fbpx

Angst is een illusie (Solve for Happy)

De logica van geluk
De logica van geluk
ontdek de formule
Score 4.6 van 5 sterren.
Gratis verzending
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Angst is een illusie (Solve For Happy)

Mo Gawdat is de schrijver van Solve For Happy, het boek de logica van geluk. Wat een fijne man om bij aanwezig te zijn en naar te luisteren.

Ik ben bij een lezing van hem geweest, en vond enorm veel herkenning in de dingen die ik zelf inmiddels geleerd heb, een aantal goede reminders om mee te nemen, en het was enorm inspirerend!

Zo heb ik meerdere notities gemaakt ter herinnering aan mijzelf, en eentje hiervan wil ik graag delen. Het is iets wat ons allemaal aangaat, omdat het over angst gaat. Tijdens de lezing zei Mo: “Het feit dat je NU bang kan zijn, is het bewijs dat je NU oké bent.” Als er namelijk een tijger naast je had gestaan, had jij je echt geen zorgen gemaakt om de angst die je op dat moment voelt. Dan was je waarschijnlijk gaan rennen of al dood geweest. Dus het feit dat je de angst voelt en je er zorgen om kan maken, is het bewijs dat je oké bent.

Ik vond hem heel sterk.

Want zo is het ook, angst is vrijwel nooit gericht op het NU. Het is altijd gericht op de toekomst, bang dat de toekomst onveiliger is dan waar jij je op dit moment begeeft. Dus angst is een illusie. Sowieso komen je grootste angsten vrijwel nooit uit. En voor de mensen die hun grootste angsten wel hebben zien uitkomen.. Hoe ben je er mee omgegaan? Je leeft nog steeds, toch? Je hebt de situatie aangekund, toch? Anders had je hier nu niet meer geweest. Dus nogmaals: Je angst is een illusie!

“Vroeger had ik er tegen gevochten”
Zo was ik de afgelopen dagen niet op mijn best. Ik voelde me niet zo fit, en voelde mijn lichaam en geest vol angst zitten. Vroeger had ik er tegen gevochten, had ik het weg gegeten met suikers en ongezond eten, had ik er alles aan gedaan om er voor te vluchten. Herkenbaar? En had ik zeker weten niet naar de lezing van Mo gegaan.

Wat ik nu gedaan heb: Ik heb de angst er laten zijn. Onderzocht wat de mogelijke trigger was. Extra rust genomen en rustiger mijn werk gedaan. Juist gezond gegeten omdat ik me goed wil voelen. Extra stilte momenten genomen om in stilte met mijzelf te zijn, het te doorvoelen, en te beseffen dat er echt helemaal niets aan de hand is. Er is helemaal niets aan de hand in het HIER EN NU, ook al voelde ik een totale blokkade in mijn systeem.

It’s all good, ook al voelt het niet zo
It’s all good, ook al voelt het niet zo. Als je dat kan zien, het op deze manier kan benaderen, kan je alsnog mee flowen met de ongemakkelijke en soms hele heftige gevoelens zonder er continu mee in gevecht te zijn.

Het is goed om af en toe stil te staan bij deze dingen en er bewustzijn naar te brengen. Want hoe ga jij om met angst? En wat zou je mogelijk kunnen doen om er op een gezondere manier mee om te gaan? 

Ik ben benieuwd, laat het in de comments hieronder weten zodat we van elkaars wijsheid kunnen leren.

 Dikke knuffel, Blijf groeien, blijf leren, en blijf awesome.

Liefs,

Baydir

De logica van geluk
De logica van geluk
ontdek de formule
Score 4.6 van 5 sterren.
Gratis verzending
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Download GRATIS Checklist

Wil jij jouw frequentie verhogen?

Na het invullen van de simpele Checklist weet je op welke 37 manieren jij praktisch jouw frequentie kan verhogen en weet je waar jij staat in de 5 belangrijke aandachtsgebieden. Je creëert hiermee meer bewustzijn, focus en ontvang een toffe verrassing :-)

In gesprek met Ruben Soeteman – Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijd

In gesprek met Ruben Soeteman - Over Licht- & Schaduwwerk in deze tijdHoe blijven wij ondanks limitaties groeien en versterken wij ons in onze...

Open Invite

Muziek van Baydir - Open InviteLyrics - Open Invite Going for a ride On my way to this new lifeYeahI'm willing to change I'm willing to face Can...

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft

Hoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeftHoe 20 minuten middagrust je uren aan energie geeft Een powernap, een meditatie moment, een...

Drie vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet

3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet3 vragen om jezelf te stellen als je het even niet meer weet Er zijn van die momenten...

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen

Hoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnenHoe ik mijn snoep- en suikerverslaving heb overwonnen Deze week kreeg ik een bericht binnen van...

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk is

Waarom het eerste uur van je dag super belangrijk isWaarom het eerste uur van je dag super belangrijk is Het eerste uur van je dag, wat doe jij...

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak

Hoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maakHoe ik met één belangrijk ding mijn dromen werkelijkheid maak Zoals je misschien weet...

Reclaim Yourself

Muziek van Baydir - Reclaim YourselfLyrics - Reclaim Yourself I see zeros and ones Pixels, I played around with pixels And created an entire...

Let’s Play

Muziek van Baydir - Let's PlayLyrics - Let's Play Press start and play It's a beautiful day to alter my neurological pathway Found a Blueprint Menu,...

Remember

Muziek van Baydir - RememberLyrics - Remember Ups and downs Skies and grounds Life    Experience Experiment Creative mind Heart aligned Guiding...

Pin It on Pinterest

Share This
IkBenAwesome.nl