Boek review: MindLift – Mentale Fitness voor het Moderne Brein
Zelfhulpboeken. Inmiddels heb ik er best een aantal gelezen. Sommige in de vorm van een roman, sommige in de vorm van een dialoog, en sommige met één of meerdere stappenplannen. Er zaten hele mooie boeken tussen, waarbij ze soms heel praktisch inzicht gaven en soms vooral filosofisch. Ze hebben mij allemaal iets meegegeven, echter recent ben ik er één tegengekomen die mij geïnspireerd heeft de 30 dagen experimenten op een behapbare manier op te gaan pakken, zoals ik nu bezig ben.
Dit is het boek Mindlift – Mentale Fitness voor het Moderne Brein van Kasper van der Meulen.
Meet Kasper: Een gast die inmiddels regelmatig in de sneeuw op zijn kop staand voorbij komt in mijn newsfeed.
Een gast die in Noorwegen of Polen of waar dan ook voor de lol spetter pieter patert in ijzig koud water (next leven koud afdouchen!), de Wim Hof (iceman) methodiek toepast, en als een baas mensen inspireert en het beste in hen naar boven haalt.
Kasper is duidelijk ervaringsdeskundig:
“Zo’n 5 jaar na mijn start in het onderwijs was ik overwerk, gestrest en ongelukkig. Vreemd genoeg had ik mijn 35 kilo overgewicht en zorgvuldig samengestelde collectie slechte gewoontes (waaronder roken, gamen, nachtbraken, snoepen, uitstellen en klagen) nog niet gelinkt aan mijn hartritmeprobleem, lage energie, slechte concentratie, matige leerprestaties en gevoel van onbestemdheid.”
Goh, dat klinkt best bekend. Best wel heel erg bekend. Veel te bekend! Alles behalve roken en hartritmeproblemen kan ik aanvinken, en kan er nog wel een paar extra verzinnen! (alsof ik daar trots op dien te zijn..?)
Vervolgens legt hij uit hoe hij aan de slag is gegaan, en wat hij heeft gedaan om zijn leven volledig om te draaien. Veel onderzoek, veel methodes, veel interessante info in een boekje van nog geen 200 pagina´s. Daarom mag het “je” weggelaten worden en noemen we het gewoon: BOEK. Met hoofdletters? Met hoofdletters. Gewoonweg omdat er zo veel info in staat, en je geen dikte van “Harry Potter and the Order of the Phoenix” hoeft door te worstelen. Hoewel “doorworstelen” en “Harry Potter” niet echt in één zin te plaatsen is.. Ach, je snapt em!
Kasper geeft uitleg over hoe je brein over het algemeen werkt, waar wij als mensen vaak de mist in gaan, en het mooie is dat zijn halve boek vol staat met manieren om jezelf te verbeteren. Manieren om vandaag nog actie te ondernemen!
Of het nu gaat om verbeteren van focus, manieren om te mediteren, lichaamsbeweging, voeding, performance op werk, verminderen van stress, er staan vele handige tips, trucjes & hacks in.
Veel van wat in dit boek staat heb ik al vaker gelezen, gehoord, of op YouTube gezien, alleen hij heeft het in zulke duidelijke taal geschreven dat je ook echt een helder startpunt hebt.
Zo ben ik, in het proces waar ik nu in zit, geïnspireerd geraakt (veel dank Kasper! Ook veel dank aan mijzelf door dit BOEK aan mijzelf cadeau te doen!) en heb ik het experimenten document gemaakt waarin ik mijn experimenten beschrijf en bijhoud, te vinden als bijlage in elke experimenten post.
En stel, ik heb even geen inspiratie om zelf een experiment te verzinnen (heb inmiddels een behoorlijke lijst met punten), kan ik zo nu en dan zijn boek nog even door bladeren om een idee op te doen!
Voor iedereen die het gevoel heeft vast te zitten in patronen, zichzelf wilt verbeteren en optimaliseren: Dit BOEK is een dikke aanrader!
Gratis e-book
Schrijf je in en ontdek: 5 stappen naar “Ik Ben Awesome!”
Ingrediënten voor een Awesome en Gelukkig leven.
Like de “Ik Ben Awesome” Facebook pagina:
Of deel deze post: