is “het geld is wel aardig”, of die leuke lease auto, of dat vaste contract, het écht waard om je geluk, je levensvreugde er voor in te ruilen? Ik begrijp dat je bepaalde verantwoordelijkheden of plichten hebt: een huis, kinderen, afbetalingen etc, dus direct je baan opzeggen is niet altijd de meest slimme optie (maar misschien in jou geval wel?). Wat wel een slimme optie is, is elke dag of week tijd vrijmaken om er achter te komen wat je wél blij maakt, en wat je wél zou willen. Die tijd is gewoon vrij te maken, kwestie van een verschuiving van focus en prioriteit.

Dus. Nu is de vraag, ben jij degene die dit leest, “ja” knikt, en vervolgens NIETS verandert aan je leven? (geen oordeel, zo heb ik ook jaaaaaren gezeten)

Of, ben jij degene die dit leest, “ja” knikt, direct de agenda open slaat en deze week een uurtje “ME-TIME: Hoe staat mijn leven er eigenlijk voor en ben ik daar compleet tevreden mee?” vrij maakt?

De keus is aan jou, alleen wacht alsjeblieft niet tot je er toe gedwongen wordt. Gun jezelf het geluk wat je verdiend, gun jezelf AL het geluk van de wereld. Want dat is wat je verdiend!

E-book

Wil jij ook een Awesome en Gelukkig leven?

Nu gratis te downloaden:
“5 stappen naar “Ik Ben Awesome!” – ingrediënten voor een Awesome en Gelukkig leven.”

Visie Gesprek

Ben jij op zoek naar meer Geluk? Meer Zelfliefde? Meer Zelfvertrouwen? Een Toekomstvisie of meer overzicht in je leven?

Vraag dan nu jouw Visie Gesprek aan, waarin wij in ongeveer 30 minuten samen onderzoeken wat jouw verlangens zijn, wat jouw belemmeringen zijn, en hoe ik jouw proces mogelijk kan ondersteunen richting een Awesome en Gelukkig leven!

Gratis Gelukschallenge

Wil jij meer Geluk in jouw leven?

Doe nu de Gelukschallenge, waarin je 5 dagen elke dag een GeluksVraag en GeluksTip krijgt om jouw Geluk mee te boosten.

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeftHoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft Een powernap, een meditatie moment, een...

Drie vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet

3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet Er zijn van die momenten...

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnenHoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen Deze week kreeg ik een bericht binnen van...

Angst is een illusie! (Solve for Happy)

Angst is een illusie (Solve for Happy)Angst is een illusie (Solve For Happy) Mo Gawdat is de schrijver van Solve For Happy, het boek de...

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk is

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk isWaarom het eerste uur van je dag super belangrijk is Het eerste uur van je dag, wat doe jij...

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maakHoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak Zoals je misschien weet...

Reclaim Yourself

Muziek van Baydir - Reclaim YourselfLyrics - Reclaim Yourself I see zeros and ones Pixels, I played around with pixels And created an entire...

Let’s Play

Muziek van Baydir - Let's PlayLyrics - Let's Play Press start and play It's a beautiful day to alter my neurological pathway Found a Blueprint Menu,...

Remember

Muziek van Baydir - RememberLyrics - Remember Ups and downs Skies and grounds Life    Experience Experiment Creative mind Heart aligned Guiding...

I Had A Dream Once

Muziek van Baydir - I Had A Dream OnceLyrics - I Had A Dream Once I had a dream once Fell through a portal called the sun It became clear that...

I Like Your Style

Muziek van Baydir - I Like Your StyleLyrics - I Like Your Style Just sitting on a beach as I'm observing you From a distance Your make weird faces...

Sat Nam

Muziek van Baydir - Sat NamLyrics - Sat Nam The world is changing its vibration It's shattering the glass We see through the illusion that has been...

In de Spotlight bij CijferCombinatie

In de Spotlight bij CijferCombinatieHulp vragen is een goede skill om te hebben, zowel in je persoonlijke omgeving als op werk. Zo heb ik hulp...

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëert

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëertPasgeleden was ik een dagje met een vriend van me op pad. We waren in gesprek...

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again!

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again! Na een jaar van verbondenheid met Jon & Missy en andere deelnemers van het Lifebook Ultimate...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters

Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMastersKen je dat gevoel? Je zit in een vergadering en je wilt wat zeggen, maar zodra alle ogen op je gericht...

Experiment 025: Zes dagen niet eten (darmkuur)

Experiment 025: Wat is het effect van een darmreinigingskuur op mijn inspanningsmogelijkheden? Vorig jaar vond ik het al interessant om een 6-daagse...

Eenzaamheid is het resultaat van wat je denkt en doet

Eenzaamheid is het resultaat van wat je denkt en doet Het is midden in de nacht, ik zit een film te kijken, en een vleugje emotie genaamd...

Download GRATIS Checklist

Wil jij jouw frequentie verhogen?

Na het invullen van de simpele Checklist weet je op welke 37 manieren jij praktisch jouw frequentie kan verhogen en weet je waar jij staat in de 5 belangrijke aandachtsgebieden. Je creëert hiermee meer bewustzijn, focus en ontvang een toffe verrassing :-)

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeftHoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft Een powernap, een meditatie moment, een...

Drie vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet

3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet Er zijn van die momenten...

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnenHoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen Deze week kreeg ik een bericht binnen van...

Angst is een illusie! (Solve for Happy)

Angst is een illusie (Solve for Happy)Angst is een illusie (Solve For Happy) Mo Gawdat is de schrijver van Solve For Happy, het boek de...

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk is

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk isWaarom het eerste uur van je dag super belangrijk is Het eerste uur van je dag, wat doe jij...

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maakHoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak Zoals je misschien weet...

Reclaim Yourself

Muziek van Baydir - Reclaim YourselfLyrics - Reclaim Yourself I see zeros and ones Pixels, I played around with pixels And created an entire...

Let’s Play

Muziek van Baydir - Let's PlayLyrics - Let's Play Press start and play It's a beautiful day to alter my neurological pathway Found a Blueprint Menu,...

Pin It on Pinterest

Share This
IkBenAwesome.nl