fbpx

Angsten Overwinnen: Spa & Sauna

Lekker interessant, een verhaal lezen over iemand die een dagje spa & sauna gaat doen? Reken er maar op!
De reden dat ik er over schrijf is omdat deze belevenis niet alleen een dagje uit is, het is ook een dag van mogelijke ongekende persoonlijke groei. Als je meekrijgt door welke angsten ik heen wil gaan, weet ik zeker dat jij ook iets kan doen aan je angsten, en ook gaat doen aan je angsten. Want zoals het lekkere cliché gezegde gaat: “Als ik het kan, doe jij het ook!”
Zoiets. Ik probeer je te inspireren oké, rustig maar. Je moet niets. Maar je gaat het wel doen. Omdat. Daarom. Je kan het! Woohoo!

Een dagje sauna met een vriendin, wat is daar eng aan?
Voor velen is het helemaal niet eng, anderen hebben doodsangsten. Mijn angsten?
– Angst om mijn lichaam te tonen omdat mensen me altijd zo dun vinden en dat ook blijkbaar moeten zeggen (meningen van anderen).
– Angst om naakt te zijn in het bijzijn van anderen, want: “Je laat je lichaam niet zomaar aan iedereen zien, dat is iets intiems.” (pure onzin want die overtuiging promoot het gevoel van schaamte en geslotenheid. Het is dan net alsof je genitaliën iets heel speciaals zijn terwijl het gewoon een onderdeel is van je lichaam).
– Angst om random boners te krijgen terwijl ik naakt ben in het bijzijn van anderen. Specifieker: Angst voor de reactie die mijn omgeving (vooral die vreemde wezens  genaamd “mensen”. De natuur, het water en dieren maak ik me niet zo’n zorgen om) zou kunnen geven als bepaalde zwellichamen ineens besluiten hun werk te gaan doen.
– Angst in het contact met vrouwen. Hier zitten verschillende lagen aan vast, waar ik voor nu niet diep op in zal gaan.
– Sociale angst. Waar hebben we het allemaal over als we een hele dag samen zijn? Ben ik wel interessant en leuk en tof genoeg? Gaat ze zich niet vervelen met mij de hele dag om haar heen? (Van die heerlijk positieve en opbouwende gedachten).

Dat zijn best wat angsten om onder ogen te komen!

Het doel van vandaag: Op nummer één, een awesome dag hebben in het samen zijn met de vriendin waarmee ik ga (in het vervolg genaamd Ms. A, gewoon omdat het kan). Daarnaast ook nieuwe ervaringen opdoen, mijn comfortzone uitstappen en vergroten, angsten onder ogen komen en doorheen gaan, groeien als persoon.

Bron afbeelding: FortResortBeemster

Met de billen bloot:

Van te voren had ik met mijzelf afgesproken: Wat er ook gebeurd, wees een baas. Wees maar gewoon trots op je lichaam, in welke staat van zijn deze op dat moment ook verkeerd.

Toen we binnen liepen begon de spanning bij mij al flink toe te nemen. We hadden ons een moment eerder omgekleed en een badjas was het enige wat we aanhadden. Nou, het moment van de waarheid. Zo casual mogelijk trok ik mijn badjas uit en hing die aan het rekje om vervolgens met Ms A. en allerlei onbekende mensen een douche te nemen. Maar ik ben een baas. En als bazen zich awkward of ongemakkelijk voelen, kiezen ze ervoor het toch te doen omdat ze weten dat ze sterker zijn dan hun emoties.

Vanaf dat moment was de beslissing genomen. De badjas of de handdoek gaat veel aan en uit op een dag, en iedere keer als ik enige vorm van angst voelde, meteen badjas uit of handdoek af. Zo veel mogelijk lekker uitgebreid liggen en zelfs expres met de beentjes wijd gaan liggen terwijl er een vrouw tegenover je recht je zaakje aankijkt. Ey, ik ben tenslotte een baas. Je kijkt maar. En andersom gebeurde het ook weleens. Ook richting Ms. A voelde ik me wat onzeker, maar ook hierbij gewoon chill zijn, we hebben beide een lichaam en die zien we van elkaar. Dat is het.

Stiekem begon ik me juist heel vrij te voelen door gewoon naakt te kunnen zitten, rondlopen en zwemmen. Niets te verbergen, in volledige naaktheid jezelf zijn. Yay!

Random boners:
Ondanks dat ik er als een baas bij liep kwam dat stemmetje van angst toch vaak om de hoek kijken, bang om een erectie te krijgen. Maar ja, hoe meer je daar aan denkt, hoe groter de kans is dat het gebeurd. Dus zo min mogelijk aan denken. Haha, succes man! Challenge accepted. En dat was het ook wel: een uitdaging. Ik was allang blij dat 90% van de mensen een stuk ouder waren dan wij. En eigenlijk toch ook weer niet ;-) Maar toch eigenlijk zeker wel! Uiteindelijk is het helemaal goedgekomen, op een paar momentjes na: moeten die stomme bubbels in het bubbelbad maar ook niet zo kietelen! Niemand had het door gelukkig (denk ik?).

Niets te merken van mijn angsten:
Ms. A wist van al mijn angsten af, dit had ik van te voren met haar besproken. Door haar open en fijne houding en communicatie voelde ik me de hele dag veel meer op mijn gemak, dus super support! Bedankt Ms. A! Ze gaf halverwege de dag aan dat ik het over al deze angsten had, alleen dat ze er eigenlijk totaal niets van merkte: “Volgens mij heb je er minder moeite mee dan je denkt dat je hebt”. Natuurlijk kon ze niet in mijn hoofd kijken en wist ze de processen die zich daar afspeelde niet, alleen het gaf me wel iets om over na te denken. Want blijkbaar was wat er in mijn hoofd omging een ander beeld dan mijn gedrag op dat moment. Interessant.
En blijkbaar ben ik nog steeds goed in het niet laten zien van mijn onzekerheid, dit is me weleens vaker aangegeven. Heeft zo zijn voordelen!

Bron video: FortResortBeemster

Realisatie in de sauna:
Halverwege de avond zaten we in de sauna bij een opgieting. Door de hitte, de geuren en alles wat er op dat moment was werd ik emotioneel en kwam er (wat ik de laatste tijd vaker ervaar) een enorm gevoel van dankbaarheid omhoog. Voor deze dag, voor al mijn overwinningen, voor Ms. A en de awesome connectie die we legden (waarbij de sociale angst ook bullshit was!), voor het leven. Stilletjes, in alle naaktheid, zat ik daar te lachen en te huilen tegelijk. Gelukkig was het al niet zo warm en zweette ik me niet al compleet leeg, wat lichamelijke inspanning en traantjes konden er ook nog wel bij.. :’) Blijven ademen Baydir. Blijven ademen terwijl je lichaam zich al brandend van de hitte langzaam transformeert tot as en dampend vloeistof. Niets aan de hand joh. Hoort er allemaal bij.

Op dat moment schoot de zin “Volgens mij heb je er minder moeite mee dan je denkt dat je hebt” door mijn hoofd en realiseerde ik me (nogmaals) dat al deze angsten zo’n ongelofelijke onzin zijn! Ik zag mijzelf tien jaar geleden, toen ik daadwerkelijk midden in die angsten zat, maar dat ben ik nu niet meer. Het was ineens weer zo duidelijk dat ik al die jaren keer op keer hetzelfde “verhaal” aan mijzelf aan het vertellen ben geweest (ik ben niet goed genoeg, angst voor dit, angst voor dat, sociale angst etc). De negatieve herhalende gedachten patronen, zijn ze weer. Hallo! Ik zwaaide er in gedachten even naar. Het is tijd dat ik een ander verhaal ga vertellen aan mijzelf. Tijd om bewust te kiezen welk verhaal ik aan mijzelf vertel, in plaats van het automatische onbewuste en destructieve verhaal wat zich door de jaren heen heeft gevormd door de omstandigheden van waar ik me in bevond. Tijd voor een nieuw verhaal. Het verhaal van wie ik wil zijn, het verhaal van hoe ik wil zijn. Het verhaal van wie ik nu ben. Vertel jezelf iets lang genoeg, en je gaat erin geloven. En als je ergens in gelooft, ga je er naar handelen. En met oefening wordt het een onderdeel van je dagelijkse gedrag. Is het een onderdeel van je dagelijkse gedrag, wordt het een automatisch proces en dus een compleet nieuw gedachten patroon.

Exact waar “Ik Ben Awesome.nl” voor staat. Dus nogmaals: Het aannemen van “Ik Ben Awesome!” overtuiging, en hiermee automatisch loslaten van “Ik ben niet goed genoeg” en andere niet dienende overtuigingen.

Zo zijn er over de gehele dag nog véééél meer momentjes en momenten geweest van overwinningen en successen. Wat blijkt: De angst voor de mogelijke angst is vaak groter dan de angst voor de daadwerkelijke beleving. En deze dag heeft dat helemaal bewezen.
Baydir heeft zo veel ervaringspunten gespaard vandaag, die is zeker weten level up! Zo trots op mijzelf, op Ms. A, en dankbaar!

Wat een heerlijke, vrije, mooie, uitdagende, confronterende, speelse, interessante, liefdevolle en bewuste ervaring vol connectie!

Voor sommige mensen gewoon een dagje uit, voor mij een ware belevenis. En, wanneer ga jij een angst van jou overwinnen? ;-)
Laat het mij weten in de comments hieronder.

Download GRATIS Checklist

Wil jij jouw frequentie verhogen?

Na het invullen van de simpele Checklist weet je op welke 37 manieren jij praktisch jouw frequentie kan verhogen en weet je waar jij staat in de 5 belangrijke aandachtsgebieden. Je creëert hiermee meer bewustzijn, focus en ontvang een toffe verrassing :-)

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeftHoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft Een powernap, een meditatie moment, een...

Drie vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet

3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet Er zijn van die momenten...

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnenHoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen Deze week kreeg ik een bericht binnen van...

Angst is een illusie! (Solve for Happy)

Angst is een illusie (Solve for Happy)Angst is een illusie (Solve For Happy) Mo Gawdat is de schrijver van Solve For Happy, het boek de...

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk is

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk isWaarom het eerste uur van je dag super belangrijk is Het eerste uur van je dag, wat doe jij...

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maakHoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak Zoals je misschien weet...

Reclaim Yourself

Muziek van Baydir - Reclaim YourselfLyrics - Reclaim Yourself I see zeros and ones Pixels, I played around with pixels And created an entire...

Let’s Play

Muziek van Baydir - Let's PlayLyrics - Let's Play Press start and play It's a beautiful day to alter my neurological pathway Found a Blueprint Menu,...

Pin It on Pinterest

Share This
IkBenAwesome.nl