fbpx

Experiment 023: Bulletproof voelen door Brain Octane olie?

“Bulletproof Brain Octane (C-8 MCT) verandert snel in ketonen, brandstof voor de hersenen. Bulletproof Brain Octane is gemaakt van de beste kwaliteit kokosnoot- en palmolie.” Het klinkt een beetje als de film Limitless, waar de hoofdrolspeler een pilletje inneemt waarbij zijn brein vervolgens op volle toeren draait en optimaal functioneert. Het klinkt mooi, maar is de ervaring dat ook?

Wat is MCT Olie?
MCT staat voor Medium-Chain-Triglyceride. Triglyceride is een type vetzuur. Medium-Chain betekent dat de vetzuren een middellange keten hebben. Wanneer je MCT olie vrij zou vertalen naar het Nederlands dan betekent het “olie van vetzuren met een middellange keten”.

Palmolie en kokosolie zijn de belangrijkste bronnen waar MCT olie uit gewonnen wordt. In kokosolie is het MCT gehalte bijvoorbeeld ongeveer 65%. MCT olie valt onder de gezonde verzadigde vetten. In tegenstelling tot wat vroeger werd gedacht, zijn verzadigde vetten niet nadelig voor de hart en bloedvaten.

Wat zijn de voordelen van MCT Olie?
MCT Olie geeft urenlange stabiele energie.
MCT Olie zorgt voor enorme verbeteringen in de mentale prestaties.
MCT Olie verlaagt de eetlust en het hongergevoel, en helpen je gewicht te verliezen en het ideale gewicht vast te houden.
MCT Olie helpt om spiermassa te behouden tijdens het diëten.
MCT Olie helpt je bloedsuikerspiegels stabiel te houden.
MCT olie heeft een positieve werking op het immuunsysteem.

Dat zijn nogal wat voordelen! En er zijn er nog meer. Wil je meer meer lezen over de voordelen van MCT Olie, check: 10 voordelen van MCT Olie.
Zo wordt aangegeven dat Bulletproof Brain Octane een verbeterde en krachtigere versie is van MCT Olie.

Wat zijn de kosten?
Ja, de fles (van 946 ml) kost € 43,95,-. Ja, dat valt ook buiten mijn “supplement-aanschaf-comfortzone “. Maar ey, inmiddels ben ik me er van bewust dat investeren in jezelf belangrijk is, of het nu door middel van een workshop, een goed boek om te lezen, een coach die precies de juiste vragen stelt, of een ondersteunend voedingssupplement is.
Er zijn goedkopere versies te vinden (zoals hier), echter omdat ik de tip om dit te testen heb gekregen via een kennis die persoonlijke ervaring heeft met het Bulletproof product, blijf ik toch bij dit product. Zo zie je maar hoe snel je waarde hecht aan de ervaring van een ander.

Oké, het is experimententijd. Het is Bulletproof Brain Octane tijd.

Week 1:
Omdat er wordt aangeraden rustig op te bouwen heb ik de eerste drie dagen een klein theelepeltje genomen. Ik merk vaag iets, maar kan er mijn vinger niet op leggen. Alsof er diep van binnen iets kalms is, alleen ik dien er hard op te focussen en twijfel of het niet een hersenspinsel is.

Bij de vierde dag een grotere theelepel, en in de dagen erna na twee theelepels opgebouwd. Nou, ik kan je vertellen, het werkt. Ik heb schitterende dagen gehad. Waarom? Een heldere geest. Wat voor een effect heeft dit:
– Makkelijkere communicatie met de mensen om mij heen.
– Nadenken gaat soepel, waardoor ik minder snel “vast loop” in mijn hoofd. Hierdoor maak ik ook sneller keuzes.
– Ik sta meer open, zowel in hoofd als in hart.
– Meer ruimte voor dankbaarheid, minder ruimte voor stress.
– Omdat ik meer open sta, meer zin om te ondernemen en minder zin om stil te zitten.
– Meer energie over de gehele dag heen.

Haha, Limitless, iemand?

Wat een geniale week is dit geweest!

Bron afbeelding: Bulletproof Blog

Week 2:
Net als vorige week een heerlijke week gehad. Sinds tijden weer wat muziek gemaakt, en in de avonden genoeg energie om productief te zijn, met iemand een hapje te eten, en te filosoferen over het leven.
Ik behoud de aanbevolen hoeveelheid van ongeveer één eetlepel. Steeds binnen tien minuten nadat ik het drankje (wat bestaat uit warm water, een halve theelepel cacao poeder, en ongeveer een eetlepel Bulletproof Brain Octane) heb ingenomen, voel ik een helderheid in mijn hoofd ontstaan waar ik de gehele dag van kan genieten.

Week 3:
Af en toe bespeur ik wat misselijkheid na het nemen van het drankje. Niet extreem, maar zo’n weeïg gevoel in mijn maag. Zou ik soms toch iets te veel innemen? Het komt weleens voor dat ik een beetje uitschiet met schenken :’)
Gelukkig heb ik geen last van “Disaster Pants”, wat nog weleens voor schijnt te komen bij mensen die hier aan beginnen. Dankbaar!

Betreffende het onderdrukken van hongergevoelens: Hongergevoelens heb ik over het algemeen niet zo, en nu nog steeds niet. Dus of het hongergevoel echt onderdrukt wordt durf ik om deze reden niet te zeggen.

Bron afbeelding: Bulletproof Blog

Week 4:
Wat een ommezwaai.. Van drie heerlijke weken naar één grote stressbonk! Er speelt veel tegelijk omtrent werk, waar ik enorm in getriggerd word, en waarbij ik heel alert dien te zijn op mijn gedachten en de spanning in mijn lichaam. Momenteel heb ik ook niet het gevoel dat de Bulletproof Brain Octane iets doet, gewoonweg omdat de stress overheerst.

Ook wel mooi eigenlijk, dit laat zien dat de Bulletproof Brain Octain geen wondermiddel is, maar een ondersteunend supplement. Exact waarvoor het bedoeld is.

Beantwoording onderzoeksvraag na 30 dagen:
Voel ik me Bulletproof door het innemen van Brain Octane olie? In het begin, na een paar dagen opbouwen: zeker. Ik had een paar geweldige weken. Echter, als je al niet lekker in je vel zit (zoals in week 4), zal dit drankje je niet instant beter laten voelen. Uiteraard niet. Je moet nog steeds gewoon met je shit dealen ;-)
Wel is het een supplement om mee te spelen, en wanneer deze fles op is zal ik vast nog een fles bestellen.

Zo is de fles alweer voor meer dan de helft leeg, en ben ik 30 dagen verder. Wat inhoud, tijd om dit experiment af te ronden en een volgende te beginnen. Wat zal het dit keer worden?

Download GRATIS Checklist

Wil jij jouw frequentie verhogen?

Na het invullen van de simpele Checklist weet je op welke 37 manieren jij praktisch jouw frequentie kan verhogen en weet je waar jij staat in de 5 belangrijke aandachtsgebieden. Je creëert hiermee meer bewustzijn, focus en ontvang een toffe verrassing :-)

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeftHoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft Een powernap, een meditatie moment, een...

Drie vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet

3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet Er zijn van die momenten...

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnenHoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen Deze week kreeg ik een bericht binnen van...

Angst is een illusie! (Solve for Happy)

Angst is een illusie (Solve for Happy)Angst is een illusie (Solve For Happy) Mo Gawdat is de schrijver van Solve For Happy, het boek de...

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk is

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk isWaarom het eerste uur van je dag super belangrijk is Het eerste uur van je dag, wat doe jij...

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maakHoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak Zoals je misschien weet...

Reclaim Yourself

Muziek van Baydir - Reclaim YourselfLyrics - Reclaim Yourself I see zeros and ones Pixels, I played around with pixels And created an entire...

Let’s Play

Muziek van Baydir - Let's PlayLyrics - Let's Play Press start and play It's a beautiful day to alter my neurological pathway Found a Blueprint Menu,...

Pin It on Pinterest

Share This
IkBenAwesome.nl