fbpx

Boek review: MindLift – Mentale Fitness voor het Moderne Brein

Zelfhulpboeken. Inmiddels heb ik er best een aantal gelezen. Sommige in de vorm van een roman, sommige in de vorm van een dialoog, en sommige met één of meerdere stappenplannen. Er zaten hele mooie boeken tussen, waarbij ze soms heel praktisch inzicht gaven en soms vooral filosofisch. Ze hebben mij allemaal iets meegegeven, echter recent ben ik er één tegengekomen die mij geïnspireerd heeft de 30 dagen experimenten op een behapbare manier op te gaan pakken, zoals ik nu bezig ben.

Dit is het boek Mindlift – Mentale Fitness voor het Moderne Brein van Kasper van der Meulen.

Meet Kasper: Een gast die inmiddels regelmatig in de sneeuw op zijn kop staand voorbij komt in mijn newsfeed.
Een gast die in Noorwegen of Polen of waar dan ook voor de lol spetter pieter patert in ijzig koud water (next leven koud afdouchen!), de Wim Hof (iceman) methodiek toepast, en als een baas mensen inspireert en het beste in hen naar boven haalt.

Kasper is duidelijk ervaringsdeskundig
:
“Zo’n 5 jaar na mijn start in het onderwijs was ik overwerk, gestrest en ongelukkig. Vreemd genoeg had ik mijn 35 kilo overgewicht en zorgvuldig samengestelde collectie slechte gewoontes (waaronder roken, gamen, nachtbraken, snoepen, uitstellen en klagen) nog niet gelinkt aan mijn hartritmeprobleem, lage energie, slechte concentratie, matige leerprestaties en gevoel van onbestemdheid.”

Goh, dat klinkt best bekend. Best wel heel erg bekend. Veel te bekend! Alles behalve roken en hartritmeproblemen kan ik aanvinken, en kan er nog wel een paar extra verzinnen! (alsof ik daar trots op dien te zijn..?)

Vervolgens legt hij uit hoe hij aan de slag is gegaan, en wat hij heeft gedaan om zijn leven volledig om te draaien. Veel onderzoek, veel methodes, veel interessante info in een boekje van nog geen 200 pagina´s. Daarom mag het “je” weggelaten worden en noemen we het gewoon: BOEK. Met hoofdletters? Met hoofdletters. Gewoonweg omdat er zo veel info in staat, en je geen dikte van “Harry Potter and the Order of the Phoenix” hoeft door te worstelen. Hoewel “doorworstelen” en “Harry Potter” niet echt in één zin te plaatsen is.. Ach, je snapt em!
 
Kasper geeft uitleg over hoe je brein over het algemeen werkt, waar wij als mensen vaak de mist in gaan, en het mooie is dat zijn halve boek vol staat met manieren om jezelf te verbeteren. Manieren om vandaag nog actie te ondernemen!
 
Of het nu gaat om verbeteren van focus, manieren om te mediteren, lichaamsbeweging, voeding, performance op werk, verminderen van stress, er staan vele handige tips, trucjes & hacks in.
 
Veel van wat in dit boek staat heb ik al vaker gelezen, gehoord, of op YouTube gezien, alleen hij heeft het in zulke duidelijke taal geschreven dat je ook echt een helder startpunt hebt.

Kasper van der Meulen – MindLift

Zo ben ik, in het proces waar ik nu in zit, geïnspireerd geraakt (veel dank Kasper! Ook veel dank aan mijzelf door dit BOEK aan mijzelf cadeau te doen!) en heb ik het experimenten document gemaakt waarin ik mijn experimenten beschrijf en bijhoud, te vinden als bijlage in elke experimenten post.
En stel, ik heb even geen inspiratie om zelf een experiment te verzinnen (heb inmiddels een behoorlijke lijst met punten), kan ik zo nu en dan zijn boek nog even door bladeren om een idee op te doen!
 
Voor iedereen die het gevoel heeft vast te zitten in patronen, zichzelf wilt verbeteren en optimaliseren: Dit BOEK is een dikke aanrader!

MindLift - Mentale Fitness voor het Moderne Brein
MindLift - Mentale Fitness voor het Moderne Brein
Score 4.9 van 5 sterren.
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Gratis e-book

Schrijf je in en ontdek: 5 stappen naar “Ik Ben Awesome!”

Ingrediënten voor een Awesome en Gelukkig leven.

In de Spotlight bij CijferCombinatie

In de Spotlight bij CijferCombinatieHulp vragen is een goede skill om te hebben, zowel in je persoonlijke omgeving als op werk. Zo heb ik hulp...

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëert

Hoe je in 10min per dag meer rust, vrede, ontspanning en geluk creëertPasgeleden was ik een dagje met een vriend van me op pad. We waren in gesprek...

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again!

Lifebook: Interview Member of the Month.. Again! Na een jaar van verbondenheid met Jon & Missy en andere deelnemers van het Lifebook Ultimate...

Carrière Switch: Opleiding tot Transformatiecoach

Carrière Switch: Opleiding tot Transformatiecoach De keus om een carrière switch te maken was gemaakt. Yay, ik wist in ieder geval dat ik anderen...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Oefenen publiekelijk spreken bij ToastMasters Ken je dat gevoel? Je zit in een vergadering en je wilt wat zeggen, maar...

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt

Carrière Switch: Doen wat je écht wilt Na diep graven en veel innerlijk werk weet ik wat ik écht wil, en ga ik voor een carrière switch: Ik word een...

Experiment 025: Zes dagen niet eten (darmkuur)

Experiment 025: Wat is het effect van een darmreinigingskuur op mijn inspanningsmogelijkheden? Vorig jaar vond ik het al interessant om een 6-daagse...

Eenzaamheid is het resultaat van wat je denkt en doet

Eenzaamheid is het resultaat van wat je denkt en doet Het is midden in de nacht, ik zit een film te kijken, en een vleugje emotie genaamd...

Bewustzijn verruimen: Je bent je gedachten niet!

Bewustzijn verruimen: Je bent je gedachten niet! Australië. Een verre herinnering. Het voelt meer als iets uit een ander leven, zo lang geleden...

Besparen – Vaste lasten, kan het goedkoper?

Besparen - Vaste lasten, kan het goedkoper? Vrijwel iedereen heeft vaste lasten. Huur of hypotheek van je woning, telefoon, reiskosten (auto of OV),...

Awesome Input – Augustus 2018

Awesome Input - Juli 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Het verleden verwerken, waarom het wél belangrijk is

Het verleden verwerken, waarom het wél belangrijk is Het afgelopen jaar heb ik een enorme focus gehad op het verleden, heden en toekomst. Ik ben...

Awesome Input – Juni 2018

Awesome Input - Juni 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Hoe online daten mij helpt

Zelfvertrouwen ontwikkelen: Hoe online daten mij helpt Voor veel mensen is online daten tegenwoordig heel normaal. Sites als Lexa en apps als Tinder...

De Helende Reis (The Journey) sessie

De Helende Reis (The Journey) sessie Om los te komen van diepliggende angsten, en zo vrijer te leven, onderga ik allerlei sessies en interessante...

Hoe feller je straalt, hoe sterker je intuïtie

Hoe feller je straalt, hoe sterker je intuïtie Afgelopen weekend was ik bij een opleidingsdag van een vriendin, waarbij ik door twee groepjes...

Awesome Input – Mei 2018

Awesome Input - Mei 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Experiment 024: Angst of geen zin, maar toch doen! (met de 5 seconden regel)

Experiment 024: Wat is het effect van de 5 seconden regel op mijn geestelijke remmingen? Het is één van de meest simpele oefeningen ooit, welke van...

Bewust onderhouden van vriendschappen: Teams

Bewust onderhouden van vriendschappen: Teams In mijn Quest tot een gelukkig en fijn leven ben ik dieper in mijn sociale leven gedoken. De afgelopen...

Awesome Input – Februari 2018

Awesome Input - Februari 2018   Je input heeft enorm veel invloed op je output. Op het gebied van eten weten we dit meestal wel. Echter, velen...

Like de “Ik Ben Awesome” Facebook pagina:

 


Of deel deze post:

Pin It on Pinterest

Share This